lanseta DAM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

balu
veteran
veteran

Mesaj de balu » 27 Ian 2012, 23:32

multumesc ptr sfaturi.stima

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 27 Ian 2012, 23:54

balu scrie:stiuca,salau in delta din barca.multumesc ptr amabilitate
pentru stiuca vei dori un bat moderate, pana in 2.3 metri daca dai din barca.
pentru salau, ar fi bun un bat fast, cam pe la aceeasi lungime.
depinde acum si de cat de mari crezi ca vor fi pestii pe care ii tintesti. oricum, daca esti fan marca asta, lupul cenusiu a zis-o perfect. sunt 2 tipuri care te pot duce cam la orice model iti este necesar.
P.S. toata treaba depinde de ce pui tu in apa. momeala, bait-ul, naluca etc.
lansetele au caracteristici diferite date de momeala cu care se va pescui.

balu
veteran
veteran

Mesaj de balu » 28 Ian 2012, 12:41

ce parere aveti despre mulinetele DAM seria Hybrid/Toxic-720/730 FD?
le foloseste cineva ?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 28 Ian 2012, 14:15

balu scrie:ce parere aveti despre mulinetele DAM seria Hybrid/Toxic-720/730 FD?
le foloseste cineva ?
Din pacate nu le-am folosit insa pot sa-ti spun ca cel putin Hybrid-ul are Pedigree.
Mai exact seria Hybrid e o varianta mai accesibila ca pret a seriei M (care dupa parerea mea e cea mai reusita mulineta de spinning a nemtilor de la D.A.M). Practic ceea ce diferentiaza cele 2 serii in afara de culori sunt vreo 2 rulmenti, alta constructie a manerului si lipsa butonului de ejectare rapida de pe tambur. In rest, in ceea ce priveste corpul, ambele sunt full magnesium si ambele sunt etansate cu garnituri (sau SBC - Sealed Body Construction) , ambele au acelasi raport de recuperare (si ca centimetrii de fir recuperati / tur de manivela dar si ca factor de amplificare al angrenajului adica "Gear Ratio"); au aproximativ aceeasi greutate (diferenta maxima fiind de 3 grame intre modelele de aceeasi marime) si nu se opresc aici asemanarile.
M-ul il am deja de vreo 2 ani (in care am abuzat de el si la 40 grade celsius precum si sub 0 -zero- mai ales sub zero pentru simplu fapt ca am folosit-o cel mai mult in sezonul rece) si cand am luat-o (mulineta) am considerat-o un atentat la suprematia Shimano si Daiwa (a fost chiar si un topic aici pe forum) iar acea parere mi-o mentin si in prezent (multi au considerat atunci ca alte mulinete din magneziu reprezinta o alegere mult mai buna si le-au cumparat pe acelea dar marea lor majoritate in momentul de fata sunt nevoiti sa-si cumpere din nou mulineta in timp ce eu nu - se vorbea atunci de Shakespeare, Mitchell, Pflueger , etc. iar acestea rand pe rand au clacat )
Nu pot sa iti spun ca daca iei Hybrid o sa te bucuri de exact aceleasi satisfactii pe care mi le ofera mie M-ul (fara uzuri in angrenaj, fara jocuri sau scartaituri, fara frana intermitenta, fara oxizi in angrenaj sau rulmenti etc.) insa pot sa-ti spun ca sunt toate sansele sa fie asa.

balu
veteran
veteran

Mesaj de balu » 28 Ian 2012, 14:24

multumesc ptr informatii.cam la ce pret sunt?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 28 Ian 2012, 14:35

la o cautare rapida cu google poti gasi relativ repede atat pretul mediu cat si cel mai mic pret iar daca mai si suni la magazinele care afiseaza oferte bune poti avea surpriza ca la unele sa gasesti reduceri (atat la timpul prezent cat si in viitorul foarte apropiat).
ca idee diferenta de pret intre 2 modele echivalente (respectiv Quick M2 si Hybrid 730FD) e de vreo 180 lei pe Monstru.
http://www.monstru.ro/167-mulineta-dam-quick-m2.html
http://www.monstru.ro/quick-cu-frana-fa ... 30-fd.html

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 28 Ian 2012, 14:50

Raportat la lanseta pot sa-ti spun ca deocamdata pentru pescuitul salaului din punctul meu de vedere seria Hybrid sta mult mai bine la capitolul senzitivitate si rigiditate decat vechea serie Calyber (si spun asta avand in vedere ca de vreo 2 luni testez un Hybrid -si daca nu ma insel sunt si singurul din tara care are un bat din seria asta - care desi este mai lung decat Calyberul pe care il detin este mult mai rigid si putin mai senzitiv avand in vedere ca ambele au aceeasi cw respectiv 14-42grame). Totusi daca ar fi sa optez as prefera totusi un Calyber cu inelele schimbate (mai ales pe zona varfului) si asta pentru ca ar fi un bat mult mai senzitiv dar suficient de elastic incat sa permita si un pescuit acceptabil cu wobblere. Nu stiu cum e noua serie Calyber Pro insa per ansamblu Hybridul e un pas in fata la capitolul jigging .

balu
veteran
veteran

Mesaj de balu » 28 Ian 2012, 15:32

multe informatii si utile.greu de luat o decizie.mai astept si alte pareri sugestii

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 28 Ian 2012, 15:49

Pai nu prea mai ai de la cine,baietii de la Sibiu le stiu cel mai bine!

balu
veteran
veteran

Mesaj de balu » 28 Ian 2012, 17:11

mulineta DAM Quick Hybrid 730 FD corespunde cu o mulineta"2000"?

Scrie răspuns