Kistler KLX Rods made in USA, 150- 200USD

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
MuskMd
veteran
veteran

Re: Kistler KLX Rods made in USA, 150- 200USD

Mesaj de MuskMd » 18 Noi 2012, 22:22

doamne fereste bre de violente...ma refer ca discutiile tind sa fie mai civilizate cand te stii live....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 18 Noi 2012, 22:23

ULK scrie::)...Filmuletz facut de mine..cu mulineta MEA :)..

Nu m-ai convins..cine e figurantul...Nu ai avut nici un argument in disputa aia..doar ca o ai...dar nu stii cum functioneaza, desi pretinzi ca da :)
ulk
ti se pare ca incerc sa te conving de ceva ?

te auto flatezi
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 18 Noi 2012, 22:30

Hai mai fratilor ca fac eu o bere.. numai incetati. :) ce a fost distractiv a fost.. acuma deja e trist :respekt: oricum nu ajungeti la un rezultat final.. fiecare o tine pe a lui pana in panzele albe..
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 18 Noi 2012, 22:37

Din punctul meu de vedere e pace, am spus ce am avut de spus, consider subiectele cu pricina incheiate.
Voi merge pe varianta ignore pentru discutiile si personajele de acest gen.
Back to basics, do not feed the trolls.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 18 Noi 2012, 22:42

foarte bine ;) ai o bere de la mine.. cand va intalniti in august dau o fuga si eu.. vin cu una beroasa rece ( ca atunci o fi cald )

:respekt:
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 19 Noi 2012, 01:18

cristian.ene scrie:Batul ala tot atat peste prinde mazgalit urat cat prinde si impodobit.....daca intelegi ce vreau sa zic cu asta.

Vezi ca singura concluzie logica este ca impodobirea nu foloseste la nimic :lol: daca aspectul nu conteaza in ecuatie :lol: :lol:
Asta nu suna bine din gura cuiva care face bete si e un nume in romania...pai de fapt asta e esenta rodbuilding-ului sa faci un bat sa arate si sa il construiesti cum vrei, adica altfel decat cele de fabrica...deci daca nu conteaza inseamna ca sunt bune si cele de fabrica si rodbuilding-ul e pierdere de vreme...mai exact nu are rost. :shock:

Eu cred ca in final conteaza si aspectul final al lansetei, nu ma pozitionez de partea nici unei tabere, doar ca nu poti spune ca si meseriash ca obiectul muncii tale nu conteaza si ca lanseta poate sa arate oricum pt ca prinde si asa peste . :?

...si rog pe cei ce se porcaiesc pe aproape orice topic sa foloseasca cafeneaua, ca sa nu facem din discutii tehnice carne tocata. :oops:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 19 Noi 2012, 10:18

Adelin,

sa nu interpretam, am vrut sa spun ca functionalul este promordial pentru ca pe alte topicul ,,Lansete custom,, nu exista explicatii despre cate inele au fost folosite , marimea lor , daca s-au folosit 3 sau 4 inele de reductie si in general daca lansetele au fost imbunatatite ca performanete prin modul in care se folosesc inelele sau se usureza lanseta, ce amndrian se potriveste mai bien pe blankul respectriv raportat la ce va fi folosita.

Din poze nu prea ai cum sa iti dai seama cat de bine a fost construita o lanseta daca nu ai un minim de date tehnice sau poze cu distribuitia inelelor, numarul si marimea lor sau unde este plasat piciorul mulinetei pe blank .

Din punctul meu de vedere topicul cu lasnete custom arata ca o un bazar si nu aduce prea mult la progresul rodbuildingului local pentru ca lipsesc datele despre cum a fost conceputa lanseta

Cam toate postrarile curind poze care sa arate doar aspectul vizual personalizat.si cam atat.

Si pentru mine este important aspectul lansetelor dar am observt ca cei ami multi persari nu fac o obsesie din a personaliza lanseta vizual si se concentreza pe aspecte ca

1. Lungimea manerului, echilibrul lansetei si alegerea unei mandrine confortabile pentru ei si pentru tehnica de pescuit

2. Inelele sa fie dispuse mai bine decat la cele de fabrica si marimea lor sa fie raportata la putrea blankului si la firele folosite, aici e treaba mea sa-i consiliez intens ce si cum

3. Foarte multi pescari vor un design minimalist intr-o singura culoare, fara eticheta si fara semnatura :wink:

99,99% din clienti mei au vrut un design care sa includa o culoare simpla la matisaje si un design simplu ergonomic la maner asa ca am scurtat mandrinele VSS sau DPSD care sunt prea lungi.

Un design fuctional si curat este apreciat de cei mai multi pescari care vor lanseta pentru pescuit nu ca bibelou sau pentru ego.

4. De Ex St.Croix face blankuri bune in seriile SCII si SIII raportat la pret dar le doteza cu inele mari , grele si rare :lol: pe lansetele lor de serie si nici manerele nu exceleaza functional.

Cu cheltuieli mici peste pretul unei lansete de fabrica se poate realiza o lanseta performanta cu inele Fuji Alconite mult mai usoare si dispuse incat sa puna in valoare calitatiel blankurilor.

5. Bugetul unei lansete custom folosid inele Fuji Alconite sau SIC(rama de otel) poate sa se pastreze sensibil sub pretul unei lansete de fabrica in zona 180-350$.

6.Am vazut mai multe lansete foarte bibilite contruite de rodbuilderi consacrati sau de pasioanti care erau foarte frumoase dar aveau bube mari de conceptie si au trebuit refacute :wink:

Se pot face lansete foarte perfrmante pe blankuri Lamiglas G1000, X Pro,Infinity / SC SCIV, III / Batson RX7, RX8 / NFC SM , IM cu un buget intre 200 si 300$ folosind doar componete fuji mandrine Premium si inele mix Alconite cu Sic.

folosind astfel de componete Fuji bugetul se pastraza in limite rezonabile si sub pretul unei lansete de fabrica in cele mai multe din cazuri iar pescarii pot sa isi permita lansete custom la preturi decente.

Cererea pentu astfel de lansete care folosesc inele Alconite si Sic standard a fost de peste 95% ceeea ce arata ca inele Fuji cu rama de Titan si mandrine foarte scumpe sunt o fita si cam atat.

In conditiile in care inele Micro sau folosirea unor inele cu diametru mic din seria KT Alconite reduc foarte mult greutatea totala inelelor si inele cu rama din titan nu prea au justificare mai ales ca rama de titan este vulnerabila si se deformeza foarte usor.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Noi 2012, 11:23

Mda,se deformeaza.In ambele sensuri.Se indoaie...nu-i nici o problema o indoi inapoi in pozitia initiala.Pe cind alea cu rama de otel ,risti sa lerupi cind le indoi inapoi..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 19 Noi 2012, 12:30

Cristi, ce te face sa crezi ca Andrei nu face lucrurile pe care le faci tu ?
Daca lansetele facute de el arata exact atat de bine cum a solicitat clientul (caci nu cred ca rodbuilderul a obligat pe cineva sa opteze pentru anumite componente sau ca a insistat sa faca matisaje mai elaborate ), inseamna ca celelalte aspecte sunt neglijate ?! Imi scapa logica discursului tau...
Sau, ca sa o luam altfel, au ajuns la tine la reparat lansete facute gresit de Andrei ?
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 19 Noi 2012, 12:42

Razvan,

mai multe lansete pe blank K2 sunt cosntruite pe stoc si vandute prin firma ,,Flaviuss SRL,,

Nu a cerut niumeni manere sangerii sau mov si inele Titan, sunt produse ca uun concept si scoase la bazar pe ideea sa ai gura lumii prin culori tipatoare.

Eu vad ca nu prea se vand .........

Din pacate la unii le plac si la altii nu. exista si solutii care plac la mai multi :wink:

Se poate face un K2 cu 1400RON cu inele Fuji SIC , winding chekuri Butt Cap Mudhole :wink:

Am reparat de la alti rodbuilderi nu de la Andrei.

Scrie răspuns