discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
MariusC
- senior

adilucu scrie:Multumesc tuturor care au raspuns!
Nu are rulment. Am desfacut surubul, m-am uitat. Are ca o camasa pe un ax. Am pus ulei si invartita cu mana, rola se invarte, dar dupa ce prind surubul nu se mai invarte la trecerea firului cum se intampla la cealalta. Inca nu mi-am dat seama din ce cauza. Vad eu, poate o dau la Arrow sa mi-o faca la service la Bucuresti.

Eu nu ma prea pricep la partea tehnica, dar daca mulineta e luata cu garantie Arrow, trimite-o la noi la service (la Arrow) si se va rezolva (sper!

).
Cand ai trimis-o, da-mi un mesaj pe privat.
-
Adi_
- veteran

@MariusC
Nu o mai trimit pt. ca in primul rand a trecut perioada de garantie, in al doilea rand rola se invarte (in sfarsit) si in al treilea rand, trebuie sa astept cam mult dupa ea (o saptamana).
Deci nu stiu daca merita. Oricum, in curand sper sa-mi iau alta, daca vad ca asta nu mai face fata. Ce e trist e faptul ca se comercializeaza shtifturi in magazine. Inteleg in piata, dar in magazine..... Asta e, m-am ars de data asta.
Oricum, multumesc pt. oferta de ajutor.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
MariusC
- senior

Trebuie sa recunosc ca ceea ce spui ma mahneste. Cred ca a cataloga Okuma drept shtift e cam prea mult si nu corespunde realitatii.
Pot sa-ti spun ca Okuma este una din cele mai vandute branduri de mulinete din Europa si sunt sigur ca este cea mai vanduta marca din Romania. E drept, nu se compara cu Daiwa sau Shimano, dar nici pretul acestora nu se compara. Cand ma refer la pret, nu iau in discutie piata americana sau alte piete (nu e vina noastra ca avem fiscalitatea care o avem sau alte caracteristici ale economiei care fac ca preturile sa fie mai mari decat in alte tari), ci ma refer la piata de la noi.
Despre fiabilitatea mulinetelor Okuma, iti spun ca desi vindem mai multe Okume decat toate celelalte marci la un loc, la service in garantie si postgarantie vin mai putine.
In ziua de azi, cand piata mondiala e orientata catre productia de bunuri de larg consum, trebuie sa acceptam cu toti ca majoritatea produselor se mai si strica. Acum, cand inovatiile tehnice apar cu o viteza mai mare decat oricand, e lipsit de sens pentru majoritatea producatorilor sa faca lucruri cara sa tina o viata. Fara sa doresc sa fac comparatii nepotrivite, stiu situatii cand produse cu branduri de mare renume si traditie (Mercedes, Sony, etc.) au avut probleme in garantie. Inseamna asta ca sunt stifturi?
Revenind la discutia noastra despre Okuma, eu sunt convins (chiar daca suna a reclama) ca e o alegere buna. Nu sunt multe optiuni similare in Romania. Faptul ca avem un service organizat si ca marea majoritate a defectiunilor le putem remedia cu piese originale, e un lucru bun, care nu prea exista la marcile distribuite de alti imortatori.
Daca vrei (vreti), putem continua aceasta discutie la acest topic sau intr-unul nou.
-
paul
- Moderator

-
Referitor la mulinetele Okuma, nu fac reclama, dar am o mulineta Okuma STINGER ZL40 (printre primele aparute pe piata noastra) care este , inca, foarte buna cu toate ca am folosit-o si o folosesc intens.
-
Adi_
- veteran

@MariusC
Cred ca m-ai inteles gresit. Despre Okuma in general si eu am o parere foarte buna, si chiar voi continua sa-mi cumpar Okuma.
Am folosit cuvantul "shtift" cu sensul de copie, contrafacuta, imitatie, etc. cum vrei sa-i spui. Si aceasta din simplul motiv ca aceasta mulineta ar fi trbuit sa aiba un rulment la rola de ghidare nu o bucsa. Plus ca pe site e trecuta cu 6 rulmenti, iar aceasta are doar 4. Deci sunt cateva motive care ma fac sa cred ca nu e originala. Si e si parerea altora cu care am discutat despre aceasta problema.
Deci repet, Okuma in general imi place foarte mult si are un raport calitate/pret excelent. As recomanda oricui sa-i cumpere Okuma, dar sa fie atent sa fie originala. Sunt convins ca in service nu au venit prea multe originale. Eu continui sa cred ca a mea nu este originala. Si poate totusi ar fi bine sa o trimit la service, poate ai posibilitatea sa te uiti la ea si sa-mi spui si parerea ta.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
gabor
- senior

totusi,
mulineta okuma avenger de care este vorba nu e imitatie. doar ca exista pe piata mai multe versiuni, la preturi diferite.
-
Adi_
- veteran

Sa zicem ca ai dreptate. DAR pe cutie scie 4 rulmeti. Pe schema de pe cutie e trecut unul din rulmeti la rola de ghidaj, iar cand am desfacut mulineta, NU am gasit 4 rulmenti, asa cum ar fi trebuit. Si parca mai zicea cineva aici ca orice Okuma are rulment la rola de ghidaj. Deci... eu ce sa cred?
In fine, eu personal voi fi mult mai atent cand voi mai cumpara ceva.
-
Adi_
- veteran

Sa zicem ca ai dreptate. DAR pe cutie scie 4 rulmeti. Pe schema de pe cutie e trecut unul din rulmeti la rola de ghidaj, iar cand am desfacut mulineta, NU am gasit 4 rulmenti, asa cum ar fi trebuit. Si parca mai zicea cineva aici ca orice Okuma are rulment la rola de ghidaj. Deci... eu ce sa cred?
In fine, eu personal voi fi mult mai atent cand voi mai cumpara ceva.
P.S. sper ca nu am suparat pe nimeni cu mesajele mele
-
paul
- Moderator

-
adilucu scrie:P.S. sper ca nu am suparat pe nimeni cu mesajele mele
Pe mine, nu...

-
Michael
- Moderator

Eu am OKUMA AV 20,cumparata din magazin,cu garantie.Scrie pe ea ca are 6 rulmenti,am desfacut-o bucatele,in primul rand ca sa-i fac o mentenanta cat mai buna(curatare+gresare),ca sa nu zic ca m-a manat si curiozitatea...Sau nu am desfacut suficient,sau nu am fost foarte atent...dar am vazut doar 4 rulmenti:2-lateral,stanga-dreapta;1-la rotor;1-la rola pick-up-ului.Nu stiu unde ar putea fi ceilalti 2 rulmenti.Cred ca o mai desfac inca o data,ca sa fiu sigur.Cu toate acestea,nu cred ca ar fi facatura,deoarece arata exact ca si pe site-ul Okuma,nici o deosebire,are un finisaj de calitate.Teoretic ei spun ca ar avea la rotor,un rulment mai mare,pe role(one way ball bearing).Cel care este la rotorul mulinetei mele,pare un rulment obisnuit,de dimensiuni obisnuite,in nici un caz nu este "one way".Se invarte in ambele sensuri...Totusi ma intreb cum de blocheaza instantaneu antireversul?