Kistler KLX Rods made in USA, 150- 200USD

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Re: Kistler KLX Rods made in USA, 150- 200USD

Mesaj de ULK » 15 Noi 2012, 15:35

In primul post afirmi ca este IM...ca dupa sa iti dai seama ca nici nu stii exact....dar au actiuni foarte specializate si sofisticate.:)
Ridici in slavi o chestie pe care inca nici nu ai pus mana si nici macar nu stii exact din ce este facut...doar pe baza ca e NFC si Kistler ...
La pretul ala nu poate sa fie doar ceva mediocru...nici NFC nici Kistler nu practica politica preturilor mici...doar daca se justifica ...adica doar daca nu e mare branza.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 15 Noi 2012, 21:39

ULK,

cate blankuri sau lansete G.Loomis GL2 sau NFC SM ai vazut si nu erau bune ? :wink:

Sa inteleg ca un blank bun contine doar un material bun si cam atat, este o presupunere simplista.

Am vazut foarte multe blankuri din materiale bune si cu design prost si foarte prost si blankuri cu materiale standard din care au iesit blakuri de exceptie.

Cam asta este diferenta dintre branduri care testeza blankurile(NFC,G.Loomis, Lamiglas, Sage, Winston si altii) si branduri care fac blankurile doar din softuri lansand intr-un an sute de modele(MHX, St.Croix)

Blankurile din grafirt standard sau IM6 sunt la fel de bune ca cele IM sau HM daca au conicitatile si puterile exacte pe fiecare sectiune.

Singura diferenta intre SM si HM este ca sunt ceva mai grele si mai elastice fapt ce le face mai versatile :wink: si mult mai rezistente.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 15 Noi 2012, 21:50

ULK ,

ce sa inteleg sa blankurile MHX standard(non HM) sunt bune si NFC SM sunt submediocre ? :lol:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 15 Noi 2012, 22:00

cristian.ene scrie:
Singura diferenta intre SM si HM este ca sunt ceva mai grele si mai elastice fapt ce le face mai versatile :wink: si mult mai rezistente.

Serios?:). Un blank e cu atat mai versatil cu cat este mai greu? Si singura diferenta intre HM si SM e rezistenta? :)...Cam simplist ..as zice si eu :)

Nu ca nu as intelege ce vrei defapt sa zici..doar ca de rasucit cuvinte pot si eu...nu esti singurul .

Ai zis ceva in primul post si dupa aia ai recunoscut ca habar nu ai din ce material este facut...si mai zice lumea de Gigi?

Stii ce e trist?...eu stiu cand a zis Gee Lumees...la inceputul inceputurilor(cand nu avea nume cu renume)...ca s-a apucat sa faca blankuri .. ca prea multa lume pune preturi exorbitante...si vrea sa corecteze treaba asta cu niste preturi decente....Eh, intre timp s-a sucit mult..face cele mai scumpe blankuri posibile :).. ca numele se plateste...si "rafinamentul"...un fel de D&G in blankuri as zice eu...

Romanul de azi...pune botul repede la chestii de genu'..asai?

As fii curios ce inseamna pentru tine un blank rafinat..cum il descrii?
UlKustom Rods

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 15 Noi 2012, 22:27

Aha m-am prins blankurile Phenix Ks si MBX sunt populare pentru iobagi si St.Croix SCv si SCIV pentru bugetari iar MHX HM atat de ieftine incat pescuiesc cu ele copilasii de pe baltoacle din Teleorman :lol:

La una din ultimele pescuituri in zona Gogosari am ramas mirat ca am vazut prin toate curtile taranilor pescari multe nuiele K2 si SCV.

Am intrebat si eu de unde procurat asemenea scule de scule mi-au marturisit ca le-au cumpat la troc pe 10 kile de varza sau gogosari din productia proprie.

Posibil ca si prin alte sate uitate din sud lansetele HM pe blankuri K2 sau SV sa fie la fel de populare ca cizmele de cauciuc sau bunditele din blanita sintetica care fac parte din repretoriu High Tech al fiecarui pescar taran care se respecta.

vgb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vgb » 15 Noi 2012, 22:33

cotzcaiala intelectuala!

nepescuitilor

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 15 Noi 2012, 22:34

Nu Ene..nici vorba,nu o sa ma vezi vreodata sa apar un brand in general... nu sunt un fan boy...dar nu ma da pe spate doar un nume cu renume :). Ca pe unii. Lasa-ma sa cred ca in lanseta aia s-a folosit ceva mediocru..nicidecum ceva rafinat. O actiune specializata ..nu ajunge....asa cum afirmi tu ca nu ajunge materialul sa fie bun...este si invers adevarat.

Sa nu zici ca defapt modelul respectiv este doar un gest caritabil...si valoreaza dublu defapt.
UlKustom Rods

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 15 Noi 2012, 23:00

Vali,

sambata am fost si am prins vreo 25 iar marti vreo 20 in 2 ore :wink: sambata cu nuilusa Lmiglas(4-8lb) si marti cu alta RX7.

Pe blatoaca Gogosari am prins si niste serpi de 1.5kg luati de burta :wink: si n-a zis nis pas Lami.

Pe cea adancaaa multi pe metru2 dar nu mai mari de 1.2

ULK,

momentan pescuiesc cu naluci soft cu 3 lasnete care nu sunt nici NFC HM, nici St.Croix SCV

1. Lamiglas XMG 50 de putere reala ML lanseta mea preferata si necunoscuta in RO nu divulg modelul oricum nu se mai fabrica :lol:

Are actiuen perfecta si este usor si senzitiv pentru putini USD, nu spun cat dar sub 100

2. Batson RX7 model de BAss 6`ft. dat Light dar e un ML real ,are actiune fast si o ruptura intre varful elastic si restul rigid
costa sub 50$ si e clar mai orintat spre tactil decat MHX standar

3. MHX spinning de 7`ft. 2pc Light un blank bun de biban, am pins cu el dar nu transmite amre lucru pentru ca grafitul MHX standard nu poate amre lucru cuplat cu fire mono. In rest placut in pescuit cu jiguri de 2/3.5g

Nu am simtit nevoie de blankuri HM din moment ce XMG 50 e un HM dar are scrim de fibra de sticla pentru ca montalul cu Micro guides pe face foarte usoare , echilibrate si le creste senzitivitatea fata de lansetele montate cu inele clasice.

Din ultimii 50 de pesti cam 20 i-am prins de altceva decat de gura si grafitul XMG 50 si RX7 mi-a transmis cele mai fine atacuri cu burta sau coada :lol:

evident ca am comandat mai multe blankuri NFC pentru anumite aplicatii dar toate SM, si voi pescui si cu blankuri NFC IM la fel cum ams a cumapr si un model de K2 care se potriveste cu stilul meu dar nu am asteptari nerealiste de la un blank :wink:

ringogabi
senior
senior

Mesaj de ringogabi » 15 Noi 2012, 23:04

cristian.ene scrie:Ce spune Kistler
...
La pretul asta nu poate sa fie un HM din momentul in care blankurile Z-Bone costa 250$.
...
Unde ai gasit blank Z-Bone cu 250$? La ei pe site am vazut ca-i 300$ blank-ul:
http://www.kistlerrods.com/fishing-rod/z-bone.php

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 15 Noi 2012, 23:05

Nu mai zi de micro-uri ca doar de alaltaieri le montezi...:). Eu am montat mai demult ca tine :).

P.S. Asta de mai sus am zis doar in caterinca(desi e adevarat)..doar sa te imit putin ..ce zici ..suna fain, invers? Eu zic ca nu ..chiar naspa.
UlKustom Rods

Scrie răspuns