Lanseta baitcasting avat
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Dragos Cretu
- senior
Prima mea lanseta de cast pentru avat si am folosit-o foarte mult, este asta: G1310-T un pic tunata.
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true
Nu te lua dupa specificatii, este mult over rated. Iti garantez ca este exact ce cauti. Fata de alte bete cu aceleasi specificatii asta este un pic mai blanda si preia socul atacului foarte bine.
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true
Nu te lua dupa specificatii, este mult over rated. Iti garantez ca este exact ce cauti. Fata de alte bete cu aceleasi specificatii asta este un pic mai blanda si preia socul atacului foarte bine.
merci de recomandare ... m-am uitat si la oferta celor de la lamiglas si parca imi face mai mult cu ochiul modelul de 7,6 G1300-T din aceeasi serie ... se poate vedea aici :
http://www.lamiglas.com/prod_indiv.php?groupid=14
mi se pare ceva mai OK pentru ca arunca cu greutati mai mici decat cel indicat de tine ...
a folosit careva modelul asta?
partea mai nasoala e ca nu prea il gasesc prin magazine si daca il iau de la ei de pe site am vazut ca e ceva mai scump ...
http://www.lamiglas.com/prod_indiv.php?groupid=14
mi se pare ceva mai OK pentru ca arunca cu greutati mai mici decat cel indicat de tine ...
a folosit careva modelul asta?
partea mai nasoala e ca nu prea il gasesc prin magazine si daca il iau de la ei de pe site am vazut ca e ceva mai scump ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
- Dragos Cretu
- senior
sunt convins ca ma va ajuta lungimea, dar stau si ma gandesc care o fi diferenta de greutate intre cel de 7,6 si 8,6, adica nici nu as vrea sa fie un bat foarte greu ...
pe langa asta nu stiu sigur cum se va incarca cu voblere de 8-9 grame ...
nu ai auzit nimic Dragos de cel de 7,6 cu greutatea de lansare mai mica ... am vazut ca e MagTaper, ceea ce cred ca inseamna o rezerva de putere mare ... ma insel?
multam de sfaturi ...
pe langa asta nu stiu sigur cum se va incarca cu voblere de 8-9 grame ...
nu ai auzit nimic Dragos de cel de 7,6 cu greutatea de lansare mai mica ... am vazut ca e MagTaper, ceea ce cred ca inseamna o rezerva de putere mare ... ma insel?
multam de sfaturi ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
- veteran
Eu dau la avat in pricipiu cu scule de spinn , inegalabile fata de casting din toate punctele de vedere .
1. G.Loomis HSR 1021 S 86 1/4-1 1/4 oz Mag-Med Ex Fast -excelent pentru avatii de Dunare , indiferent de conditiile de pescuit .
2. Lamiglas G 1000 76 1/8-5/8 oz M -Fast - o lanseta care se preteaza aproape tututror tehnicilor de pescuit-salau , avat , stiuca .
Parerea mea- ramai la spinning cind e vorba de avat.
3. Jackall Poison Side Stick 69 1/4-1 1/2 oz MMH (baitcatsing rod )este lanseta care mi-a produs surprize placute atit la avat cit si la salau , dar cu crankuri putin supradimensionate .
1. G.Loomis HSR 1021 S 86 1/4-1 1/4 oz Mag-Med Ex Fast -excelent pentru avatii de Dunare , indiferent de conditiile de pescuit .
2. Lamiglas G 1000 76 1/8-5/8 oz M -Fast - o lanseta care se preteaza aproape tututror tehnicilor de pescuit-salau , avat , stiuca .
Parerea mea- ramai la spinning cind e vorba de avat.
3. Jackall Poison Side Stick 69 1/4-1 1/2 oz MMH (baitcatsing rod )este lanseta care mi-a produs surprize placute atit la avat cit si la salau , dar cu crankuri putin supradimensionate .
Din viata scapa cine poate.
HS 1021 ala este ideal la pescuit avati cu voblere sau crankuri .....
arunca distante superbe chiar si voblere de 7 grame , iar cu cele de 14 17 atingi orizontul .....
eu pescui cu un hs 1023 de pana in 5 oz si chiar si ala arunca super bine oablere deastia mici ....
deci, d4md3od, vezi pe unde iti gasesti un hot shot ....
mai merge si lamiglas 1311 ....
arunca distante superbe chiar si voblere de 7 grame , iar cu cele de 14 17 atingi orizontul .....
eu pescui cu un hs 1023 de pana in 5 oz si chiar si ala arunca super bine oablere deastia mici ....
deci, d4md3od, vezi pe unde iti gasesti un hot shot ....
mai merge si lamiglas 1311 ....
d4....
Am o lanseta custom, de spinning totusi, montata de Cristi Ene pe blankul de pe G1300 T, (cel de 7'6",1/4-3/4, MagTaper), cu care arunc lejer greutati de pana la 25 gr.
Ultima data nu i-au stat in gat nici sliderele de 36 gr :
...cand tocmai incercam sa nu mai ies ultimul in micile competitii de lansari la distanta...
Pt lansari lungi, cu greutati mai mari de 15 gr, mi-ar fi placut un maner mai lung, pt o parghie mai buna( al meu are 28 cm de la piciorul mulinetei pana la cotor)...dar nu pt asa ceva am vrut eu batul asta.
Greutatea batului - fix 100 gr
Am o lanseta custom, de spinning totusi, montata de Cristi Ene pe blankul de pe G1300 T, (cel de 7'6",1/4-3/4, MagTaper), cu care arunc lejer greutati de pana la 25 gr.
Ultima data nu i-au stat in gat nici sliderele de 36 gr :

Pt lansari lungi, cu greutati mai mari de 15 gr, mi-ar fi placut un maner mai lung, pt o parghie mai buna( al meu are 28 cm de la piciorul mulinetei pana la cotor)...dar nu pt asa ceva am vrut eu batul asta.
Greutatea batului - fix 100 gr

Cu placere!
Parerea mea este ca la varianta de fabrica, manerul pare mult prea lung...cel putin asa apreciez din poze...
Acum, bine , poti sa spui ca un maner lung te va ajuta in lansari, dar mai sunt cateva teorii,
... care spun ca lungimea partii active a lansetei este direct proportionala cu lungimea lanseurilor...
.si acum am trezit piticul meu care o sapt spune sa lungesc manerul, alta sapt sa il las asa...iar eu cand ajung pe balta realizez ca indiferent cum va fi, peste tot nu o sa prind
...
Parerea mea este ca la varianta de fabrica, manerul pare mult prea lung...cel putin asa apreciez din poze...
Acum, bine , poti sa spui ca un maner lung te va ajuta in lansari, dar mai sunt cateva teorii,