intretinere mulinete
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
In final ati ajuns la concluzia ca e un "Fake"?As fi curios sa vad cum arata.
Adilucu:ai o poza,pe privat?
Adilucu:ai o poza,pe privat?
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Aditivii pentru uleiuri auto ar fi excelenti pentru mulinete pentru ca adera f. bine pe angrenaje si nu il mai dai jos prea usor insa au dazavantajul ca fac ca mulineta sa mearga mai greu deacea va sfatuiesc sa faceti un amestec de ulei auto si de aditiv si sa probati pina ajungeti la o vascozitate convenabila .Eu am o Inspira pe care acum vreo doi ani am tratato astfel si am observat ca s-a mentinut mai bine decat altele care au vaselina care se innegreste pe angrenaje, dar va mai repet sfatul meu de a face mai multe probe pentru ca se curata f.greu de pe piesele mulinetei.
am gasit in seara asta, prin depozitul unor prieteni, un flacon de "ulei pentru mecanisme fine". scrie pe el ca e mineral, cu adaos de aditiv depresant, pentru aparate ce functioneaza cu viteze mari si sarcini mici.
recunoasteti interpretul?
pe baza observatiilor stiintifice (scuturat flacoanele), pare mai dens decat uleiul cormoran. oricum, vascozitatea se masoara altfel, deci nu-i sigur ca e mai dens sau mai putin dens. aveti vreo idee?
mai o intrebare. e cam vechi. termenul de garantie de sase luni ma tem ca a trecut de mult. stiti cumva daca se intampla ceva cu uleiul in timp?
oricum alte variante nu mai sunt?
recunoasteti interpretul?
pe baza observatiilor stiintifice (scuturat flacoanele), pare mai dens decat uleiul cormoran. oricum, vascozitatea se masoara altfel, deci nu-i sigur ca e mai dens sau mai putin dens. aveti vreo idee?
mai o intrebare. e cam vechi. termenul de garantie de sase luni ma tem ca a trecut de mult. stiti cumva daca se intampla ceva cu uleiul in timp?
oricum alte variante nu mai sunt?
Gabor,
Poti folosi linistit uleiul pt. mecanisme fine pt. ungerea mulinetelor,eu il foloseam cand eram acasa si nu am avut nici o problema.
Daca cumva se gaseste in Romania ti-as recomanda un ulei de care eu sunt f. multumit si anume ABU GARCIA Silicote Reel Oil(premium-grade oil for all fishing reels,lubricates,penetrates for lasting protection).
Jean Scurtu
Poti folosi linistit uleiul pt. mecanisme fine pt. ungerea mulinetelor,eu il foloseam cand eram acasa si nu am avut nici o problema.
Daca cumva se gaseste in Romania ti-as recomanda un ulei de care eu sunt f. multumit si anume ABU GARCIA Silicote Reel Oil(premium-grade oil for all fishing reels,lubricates,penetrates for lasting protection).
Jean Scurtu
Din ceea ce stiam eu, aditivii din uleiurile minerale se oxideaza in timp. Prin oxidare devin acizi si astfel lubrifiantul ajunge sa fie coroziv.gabor scrie:mai o intrebare. e cam vechi. termenul de garantie de sase luni ma tem ca a trecut de mult. stiti cumva daca se intampla ceva cu uleiul in timp?
Procesul nu este prea rapid, insa dupa 3 ani uleiul nu mai poate fi folosit (din acest motiv).
Degradarea chimica nu este un motiv de alarmare, un ulei mineral poate fi folosit (fara riscuri) pina la 3 ani de la data fabricatiei. Probabil de aceea are inscris pe el valabilitate 6 luni sa ramina rezerva (de timp) si dupa ce il pui in angrenaj.
Aceste consideratii sunt valabile si pentru unsorile consistente adica vaselina (care este un amestec de ulei mineral cu sapunuri).
Uleiul se poate degrada chimic mai rapid in conditii de temperaturi ridicate (adica de peste 70 grade celsius). Nu prea este cazul la mulinete.
Si ar mai fi un caz care poate conduce la degradarea rapida a uleiului. Combinarea tipurilor de uleiuri diferite. Evitati adaosul de ulei (sau veselina) daca nu sunteti siguri ca este de acelasi tip cu lubrifiantul utilizat anterior la gresarea mulinetei.
pentru cine are de desfacut daiwa ss :
http://www.fishingouting.com/forums/f43 ... ment-2595/
daca nu gasiti schema tehnica pe net o am eu in format .pdf

http://www.fishingouting.com/forums/f43 ... ment-2595/
daca nu gasiti schema tehnica pe net o am eu in format .pdf

recomand celor care nu se simt stapani in a demonta bucatele o mulineta sa desfaca doar capacul ei si sa greseze cu o cantitate moderata de vaselina angrenajele aflate la vedere si tot ceea ce este inaccesibil/in miscare/frecare sa fie picurat periodic cu cativa stropi de ulei de buna calitate.
cred ca ar merge si un ulei bun de motor auto pentru cine nu are ulei de mecanisme fine.
cred ca ar merge si un ulei bun de motor auto pentru cine nu are ulei de mecanisme fine.
Michael va recomanda Regulamentul forumului