intretinere mulinete

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 02 Dec 2010, 02:40

luci_t scrie:mi s-a terminat vaselina pe care o foloseam de obicei (de la masinile de cusut industriale) si ma bate gandul sa folosesc in loc de vaselina un spray cu ulei adeziv. Dupa pulverizare se formeaza o pelicula vascoasa si adeziva care i-mi inspira destul de multa incredere.
Ce parere aveti??
Sau astept alte solutii. Eventual denumirea vaselinei pe care o folositi.
Va multumesc
Spray cu ulei viscos si lipicios am vazut la un prieten motociclist..Da pe lant cu el..Era de la Motul sau Repsol ..nu mai stiu exact..
Eu cred ca face fata si pe angrenaje, poate nu asa vreme indelungata ca vaselina dar merge.
Un magazin mare de rulmenti trebuie sa aiba vaseline mai specializate putin , adica mai molicele...Brenduri renumite : SKF , Timken , Loctite , Kluber ..
http://www.lubricants.com/BuyersGuide/Grease/
Cine-i maniac si are timp liber cauta aici... :lol: :lol: :lol:
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 02 Dec 2010, 18:00

multumesc pt raspunsuri. Io am dat pe lant la bitzicla si mai in vara si inca ii tot acolo + ceva praf pe el :lol: nu vreau sa ma risc si sa-mi stric mulinetele, dar indiferent de solutia pe care o adopt o sa le verific mai des
O sa incerc sa ajung la un magazin cu rulmenti si alte fieratanii si de gasesc un vanzator cu rabdare m-am scos cu ce-mi trebe :wink:

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 02 Mai 2011, 13:49

Am facut revizia anuala la mulinete, am folosit vaselina Cormoran + ulei pentru mecanisme fine. Am ajuns la concluzia ca vaselina e putin groasa, asa ca am indoit-o cu cateva picaturi de ulei. Am cativa rulmenti fara protectie, care unse cu vaselina indoita merg muuult mai bine.

Evident, pentru aceste constatari stiintifice trebuia sa desfac si sa curat mulinetele de doua ori. :)

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 02 Mai 2011, 14:52

Ideea cred ca e tare buna. Ma oftic ca nu mi-a venit mie si am lasat vaselina Cormoran exact cum e. Mulineta se invarte mai bine cu toate ca mai mult ma incurca treaba asta pentru ca nu folosesc antireversul cand pescuiesc. Ma mananca totusi sa vad cat de bine pot sa o fac sa se invarta (momentan face 11 ture, cu 2 ture mai mult decat inainte de revizie).

M-am apucat sa desfac un ventilator de la laptop pentru ungere. Axul de la asta se invarte intr-o saptamana cat se invarte o mulineta intr-un an. Am folosit initial ulei siliconic si a mers bine... 2-3 saptamani. Vax. Am incercat ulei de motor. Merge perfect de vreo 2 luni. :D Oare merge uleiul de motor bagat totusi in mulineta?

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 02 Mai 2011, 15:38

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 02 Mai 2011, 15:50

eu asta

http://www.cabelas.com/product/Ardent-K ... l+Products

am dat niste rateuri cu tot felu de unsori industriale si m-am lecuit
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Mai 2011, 17:36

cred ca ar merge si uleiul de motor foarte bine...desi putin ulei de transmisie (cutie de viteze) cred ca ar fi si mai bun.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 02 Mai 2011, 18:45

eu folosesc vaselina cu litiu.nu ingeatza , nu se-nmoaie la caldura.
daca vreti ulei cred ca cel mai indicat e aditivul pentru uleiul auto.
ala 2+1.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 02 Mai 2011, 18:47

rine scrie:eu folosesc vaselina cu litiu.nu ingeatza , nu se-nmoaie la caldura.
Sau vaselina grafitata (cea speciala pentru planetare). Eu mi-am luat de la un service si toate merg brici . Ce-mi place cel mai mult este faptul ca , vara nu se inmoaie de la caldura si nu curge . :D

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 02 Mai 2011, 20:52

Scrie răspuns