intretinere mulinete

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Oct 2004, 09:36

Da, m-am uitat pe schema de pe site. Ar trebui sa aiba rulement. :cry:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 11 Oct 2004, 12:02

adilucu:eu am AV-20,are 6+1 rulmenti,dintre care 1 la rola.Nu am numarat toti rulmentii,dar cu siguranta l-am verificat pe cel de la rola.Este identic cu acesta:
http://www.fishing-catalog.com/okuma/avenger.htm
Am mai vazut eu modele de AV,cu maner de lemn la manivela,la mine e din aluminiu.Ti-am zis,daca vrei,vii si incercam sa mesterim la ea.
Jean:de ce oare 6+1?Mai nou la toate mulinetele scrie x+1.Acel 1 este rulmentul cu role(one way)?M-am uitat si eu la schema lui Okuma AV,si nu am gasit 7 rulmenti,sau nu am citit bine schema... :roll: Uita-te si tu la lista:
http://www.okumafishing.com/parts/AV20.HTM
Am gasit doar vreo 5 rulmenti... :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Mandy
junior
junior

Mesaj de Mandy » 11 Oct 2004, 14:37

am si eu un av. intradevar, pe schema "explodata" de pe cutie numar vreo 5 rulmenti. Pe mulineta scrie 6 rulmenti (in coada mulinetei), dar am vazut niste av-uri mai recent aduse prin magazine, pe care scrie ca are 7 rulmenti. se pare ca din 4 in 4 luni mai pun cate un rulment :x aia pe care o ai tu o fi facuta acum vreo 3 ani, probabil pe atunci se faceau cu 4 rulmenti :evil: poate exista av-uri cu 1 rulment, mai stii :?: :!:

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 11 Oct 2004, 15:38

Michael,

Sa fiu cinstit nu stiu de ce scrie asa si cred ca "+1" este rulmentul de la rola de ghidare a firului.
O sa incer sa mai ma documentez.

Jean Scurtu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 12 Oct 2004, 06:20

Asa e cu lucrurile cumparate in RO.Asta e,ce sa facem,ne iau toti de fraieri :(

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Oct 2004, 07:36

Inainte sa-mi cumpar Okuma AV, cunosteam modelul doar de pe site. Cand l-am vazut la Somonul, mi s-a parut mie ceva ciudat sa aiba doar 4 rulmenti, cand trebuia sa aiba 6. Pe carcasa ei scrie 3+1, pe cutie era trecut 5+1 dar era dat cu un marker negru peste si lipit un abtibild pe care scria 4 ballbearings. Dar asta e...
Oricum, pana la urma am reusit sa fac rola sa se invarta, cu toate ca are o bucsa, nu rulment. Si s-ar putea sa-i pun si un rulment in locul bucsei, de la un DAM care are 2 :lol:

P.S. Michael, multumesc ca te-ai oferit sa ma ajuti!
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 12 Oct 2004, 11:49

Cu placere,oricand!Se potriveste rulmentul de la DAM?Vezi ca trebuie sa se potriveasca si interiorul si exteriorul :!: Nu fii trist,chiar daca e facatura,chiar daca nu e foarte reusita(facatura),fa-i tu ceva imbunatatiri,intretinere cat incape,si vei fii multumit de ea.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Oct 2004, 13:55

Eu sunt foarte multumit de ea. Nu am ce sa comentez. Singura problema a fost cu santul de la rola. Dar sper ca s-a remediat. Oricum am vorbit deja cu altcineva si-mi face o rola din nush` ce material super rezistent, tratat nush` cum, etc, care cica nu se mai roade :?
Am un DAM Quick cu 5 rulmenti, din care 2 sunt la rola de la pick-up. Am incercat un rulment pe Okuma si se potriveste perfect si interiorul si exteriorul, adica si rulmentul pe ax si rola pe rulment :D Deci merge. Dar am zis ca la urmatoarea iesire am sa vad cum se comporta Okuma cu rola aceasta (acum se invarte) si daca vad ca nu merge bine, ii pun un rulment de la DAM.
Totusi eu ma mir ca se potriveste, deoarece DAM-ul e Goliat pe langa Okuma :) Eu il folosesc pe un bat de fund (grund). Cred ca tamburul e de 35-40 fata de 15 la Okuma.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 16 Oct 2004, 00:30

Probabi de aceea i-au pus la DAM 2 rulmenti la rola,ca-s mai mici.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 16 Oct 2004, 00:34

adilucu scrie:Eu sunt foarte multumit de ea.Dar am zis ca la urmatoarea iesire am sa vad cum se comporta Okuma cu rola aceasta (acum se invarte) si daca vad ca nu merge bine, ii pun un rulment de la DAM.
Eu cu ce pot,te ajut daca ai nevoie(maintenance,vaselina,spray degripant,sfaturi).

Scrie răspuns