Lanseta "de stiuca" sau " de jig"

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
bradypus
veteran
veteran

Re: Lanseta "de stiuca" sau " de jig"

Mesaj de bradypus » 15 Oct 2012, 15:50

semlecangheorghe scrie:Este foarte interesant ce se intimpla cind stiuca-salaul-somnul de talie mare,aspira naluca..
Daca este pe vobler-swimbait-lingura,sansele sa se intepe sint destul de mari..
Pe plastice insa,indiferent ca este vorba de cirlig expus sau ascuns in naluca ,exista sansa ca, cirligul sa nu fie pozitionat in gura rapitorului,intr-o pozitie optima pentru intepare,indiferent ca este aspirat mai superficial sau mai profund..Astfel,cind rapitorul inchide gura presiunea maxilarelor acestuia pot tine naluca intr-o pozitie in care virful cirligului nu este orientat cu virful intr-o pozitie care sa intepe..O lanseta prea slaba ca putere ,sau prea lenta ca si actiune nu va avea sanse sa 'corecteze'aceasta situatie..In schimb o lanseta de putere mare sau actiune rapida,combinata cu o putere pe masura taliei rapitorului,are ceva sanse sa indrepte situatia in favoarea pescarului..In acest scop mi se par foarte potrivite lansetele din serie magbass....
buei nene io cin ieram p´in clasa ´ntai dadeam cu unditza de lozie ... si cam de pe vremea aia mi-am dat seama de o chestie... , chipurile... tre sa intepi in directie opusa a trasaturii :D

amu tradus spinn & cast shit asta ar veni ca daca dai cu scufundatoare preferabil e sa ntepi in sus

dac dai cu d´astea mai pi la suprafatz... eee , atunshi in jos sau in lateral razant cu firul apei si-atunci pun pariu ca nu io mai scoti din gura decit cu patentu :mrgreen:

la jerkuri stinga dreapta ... depinde pe care parte iti e naluca

multi muscari inclusiv io dupa trasatura si´asdar ntepatura pe contra stim dinaite pe ce parte are agatat cirligu n´aite de a o vidiao´n vizor !

cit despre cumetra vs a´what ... :D cumetra e decisiva , are gura mare si nu rateaza atacul in halul ... a... what-ului

nici nu se compara !

a´wathul... adic rahatul ... e peste prost ! arogant ... , manelist ! il dispretuiesc... si io-s jurat ca cine ma prinde pozat cu iel ii dau voie sa ma´npushte :D

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 15 Oct 2012, 17:17

puah unii ar trebui sa urmareasca cu interes si cu atentie filmari profesioniste a lu wsb-team ca de la ei are toa lumea de´nvatat...

http://vimeo.com/50120444#

referitor la nteparre pe contra pe la minutu 1 Andrei Sava o face pe ambele parti... , ca sa fie sigur... si´´ntre ele ... evident... dindui fir moale mirlei :D

mie imi place de el... e ca un robot... dar mai mic... des are intentia sa se miste cu totul decit sa miste doar lanseta
si imi place indicatiile pretioase oferite din belshug colegului de club... : " stringe de acolo " ..." no ashe " ... nah... ei se stiu... ca doar nu degeaba fac schimb de gume si merg asortati cu jeaca de ploaie in zi nsorita... :D

dupa o vizionare d´asta nu m-as mira dac se ascund ambi sub aceiasi umbrela... :D

Of mincaiar tata... ca tare buni lansatori mai sint.... , era aproape imposibil de lansat bait cast cu 13 grame... 5 metri...

in fine... de Razvan n-am ce sa zic... iel o prins prea putin ca sa-mi pot face o parere pe cind Andrei care o prins cu una mai mult ca el ... dupa un strap prins o declarat live the ultimait bobler for jalo

noh... pe cind un articol ?

DanielDragomir
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de DanielDragomir » 15 Oct 2012, 19:29

Salut, am cumparat de curand lanseta asta http://www.xxx.ro/lansete-rapit ... -35gr.html pentru pescuit cu jig. As vrea sa stiu daca o pot utiliza si pentru linguri si\sau voblere.
Sper ca nu am gresit topicul. Multumesc pentru ajutor!

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 15 Oct 2012, 19:48

DanielDragomir scrie:Salut, am cumparat de curand lanseta asta http://www.xxx.ro/lansete-rapit ... -35gr.html pentru pescuit cu jig. As vrea sa stiu daca o pot utiliza si pentru linguri si\sau voblere.
Sper ca nu am gresit topicul. Multumesc pentru ajutor!
Poate ajuta:
http://gyorg.ro/446/

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 15 Oct 2012, 19:48

o poti utiliza cu ce vrei tu, numa ca e un pic cam tare pe bot pt. reactive, dar una peste alta "merge".
Urasc atarnatorii!

DanielDragomir
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de DanielDragomir » 15 Oct 2012, 20:17

Multumesc pentru ajutor!

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 15 Oct 2012, 21:43

ULK scrie:rine...sunt sigur ca alegerea ta e buna si cu mono e ok...poate si cu o lanseta mai rigida chiar...dar la cast nu renunt si cu mono nu imi place deloc, asa ca multi ramane.

Nu pot sa ii imit din simplul fapt ca imi plac lucrurile noi si mai bine invat sa le folosesc corect...decat sa ma intorc in trecut cand dadeam cu Leska si Tortue..asta din urma imi placea chiar foarte mult exact ca era foarte elastic :)

nu poti sa compari "nainoalele' de atunci cu astea de acum.
p'urma textilele au aparut pe la noi prin 2000 dac' nu ma insel.
au mai trecut 2-3 ani pan' sa'nvete lumea sa le foloseasca si mai ales ,la ce. :)

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 15 Oct 2012, 21:47

bradypus scrie:
multi muscari inclusiv io dupa trasatura si´asdar ntepatura pe contra stim dinaite pe ce parte are agatat cirligu n´aite de a o vidiao´n vizor !
mah sa fiu al draq !
cat de multi? :D

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 15 Oct 2012, 21:54

o gashca... , cel putin my , I and my self... , daa sigur mai stiu vo doi... :D

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 16 Oct 2012, 10:38

rine scrie: nu poti sa compari "nainoalele' de atunci cu astea de acum.
p'urma textilele au aparut pe la noi prin 2000 dac' nu ma insel.
au mai trecut 2-3 ani pan' sa'nvete lumea sa le foloseasca si mai ales ,la ce. :)
Asta cu"mai ales la ce" ma face sa cred ca te referi la firele textile ca fiind neadecvate in pescuitul stiucii.Bine inteleg?

Poti sa imi zici daca asa e si dece crezi asta?
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Scrie răspuns