Lanseta - ajutor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Pentru asa locuri si greutati eu folosesc un Shimano Vibralock de 2,10 m cu actiune 5-20 si este perfecta. Am si un Cormoran de 2,7 m cu actiune 10-30 dar e mai greu de manuit ca sa arunci un Salmo de 3 gr inconjurat fiind de vegetatie. Gandeste-te ca nu sunt doar tufisuri ,precis ai si coroana de copaci deasupra ....2,70m inseamna de fapt ca virful lansetei va fi undeva pe la 4 m distanta de sol (aruncari de sus) sau pe la 3m lateral de tine (aruncari din lateral), deci este recomandat a se folosi in lansari din locuri deschise.
Nu stiu cum e cu lansetele astea de pe la noi dar eu am pe calculator niste filme de pescuit la bass, din barca, astia iau pe sus aproape toti pestii si nu cred ca folosesc lansete din fibra de sticla. Nu stiu daca sunt lansete speciale sau nu dar abuzeaza destul de mult de ele si par sa reziste destul de bine.
Eu am dat ceva vreme cu un Maver Spinner Fario de 1,95m, 4-12 grame. De cateva ori am luat pe sus in undita cate un clean dar nu mare, pana in 3-400 grame. Cu o lanseta de fibra de sticla tubulara poti face treaba asta mai cu incredere, eu am o lanseta Mitchell Amiblack de 1,8m, 4-15 grame, lanseaza ok si voblere mici si nici nu e foarte grea, are vreo 220grame daca bine imi aduc aminte din specificatiile de pe un site.
Eu am dat ceva vreme cu un Maver Spinner Fario de 1,95m, 4-12 grame. De cateva ori am luat pe sus in undita cate un clean dar nu mare, pana in 3-400 grame. Cu o lanseta de fibra de sticla tubulara poti face treaba asta mai cu incredere, eu am o lanseta Mitchell Amiblack de 1,8m, 4-15 grame, lanseaza ok si voblere mici si nici nu e foarte grea, are vreo 220grame daca bine imi aduc aminte din specificatiile de pe un site.
Iata ca se iveste o problema mai "teoretica".
Cum sa pescuiesti prin metoda spinning intr-o zona cu obstacole naturale, de pe mal inalt? Ce lungime/actiune trebuie sa aiba lanseta? Ce fir sa folosesti? Cum sa scoti pestele fara minciog, fara sa se incurce in stuf/tufis etc.? De unde sa-ti cumperi un dispozitiv antigravitational cu care sa zbori deasupra apei?
Alo, expertii?
Cum sa pescuiesti prin metoda spinning intr-o zona cu obstacole naturale, de pe mal inalt? Ce lungime/actiune trebuie sa aiba lanseta? Ce fir sa folosesti? Cum sa scoti pestele fara minciog, fara sa se incurce in stuf/tufis etc.? De unde sa-ti cumperi un dispozitiv antigravitational cu care sa zbori deasupra apei?

Alo, expertii?
cam in principiu cand ajung pe un mal dificil ma uit si pe unde ash putea sa scot camesha daca se intampla ceva...ca daia ii mal dificil sa te uiti si cum poti ajunge la apa eventual 5 m in aval/amonte, si nu numai pestele te poate plimba pe mal, si cioata ascunsa poate fi la fel de pretenosafsandor scrie:Iata ca se iveste o problema mai "teoretica".
Alo, expertii?

Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
Pt clean, cu Salmo Tiny si alte naluci mici, itzi trebuie un ultra light sau un light pt a practica un spinning elegant. Evident ca potzi folosi si betze mai puternice de 3,6m dar unde mai e diferentza intre pescuit la clean si crap?
Eu pescuiesc la biban, pastrav curcubeu si altzi pesti de talie mica cu un batz Rapala Xtreme Ultra Light Fast de 7'6", 1/32-3/16 oz., 2-6lb. Am scos cu el o multzime de bass 1-2kg si stiuci de 2-3 kg, fara sa-mi dea senzatzia de fragilitate.
Nu stiu cat de inalt e malul tau ca sa-tzi dau date mai precise. Pescuitul de pe maluri inalte e mai special astfel daca vei folosi un batz mai puternic pt a ridica pesti mai mari, nu vei putea imprima o evolutzie corecta nalucilor mici.
In concluzie, cauta un batz cu caracteristici apropiate celor enumerate mai sus si-l vei putea folosi cu placere si-n alte conditzii decat maluri inalte.
Eu pescuiesc la biban, pastrav curcubeu si altzi pesti de talie mica cu un batz Rapala Xtreme Ultra Light Fast de 7'6", 1/32-3/16 oz., 2-6lb. Am scos cu el o multzime de bass 1-2kg si stiuci de 2-3 kg, fara sa-mi dea senzatzia de fragilitate.
Nu stiu cat de inalt e malul tau ca sa-tzi dau date mai precise. Pescuitul de pe maluri inalte e mai special astfel daca vei folosi un batz mai puternic pt a ridica pesti mai mari, nu vei putea imprima o evolutzie corecta nalucilor mici.
In concluzie, cauta un batz cu caracteristici apropiate celor enumerate mai sus si-l vei putea folosi cu placere si-n alte conditzii decat maluri inalte.
- Dornea Ionut
- senior
Propun....
Mal dificil?!?!? Cumparam barca.... Uraaaaaa.... am gasit solutia....!!!!!
Mal dificil?!?!? Cumparam barca.... Uraaaaaa.... am gasit solutia....!!!!!
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com
In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin
Mail: dorneai@yahoo.com
In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin

daca vrei sa ajungi la apa peste tufisuri, inseamna ca si pestele il vei scoate tot peste tufisuri. ce inseamna "clean mare"? 1-2 kg? pai iti spun eu ca pt. a putea face avion un clean de 1,5 kg peste tufisuri iti trebuie ceva lanseta... cu care nu cred ca e potrivit sa lansezi voblere de 2-5 gr cat au cele pt. clean.fsandor scrie:Dornea Ionut scrie:"Tufis, copaci, stuf, chestii".... gandeste-te la ceva mai scurt care sa se preteze la lanseuri in/din tufisuri...
Imi trebuie:
1. batz lung ca sa ajung la apa PESTE tufisuri, de pe malul inalt.
2. batz puternic ca sa pot scoate cleanu mare relativ repede, (fara minciog) ca sa nu se bage in "chestiile"alea.
Vad ca se prefigureaza ceva ranga de 3 m jumate din fibra de sticla plina, ranforsata cu plasa de crom-vanadiu![]()
![]()
vei pescui des in astfel de conditii, sau de ce vrei sa-ti iei un echipament pt. asa ceva?
mai bine iti iei o barca sau un belly-boat, sau chiar o camera de tractor pt zilele de vara si abordezi problema de dincolo de tufisuri

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski