Lanseta baitcasting avat

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 12 Mar 2009, 09:46

@ laurf

ai dreptate in aproape toate privintele....

- este un bat destul de greu, si in consecinta trebuie echilibrat f bine de cel care il face .... la mine laurentiu a facut-o impecabil....
-este un bat care ori iti place la nebunie, ori de loc ....
- arunca bine si greutati mici (mult mult mai bine decat alte bete de puteri similare), dar asta este din cauza primilor 30 de cm de varf , care este mai , sa-i zicem "moale"
- sub nici o forma nu e bat de pescuit pe balta, cu 3-5-7 grame .... numai danr face deastea :D :D :D

acu , sunt cateva chestii unde nu sunt de acord, si nu neaprat din spirit de contradictie, sau " ca sa-mi apar batul" :

- se poate pescui lejer in curent puternic cu jig 50 de grame cu el ... danr poate confirma, pt ca am pescuit impreuna in atare conditii, pe dunare.

- nu are nici o problema in a intepa un salau de 4-5 kile, sa-i sara proteza din gura ..... deocamdata nu am luat mai mare cu el, sa vad cum e la unu de 8-10 kg (doamne ajuta :D :D :D ). toata treaba e sa i-o dai ca lumea si tu, sa intre coloana vertebrala a batului in functiune, nu sa intepi ca domnisoara numai din varf, ca nu merge la batul asta.

- si dan are un hs deasta, si pescuie cu jiguri de 40 50g de ani de zile cu el ... chiar nu are nici cea mai mica problema batul .....

- de senzitiv, este mega senzitiv.... simti orice, chiar si cu jiguri sub minimul lui de 14 grame... am pescuit cu 10-12g in curent f slab, si 10 lbs fir, si simteam fiecare pietricica.

- all in all eu sunt mega incantat de el. mai ales de faltul ca este destul de versatil. si daca merg pe dunare de exemplu, cu greu imi imaginez ce bat as putea sa-mi iau, cu care sa pot pescui si cu jig de 50 de grame la salau somn, si cu un oabler de 9-10 la avat ... si care sa aiba suficienta putere in cotor in cazul in care da ceva imbracat ....

dar, ma repet, ai perfecta dreptate : este un bat care ori iti place la nebunie, si te inveti cu el, ori nu-ti place de loc....

LaurF
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de LaurF » 12 Mar 2009, 12:44

:D :D ...Toni, tu cu siguranta nu cred ca ai probleme cu batul ala.. :)

Eu unul m-as obisnui f greu sa dau cu jiguri grele cu el...prea i se indoaie varful..fara sa mai tin cont si de echilibru sau greutatea lui totala...
Dar daca te poti obisnui, intr-adevar este unul din cele mai versatile bete.

Si vezi ca nu am uitat ca ma amenintai cu un pescuit la somn.. :D ..poate asa vad si eu hotshotu in actiune. :D

Revenind cumva in topic, spunea cineva..tot pe forumul asta, ca ar fi lansat cu un echipament de baitcasting peste 100m, cu jig de 28 gr.
Daca folosirea unui astfel de echipament ar insemna o crestere semnificativa a distantei de lansare, fata de corespondentele pe spinning, atunci cel putin pt pescuitul la avat, ar fi fff interesant...
M-am tot dat pe net in cautarea unui argument solid, dar nu am gasit diferente mai mari de 10-15m....si asta in lansari de peste 300m...

Voi ce stiti despre aceste diferente?
Pt cel care a initiat topicul...acesta este unul din motivele pt care optezi pt baitcasting?

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 12 Mar 2009, 12:54

Cel mai important lucru este ca la spining, firul se desfasoara in spirala de pe tambur, frecarea fiind mult mai mare pe inelul de plecare decat la baitcasting, unde se desfasoara liniar.

Cand am aruncat peste 100m cel mai important factor a fost mulineta si mai ales sistemul DC de pe Conquest, care fata de mulinetele conventionale , unde se pleaca de la 10-15 000 rotatii pe minut ale tamburului, permite o viteza de peste 30000 rpm. Cu un bat mai lung si mai moale pe varf aruncam si mai mult.
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 12 Mar 2009, 14:31

hehe, laure asa e, nu am nici o problema cu greutatea batului :D :D :D

si e si f bine echilibrat ....

cu pescuitul la somn, nici eu nu am mai facut mare lucru anu trecut, tati ... am si renuntat de altfel... nu a fost un an bun ....
incerc si anu asta sa vedem ce si cum ....

anu trecut am avut cele mai mari satisfactii la avat .....

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 13 Mar 2009, 10:03

LaurF scrie: Pt cel care a initiat topicul...acesta este unul din motivele pt care optezi pt baitcasting?
da, si asta e unul dintre motivele pentru care incerc sa vad cum functioneaza baitcasting-ul la pescuitul avatului ... intr-o oarecare masura sper sa pot sa lansez ceva mai mult decat cu echipamentul de spinning ... evident aici vorbesc de voblere si chestii mai grele de 8-9 grame ... ramane de vazut ce si cum ...

oricum, as zice ca m-am hotarat pe Lamiglas-ul ala G 1300T, mai ramane de vazut doar de unde as putea sa il achizitionez ...

si sa repet intrebarea ....
Chiar nu stie nimeni vreun link sau vreun review pe unde as putea sa va si eu anumite chestii despre Lamiglas G1300-T :roll: ... merci

Numai bine
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 13 Mar 2009, 17:52

d4md3od scrie:
LaurF scrie: intr-o oarecare masura sper sa pot sa lansez ceva mai mult decat cu echipamentul de spinning ... evident aici vorbesc de voblere si chestii mai grele de 8-9 grame ... ramane de vazut ce si cum ...
Lanseuri mai mari in nici un caz, eventual mai precise. Eu zic sa ramai la spin pt avat. Cu batu poate ai rezolvat acuma urmeaza un multiplicator (un DC ceva) bun si ala costa bani.
TEAM ATOM

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 13 Mar 2009, 18:05

ca si multiplicator voi folosi un Revo STX care din cate am incercat (pe betele de spin) lanseaza suficient de bine naluci de la 7g in sus ...

numai bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Scrie răspuns