Cand ai nevoie le scoti!
Lanseta - ajutor
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
e buna varianta ta cu plumbul dar daca vrea omu o lanseta pt micro voblere lasa-l sa-si ia ceva cu actiune mai mica......HellRAISER scrie:eu am un maver stralis ultratop 2.70m...8-25 gr...merge super....chiar si cu micro voblere...acum nusthu cati metri vei vrea sa arunci tu cu un micro vobler...dar daca vrei ceva metri in plus ...pune plumb undeva la 25-30 cm de voblere ...zi vei castiga ceva metri
Deci:
NU se poate nici cu barca nici cu camera de tractor. Este vorba de raul Lut, care se varsa in Mures la Glodeni, cam la mijloc intre Tg-Mures si Reghin.
Chestii extreme: foaaaarte multe si dese tufisuri, stuf, copaci, mal inalt, albie ingusta. Exclus lanseuri mai mari de 8-10 metri, de foarte multe ori tintesti cu rotativa in ochiuri de apa de 1-1,5 metri latime/lungime, inconjurat de vegetatie.
Si cel mai important: e PLIN de cleni, sunt si mari, de 1-2 kg. Si nu pot sa stau si sa ma uit cu mainile in buzunar cum vaneaza dl. clean
Saptamana trecuta am fost p-acolo si seara dupa 9 am prins 7 bucati de 500-800 de grame - cu o lanseta de crap Daiwa de 70 g
(plus rotativa Mepps Aglia nr. 1 argintie, care le place la nebunie)
Deci, problem solved.
Pt alte ape imi iau o lanseta de spinning ca lumea (mai mut ca sigur Berkeley sau Cormoran)

NU se poate nici cu barca nici cu camera de tractor. Este vorba de raul Lut, care se varsa in Mures la Glodeni, cam la mijloc intre Tg-Mures si Reghin.
Chestii extreme: foaaaarte multe si dese tufisuri, stuf, copaci, mal inalt, albie ingusta. Exclus lanseuri mai mari de 8-10 metri, de foarte multe ori tintesti cu rotativa in ochiuri de apa de 1-1,5 metri latime/lungime, inconjurat de vegetatie.
Si cel mai important: e PLIN de cleni, sunt si mari, de 1-2 kg. Si nu pot sa stau si sa ma uit cu mainile in buzunar cum vaneaza dl. clean
Deci, problem solved.
Pt alte ape imi iau o lanseta de spinning ca lumea (mai mut ca sigur Berkeley sau Cormoran)
- Dornea Ionut
- senior

Ai gasit si solutia.... Lanseta de crap...
Tare sunt curios cum "conduci" tu voblerul si rotativa de pe asa maluri inalte...?!?!
Cat de adanca este apa? Nu poti intra in ea... Sa dai de pe un mal pe celalat?!?!
Tare sunt curios cum "conduci" tu voblerul si rotativa de pe asa maluri inalte...?!?!
Cat de adanca este apa? Nu poti intra in ea... Sa dai de pe un mal pe celalat?!?!
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com
In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin
Mail: dorneai@yahoo.com
In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin
Dornea Ionut scrie: Tare sunt curios cum "conduci" tu voblerul si rotativa de pe asa maluri inalte...?!?!
Acrobatii. Si trebuie sa cauti acea linie dreapta intre rotativa tocmai cazuta in apa si varful lansetei - linie care trebuie sa fie relativ curata, adica cat mai putine ramuri, stuf etc. In plus, la cum mananca seara cleanul, nu prea conteaza cum conduci naluca - sa fie in apa, asta e cel mai important lucru.
Metoda nu e deloc eleganta, dar eu zic asa: daca eu reusesc sa lansez foarte exact si daca mai fac si acrobatii extreme in timp ce "conduc" naluca, atunci nesportivitatea metodei de scoatere a pestelui este compensata
Dornea Ionut scrie: Tare sunt curios cum "conduci" tu voblerul si rotativa de pe asa maluri inalte...?!?!
Acrobatii. Si trebuie sa cauti acea linie dreapta intre rotativa tocmai cazuta in apa si varful lansetei - linie care trebuie sa fie relativ curata, adica cat mai putine ramuri, stuf etc. In plus, la cum mananca seara cleanul, nu prea conteaza cum conduci naluca - sa fie in apa, asta e cel mai important lucru.
Metoda nu e deloc eleganta, dar eu zic asa: daca eu reusesc sa lansez foarte exact si daca mai fac si acrobatii extreme in timp ce "conduc" naluca, atunci nesportivitatea metodei de scoatere a pestelui este compensata
Eu zic sa-ti iei 2 lansete...una de catapultat clean mare si alta de spinning adevarat. Caci daca vei spinneri toata ziulica cu lanseta aia cu care vrei sa smulgi clenii din apa, o saptamana zaci fara apa si fara mancare din cauza de dureri de mana dreapta...sau stanga, daca esi stangaci....din partea mea, faci cum vrei.
O vara frumoasa, rapitorilor!
O vara frumoasa, rapitorilor!