Mai este o chestie ,pe care inca nu a pomenit-o nimeni..
Pestii rapitori,nu sint eficienti suta la suta,mai rateaza si ei..Unii sint poate mai dibaci ca si pradatori si pe aia ii prindem,altii,sint mai ...putin dibaci,mai rateaza(de cite ori nu am gasit pesti muscati superficial??)..Asadar de unde stim ca rateul nu este din vina pestelui,si nu din vina noastra sa a asa zisei incapacitati a lansetei de a permite aspirarea??
Imi amintesc ca asta vara,intr-o partida foarte matinala pe Mures,departe de Arad, am vazut la un moment dat pe malul de vis-a-vis,un avat mare care rapea periodic,plecind de dupa trunchiul unui copac cazut in apa..Tot cam la 15-20 de minute...poc,plesnea in obleti de sareau afara din apa..Fierbea singele in mine,dar era mult prea departe de mine..La un moment dat,aud pleosc-ul ,ma uit acolo si apuc sa vad,ca dupa primul val,dihania mai face o tumba si un morunas-platica,nu stiu exact,reuseste sa-i scape de sub nas,printr-un salt disperat la juma de metru din apa..dupa care cade pe o parte si ramine asa...curentul purtindu-l la vale ,pina ce a ajuns in drept cu mine..Nu stiu daca era mort sau doar ametit ,cert este ca a scapat din atacul rapitorului..deci mai rateaza si ei..nu numai noi..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.