Incepator

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cociuba.dalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cociuba.dalin » 21 Noi 2009, 14:37

am folosit acelasi batz vreo 2-3 ani numai cu textil si nu a avut nici pe dreaq, posibil sa fie defect la moelele noi...., ps am si un model nou aproposs cu ala am pescuit cam 1 an cu textil, ce-i drept nu intensiv dar nici asta nou nu are nici pe dreaq... :cry:

Hentzone
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Hentzone » 21 Noi 2009, 16:16

adriancean scrie:L-am schimbat la o zi pt ca avea un inel pozitionat gresit,doar pt asta l-am schimbat.Nu am avut agataturi si nici nu am tras de bat. Din alte puncte de vedere Maverul e foarte ok. Ce se poate intampla pe viitor cu inelele,poate influenta cu ceva negativ performantele?
Daca s-ar intampla ceva cu inelele, adik sa apara santzuri ar influentza negativ performantzele doar prin distrugerea firului cu care pescuiesti, cam atat... dar de la 1-2 folosiri cam singurele urme ce-ti pot ramane pe inele sunt doar de praf de pe apa acumulat de fir... la zgarieturi si santzuri pe inele sa te astepti dupa mult mai multe partide... Am pescuit cu multe betze avand inele slab calitative si cu monofilament au aparut primele urme doar dupa un sezon doua...
Go fishing, what else...

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 22 Noi 2009, 10:32

As vrea ca de anul viitor sa ma orientez spre ceva lansete mai de calitate (a intrat rau microbul :D ),gen St.Croix , Daiwa tot pt rapitor (stiuca,salau,avat) pt voblere,oscilante intre 8-25 gr la pescuit de pe mal.Imi puteti da cateva repere de la Daiwa si St.Croix pentru rapitori? Mersi mult.

Hentzone
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Hentzone » 22 Noi 2009, 11:55

O lanseta de la St. Croix care sa aopere cam tot ce vrei tu... ar fi un Wild river MH, eu o pescuiesc de aproape un an si pot spune k sunt foarte multzumit de ea... si aproape la orice... (voblere, oscilante si gume) este destul de "moale" sa faca fatza si unor naluci reactive dar si destul de senzitiva pt a sesiza atacul fin salaului... ti-o recomand si sigur nu vei regreta :wink:
Go fishing, what else...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 22 Noi 2009, 12:01

Maver Esox are inele SIC..este exclus sa fie de la fir taietura dupa doar atata timp de folosire.

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 22 Noi 2009, 12:10

Inelul nu e taiat.... sunt doar 2 dungi negre de o parte si de alta a inelului... http://img8.imageshack.us/img8/8958/007rp.jpg

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 22 Noi 2009, 12:17

Eu am Spigot Stralis...cam tot in categoria asta intra si nu am nimic la inele dupa un sezon de Super PE multifilament. In Aventuri scrie ca au inele SIC. In ultimele numere au o pagina de reclama la betele astea.

Este ciudat mai ales ca este primul inel..nu ai cum sa-l freci lateral cu firul doar daca lucrezi cu batul in curent puternic si cu naluca grea...la ce ai folosit si unde?

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 22 Noi 2009, 13:09

L-am folosit pe balti cu oscilante,rotative si vobler..Inelul e frecat in partea de jos,nu lateral

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 22 Noi 2009, 13:23

Ciudat..atunci, daca zici ca nu era acolo la cumparare. O lovitura ceva..nu imi dau seama...din senin sa se faca nu prea vad cum.
Oricum mie pare din poza ca e facut de fir...poate sunt diferite loturi de bete...cu inele mai naspa.

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 22 Noi 2009, 13:27

Inelul e frecat pe interior,cele 2 dungi negricioase,nu se pune problema sa fie lovit. P.S. La betele americane nu inteleg asta, greutatea nalucii-3/8-1,1/4 oz?

Scrie răspuns