Lanseta - ajutor

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 28 Iun 2007, 23:12

Lanseta de 3,60-3.90,lasi 2-3 tronsoane bagate,dai cu banda izolatoare la capatul tronsoanelor bagate sa nu iasa cand arunci si gata.
Cand ai nevoie le scoti! :D
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 29 Iun 2007, 08:48

eu am un maver stralis ultratop 2.70m...8-25 gr...merge super....chiar si cu micro voblere...acum nusthu cati metri vei vrea sa arunci tu cu un micro vobler...dar daca vrei ceva metri in plus ...pune plumb undeva la 25-30 cm de voblere ...zi vei castiga ceva metri

dorin_sb
senior
senior

Mesaj de dorin_sb » 29 Iun 2007, 20:46

HellRAISER scrie:eu am un maver stralis ultratop 2.70m...8-25 gr...merge super....chiar si cu micro voblere...acum nusthu cati metri vei vrea sa arunci tu cu un micro vobler...dar daca vrei ceva metri in plus ...pune plumb undeva la 25-30 cm de voblere ...zi vei castiga ceva metri
e buna varianta ta cu plumbul dar daca vrea omu o lanseta pt micro voblere lasa-l sa-si ia ceva cu actiune mai mica...... :lol:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 01 Iul 2007, 10:32

wai.....sa mor eu k u mai traiesti.. :lol: .....stiu mah si de act.dar este mai bine asa k daca vrea omu sa dea cu un vobler mai amre...are batz bun....sau ai uitat de teoria cu plumbu ...stiu uuu...cleanu ala mare...de u nu ai luat nimic in ziua aia :twisted: .....k in rest mai cam ucis la clean....anu asta :wink:

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 01 Iul 2007, 15:14

Deci:

NU se poate nici cu barca nici cu camera de tractor. Este vorba de raul Lut, care se varsa in Mures la Glodeni, cam la mijloc intre Tg-Mures si Reghin.
Chestii extreme: foaaaarte multe si dese tufisuri, stuf, copaci, mal inalt, albie ingusta. Exclus lanseuri mai mari de 8-10 metri, de foarte multe ori tintesti cu rotativa in ochiuri de apa de 1-1,5 metri latime/lungime, inconjurat de vegetatie.

Si cel mai important: e PLIN de cleni, sunt si mari, de 1-2 kg. Si nu pot sa stau si sa ma uit cu mainile in buzunar cum vaneaza dl. clean :D Saptamana trecuta am fost p-acolo si seara dupa 9 am prins 7 bucati de 500-800 de grame - cu o lanseta de crap Daiwa de 70 g :D :oops: (plus rotativa Mepps Aglia nr. 1 argintie, care le place la nebunie)

Deci, problem solved.

Pt alte ape imi iau o lanseta de spinning ca lumea (mai mut ca sigur Berkeley sau Cormoran)

:wink:

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 01 Iul 2007, 18:07

Ai gasit si solutia.... Lanseta de crap... :lol:
Tare sunt curios cum "conduci" tu voblerul si rotativa de pe asa maluri inalte...?!?!
Cat de adanca este apa? Nu poti intra in ea... Sa dai de pe un mal pe celalat?!?!
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 01 Iul 2007, 18:44

Dornea Ionut scrie: Tare sunt curios cum "conduci" tu voblerul si rotativa de pe asa maluri inalte...?!?!

Acrobatii. Si trebuie sa cauti acea linie dreapta intre rotativa tocmai cazuta in apa si varful lansetei - linie care trebuie sa fie relativ curata, adica cat mai putine ramuri, stuf etc. In plus, la cum mananca seara cleanul, nu prea conteaza cum conduci naluca - sa fie in apa, asta e cel mai important lucru. :) Cateodata tragi doar 0,5-1 metru in apa si hop: a si sarit cleanul pe carlig. Am prins unul de 600 g care a sarit in aer si a luat rotativa inainte sa cada in apa. :lol: Si aici intervine lanseta de crap, care e si mai lunga, si mai rigida - altfel nu prea sunt sanse sa ridici pestele.
Metoda nu e deloc eleganta, dar eu zic asa: daca eu reusesc sa lansez foarte exact si daca mai fac si acrobatii extreme in timp ce "conduc" naluca, atunci nesportivitatea metodei de scoatere a pestelui este compensata :lol: :lol: Asta pentru constiinta curata :)

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 01 Iul 2007, 18:47

Dornea Ionut scrie: Tare sunt curios cum "conduci" tu voblerul si rotativa de pe asa maluri inalte...?!?!

Acrobatii. Si trebuie sa cauti acea linie dreapta intre rotativa tocmai cazuta in apa si varful lansetei - linie care trebuie sa fie relativ curata, adica cat mai putine ramuri, stuf etc. In plus, la cum mananca seara cleanul, nu prea conteaza cum conduci naluca - sa fie in apa, asta e cel mai important lucru. :) Cateodata tragi doar 0,5-1 metru in apa si hop: a si sarit cleanul pe carlig. Am prins unul de 600 g care a sarit in aer si a luat rotativa inainte sa cada in apa. :lol: Si aici intervine lanseta de crap, care e si mai lunga, si mai rigida - altfel nu prea sunt sanse sa ridici pestele.
Metoda nu e deloc eleganta, dar eu zic asa: daca eu reusesc sa lansez foarte exact si daca mai fac si acrobatii extreme in timp ce "conduc" naluca, atunci nesportivitatea metodei de scoatere a pestelui este compensata :lol: :lol: Asta pentru constiinta curata :)

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 05 Iul 2007, 22:07

Eu zic sa-ti iei 2 lansete...una de catapultat clean mare si alta de spinning adevarat. Caci daca vei spinneri toata ziulica cu lanseta aia cu care vrei sa smulgi clenii din apa, o saptamana zaci fara apa si fara mancare din cauza de dureri de mana dreapta...sau stanga, daca esi stangaci....din partea mea, faci cum vrei.

O vara frumoasa, rapitorilor!

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 10 Iul 2007, 15:47

Deci, configuratia finala este urmatoarea:

lanseta Berkley Cherrywood 2,40 m, 8-25 g
mulineta Mitchell 308Xe
fir Spiderwire Super Mono XXX 0,19 (4,5 kg) sau 0,22 (5,6 kg)

(pentru situatii extreme ramane lanseta de crap si alte minunatii :D )

Multumesc pentru idei si sugestii

Fir intins! :)

Scrie răspuns