intretinere mulinete

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 22 Oct 2004, 08:28

@MariusC
Am garantie de la Arrow! Mulineta are 3+1 rulmenti (asa scrie pe ea si pe cutie) iar manerul manivelei e dintr-un fel de plastic si nu are aceeasi forma ca cel de pe site. Am sa-i fac o poza si ti-o trimit.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 22 Oct 2004, 09:54

adilucu scrie:@MariusC
Am garantie de la Arrow! Mulineta are 3+1 rulmenti (asa scrie pe ea si pe cutie) iar manerul manivelei e dintr-un fel de plastic si nu are aceeasi forma ca cel de pe site. Am sa-i fac o poza si ti-o trimit.
GRAV!
Mulineta nu e de la noi. ABSOLUT SIGUR.
Te rog frumos, spune-mi cam in ce perioada ai cumparat-o, din ce magazin si pretul.
Aceste info. m-ar ajuta sa-mi clarific situatia cu aceasta firma din Timisoara care da certificatele noastre de garantie mulinetelor luate naspa de la te miri cine.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 22 Oct 2004, 10:07

MariusC, ti-am raspuns pe privat.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 22 Oct 2004, 16:46

Sa inteleg ca cele cu maner de aluminiu,si cele cu maner de lemn,sunt originale?De ce nu sunt toate cu maner de aluminiu,ca si cele prezentate pe site-ul Okuma?Si la mine este o mica diferenta fata de poza de pe site:capacul,cu reglajul franei(cel de pe tambur),nu este identic.Cel de pe site,este cu proeminenta tranversala dreapta,cu niste crestaturi,cel de la mulineta mea,este cu proeminenta putin ondulata,fara acele crestaturi.
MariusC:daca mai ai vreo informatie pentru noi,suntem recunoscatori,cu prima ocazie dam o bere :D
Michael va recomanda Regulamentul forumului

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 22 Oct 2004, 21:55

Michael,
Colegii mi-au spus ca din ce-si aduc ei aminte, Avengerul la noi, a avut numai maner de lemn. Totusi e un detaliu greu de retinut fara o discutie ca aceasta pe subiect, asa ca nu bag mana in foc.
Cel mai simplu mod de a vedea cum arata ceea ce aducem noi, e sa vedeti pe viu produsele in magazinul nostru.
Poate va mai lipiti de o lingurita, ceva. :lol: :lol: :lol:

iliuta goean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de iliuta goean » 23 Oct 2004, 11:14

nu ma pricep foarte tare la ingineria mulintelor dar pot sa va spun urmatoarele:

rulmetul "one way clutch" ar tb sa fie sigilat intr-o piesa din plastic, practic nu se pot vedea decat rolele pa partea interioara.

exista modele de mulinete care au sub acest rulment inca unul pe bile pentru sustinerea axului.

unele firme pun un rulment in tamburul metalic pentru o mai buna sustinere pe ax, tamburii de platic nu sunt dotati cu acest rulment, probabil se considera ca tamburul metalic este folosit mai mult.

mai cauta un rulment in capatul de jos al axului, poate fi mascat foarte bine in carcasa mulinetei.

sper sa va fie de ajutor ...

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 23 Oct 2004, 14:48

Va multumesc pentru informatii :D
Iliuta:cred ca ai dreptate.Pe axul principal,deasupra rulmentului vizibil,pe bile,este o chestie de plastic care are o forma ciudata.S-ar putea sa fie ceva ascuns acolo,m-as bucura sa fie acel rulment pe role :D Cred ca,manat de curiozitate,voi incerca sa aflu ce e acolo.Poate va trebui sa-mi cumpar dupa aceea alta mulineta :lol:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Oct 2004, 06:41

Ieri,nu am mai rezistat si mi-am desfacut din nou mulineta.Am gasit rulmenti pe laterale,stanga-dreapta,la rola de ghidare a firului,si...surpriza:sub rulmentul de pe axul longitudinal(cel de la rotor) am gasit,dupa ce am scos o camasa de alama,un cilindru de plastic,cu role metalice.Practic este un rulment demontabil.Cred ca acela este "One Way Ball Bearing".Daca mai sunt doi rulmenti in manivela,cum a zis MariusC,am sapte rulmenti.Acum m-am linistit.Singura nedumerire ar mai fi:de ce au inceput cei de la OKUMA sa fabrice mulinete cu manivela de aluminiu,iar acum vad ca toate care sunt in comert sunt cu manivela de lemn :?: :roll:

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 26 Oct 2004, 11:36

Michael scrie:Singura nedumerire ar mai fi:de ce au inceput cei de la OKUMA sa fabrice mulinete cu manivela de aluminiu,iar acum vad ca toate care sunt in comert sunt cu manivela de lemn :?: :roll:
Nu e ceva semnificativ.

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 26 Oct 2004, 11:41

adilucu,

S-a luat legatura cu Somonul referitor la mulineta ta (care sigur nu e de la noi) insotita de garantia noastra.
Nu-si pot explica (eu pot), le pare rau (si mie), nu se mai repeta (oare?), etc.

Scrie răspuns