discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
MariusC
- senior

adilucu scrie:Sa zicem ca ai dreptate. DAR pe cutie scie 4 rulmeti. Pe schema de pe cutie e trecut unul din rulmeti la rola de ghidaj, iar cand am desfacut mulineta, NU am gasit 4 rulmenti, asa cum ar fi trebuit. Si parca mai zicea cineva aici ca orice Okuma are rulment la rola de ghidaj. Deci... eu ce sa cred?
In fine, eu personal voi fi mult mai atent cand voi mai cumpara ceva.
Am verificat in firma ce fel de Okuma am importat si m-am lamurit cum e cu Avenger-ul tau.
Toate mulinetele Okuma Avenger importate si vandute de noi sunt cu 7 rulmenti (6+1). Cu siguranta ai cumparat o mulineta importata de altcineva si s-ar putea sa nu fie chiar Okuma.
Te rog sa-mi mai spui un lucru: ai avut sau ai garantie Arrow? Daca da, ceva nu e in regula de loc.
Marius
-
MariusC
- senior

Michael scrie:Eu am OKUMA AV 20,cumparata din magazin,cu garantie.Scrie pe ea ca are 6 rulmenti,am desfacut-o bucatele,in primul rand ca sa-i fac o mentenanta cat mai buna(curatare+gresare),ca sa nu zic ca m-a manat si curiozitatea...Sau nu am desfacut suficient,sau nu am fost foarte atent...dar am vazut doar 4 rulmenti:2-lateral,stanga-dreapta;1-la rotor;1-la rola pick-up-ului.Nu stiu unde ar putea fi ceilalti 2 rulmenti.Cred ca o mai desfac inca o data,ca sa fiu sigur.Cu toate acestea,nu cred ca ar fi facatura,deoarece arata exact ca si pe site-ul Okuma,nici o deosebire,are un finisaj de calitate.Teoretic ei spun ca ar avea la rotor,un rulment mai mare,pe role(one way ball bearing).Cel care este la rotorul mulinetei mele,pare un rulment obisnuit,de dimensiuni obisnuite,in nici un caz nu este "one way".Se invarte in ambele sensuri...Totusi ma intreb cum de blocheaza instantaneu antireversul?

Am rugat colegul de la service sa-mi spuna unde sunt rulmentii. Nu mai stia pe dinafara, iar schema de pe cutie e prea mica si cred ca e incompleta. A desfacut un Avenger si a gasit urmatorii rulmenti:
-2 la axul manivelei (unul stanga, unul dreapta);
-1 la rotor pe axul longitudinal;
-1 in rola de fir;
-2 in manerul de lemn al manivelei;
-1 in tamburul de aluminiu (sub saiba plata).
Total 7 buc. fara infinit antirevers.
-
MariusC
- senior

adrian frunza scrie:pentru MARIUS C.(ARROW)
ma numesc adrian frunza, sunt din bacau, am cumparat o mulineta CORMORAN CRONOS 35 7pi pret 3 100 000 lei de la magazinul ARROW BACAU.in prospectul mulinetei scrie garantie 3 ani(mulineta e cumparata in iunie)dupa 5 luni de pescuit la salau (jigging) s-a taiat inelul de la pick -up care este pe rulment +titanizat(acoperire aurie).am folosit fir relativ gros(diametru 0,27mm).in plus am probleme si cu frana,adica nu lucreaza progresiv si liniar.aveam pretentii de la CORMORAN +DAIWA(FUZIUNE) .cel mai tare ma doare problema cu inelul de la pick-up ,agentul de la bacau m-a asigurat ca problema se rezolva,problema e in cat timp?a doua intrebare:de ce numai sunt in magazinele ARROW spinnnere MEPPS ELIX nr 3 ,erau criminale!astept raspuns .multumesc.
1. Mulineta ar trebui trimisa la noi la service.
2. Mepps Elix nu se mai fabrica. Exista la Mepps un model asemanator (adica cu paleta gaurita si prinsa direct pe ax) pe care nu cred ca-l vom aduce pt. ca nu avem cereri suficiente.
-
MariusC
- senior

Michael scrie:Am impresia ca fiecare producator,produce fiecare sortiment(mulineta,bat,etc) in doua modele:-pentru toata lumea
-pentru Romania

Am fost in depozitele principalilor nostri furnizori care vand marfa in toata Europa si nu numai. Va asigur ca nu am vazut nicaieri doua tipuri de marfa. Organizarea e cam asa: intra containere de marfa, se aseaza lazile pe paleti sau pe rafturi, iar cand ies, ca la moara, se iau la rand.
-
paul
- Moderator

-
Michael scrie:Am impresia ca fiecare producator,produce fiecare sortiment(mulineta,bat,etc) in doua modele:-pentru toata lumea
-pentru Romania

Cu siguranta Michael a glumit.
-
MariusC
- senior

Dupa iconita am crezut ca nu.
Oricum, am auzit de multe ori aceasta parere. S-ar putea ca in alte domenii sa fie adevarat, nu stiu.
-
pupu
- veteran

am mai spus si mai demult , sculele din tara nu sunt de aceiasi calitate ca cele de afara, eu am o inspira din state si va spun ca de doi ani merge excelent cu diferentele de riguare va spun ca merge la fel de usor ca sustainul ,preferatele mele raman daiwa sunt mai zgomotoase un pic dar sunt foarte rezistente
-
Michael
- Moderator

MariusC:sa stii ca nu am vrut sa supar pe nimeni cu acea afirmatie,imi cer scuze daca am facut-o

Avenger-ul meu,sa stii ca nu are maner de lemn la manivela,ci din aluminiu.Oare si in acel maner de alumuniu ar putea sa fie 2 rulmenti?Rulmentul care este pe axul longitudinal al mulinetei,nu ar trebui sa fie"One Way Ball Bearing",cum zic ei?Eu inteleg prin asta ca acel rulment ar trebui sa se invarta doar intr-o directie,sa fie pe role,dar la mine se invarte in ambele sensuri,fiind un rulment normal.
Inca un lucru ce ma mira,ce cauta un rulment in tamburul de aluminiu,ce rol are acolo?Si daca este acolo cu un scop,de ce in tamburul de aluminiu este rulment,iar in cel de grafit(rezerva),nu este?
Oricum,iti multumesc pentru informatiile pe care ni le-ai dat,si imi cer scuze pentru deranjul pe care ti l-am creat,si pentru afirmatiile mele.
-
MariusC
- senior

Michael,
Mai usor cu scuzele, ca mi se urca la cap
Maine la servici, sper sa-mi lamureasca colegii problemele ridicate de tine.
-
MihaiV
- Moderator

M-am uitat si eu mult pe site-uri ale producatorilor de mulinete. Concluzia mea a fost ca unii produc acelasi model in mai multe fabrici din lume si designul difera putin in functie de "moda" locala. Intr-un loc se fac cu maner de lemn, in altul cu maner metalic, intr-un loc manerul e cilindric, in altul e aplatizat, etc. Si asta in conditiile in care sunt originale si unele si altele.
La alte produse (nu de pescuit) stiu sigur ca sunt testate in fabrica si cele ce merg perfect sunt vandute in Vest, iar cele ce au foarte mici probleme sunt vandute in est la pret mai mic. Asa se face ca se gasesc la noi produse de marca, originale, la preturi mai mici decat in vest. Normal ca pe langa ele mai apar si copiile.