intretinere mulinete

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 26 Sep 2010, 19:49

termenu de vaselina grafitata mi se pare foarte vag si poate cuprinde o gramada de tipuri de vaselina m-ar interesa o vaselina exclusiv pt mulinete chiar daca nu e din tara ca aici in magazine on-line n-am vazut decat abu garcia
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 26 Sep 2010, 19:53

Asta ma gandesc ca daca-i pt. mulinete, n-o fi daunatoare :lol: :

http://www.totalfishing.ro/vaselina-cor ... -9136.html

Sau asta:

http://www.sierra.ro/Vaselina-pentru-me ... 1071p.html

Eu personal am luat de la un mecanic auto una verde (el zicea ca-i "din Germania, super de calitate" :lol: ) si de 15 ani o folosesc cu succes (aveam o cutie de Ness plina, acu-i de jumate... m-o costat o bere :wink: ).
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 26 Sep 2010, 20:18

...la fel o am si eu , intr-o cutiuta care in mod sigur nu este cea originala , vaselina are culoarea cenusiu inchis spre negru si se disting mici granule care sclipesc in lumina soarelui
...ca o fi auto , pentru utilaje sau masini de cusut nu stiu , dar si eu o folosesc de cativa ani si cred ca face o treaba ok
...in mod sigur nici o firma care produce mulinete nu are si o rafinarie care sa produca vaselina speciala pentru acele mecanisme si nici nu am citit ca se recomanda o anumita marca de vaselina

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 26 Sep 2010, 20:26

Am observat ca mulinetele daiwa au o vaselina de culoare alba de care o fi .....
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 26 Sep 2010, 20:39

Io nu cred ca angrenajul ala din mulineta normala, fie ea facuta-n orice tara, ii chiar asa sensibil si pretentios... la urma urmei nu-i un angrenaj de turatie mare, nu sunt implicate forte prea importante, in general nu functioneaza la temperaturi foarte mari sau foarte mici, nu-i chiar de precizia unui "ceas elvetian" etc. ... doar o parere, n-am terminat la MF :).
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 26 Sep 2010, 21:47

RYOBI scrie:termenu de vaselina grafitata mi se pare foarte vag si poate cuprinde o gramada de tipuri de vaselina m-ar interesa o vaselina exclusiv pt mulinete chiar daca nu e din tara ca aici in magazine on-line n-am vazut decat abu garcia
uite aici ceva special pentru mulinete:
http://www.monstru.ro/intretinere/109-v ... inete.html

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 26 Sep 2010, 23:50

informer scrie:Io nu cred ca angrenajul ala din mulineta normala, fie ea facuta-n orice tara, ii chiar asa sensibil si pretentios... la urma urmei nu-i un angrenaj de turatie mare, nu sunt implicate forte prea importante, in general nu functioneaza la temperaturi foarte mari sau foarte mici, nu-i chiar de precizia unui "ceas elvetian" etc. ... doar o parere, n-am terminat la MF :).
Ca bine zici....Daca cineva isi inchipuie ca mulineta lui e o capodopera tehnico mecanica se inseala amarnic...In afara de Stella ,Saltiga si FinnNor marea majoritate au roata principala din aliaj de aluminiu..In realitate e un hobby toy prea scump platit, ca o crosa de golf de exemplu.Am auzit deseori fraze de genul : - Caut vaselina compatibila cu mulineta mea ca tolerantele sint mai mici decit in alte mecanisme..Aiurea...parca exista vaselina incompatibila cu un mecanism ieftin din aluminiu care de fapt are tolerante foarte mari.. Iar veselinele in tubusoare mici "special" pentru mulinete sint luate la butoi de 200 litri de la vreuna din marile companii si impartite la 6-10 $ per 10-15 grame (in functie de renumele companiei de scule :D ) apoi cu 50 de bidonase au scos pretul platit pe butoi.. :P ...da na' omu-i linistit ca a pus ceva " special si compatibil" 8)

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 28 Sep 2010, 04:09

Singura firma ce recomanda aparent dezinteresat o marca de vaselina e canadiana Islander si recomanda Super Lube americana...Curios fiind ca o muiere am achizitionat azi tubusoru cel mai mic ce vine 8 $ pentru 85 grame..Cam scumput dar mult mai ieftin ca Hot Sosu..
http://www.flickr.com/photos/29701378@N07/5032004292/ ...E in intregime sintetica, fara urme minerale ,aluneca ca naiba si trebuie sa te speli de 5 ori pe maini daca ai depanat vreo molineta..Cica fac astia si vaseline pentru instalatii nucleare :shock: ... asta insemnind ca or fi peste Lubrifin Brasov.. :P

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 01 Dec 2010, 21:09

mi s-a terminat vaselina pe care o foloseam de obicei (de la masinile de cusut industriale) si ma bate gandul sa folosesc in loc de vaselina un spray cu ulei adeziv. Dupa pulverizare se formeaza o pelicula vascoasa si adeziva care i-mi inspira destul de multa incredere.
Ce parere aveti??
Sau astept alte solutii. Eventual denumirea vaselinei pe care o folositi.
Va multumesc

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 02 Dec 2010, 00:11

e bun sprayul ala, foloseam si eu insa puneam si vaselina pe angrenaje pt ca uleiul ala din spray nu rezista prea mult singur.

Scrie răspuns