Idei pt lanseta de 2.70 light.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 06 Feb 2012, 11:11

:lol: ideea e ca nu ai sa gasesti 2 bete cu aceleasi caracteristici facute de firme diferite care sa se comporte identic. Abtibildu ala lipit pe ele cu CW, Line Rating, Clasa, are inscriptionat de cele mai multe ori valori informative, care nu reflecta ceea ce tu simti cand dai cu batul ala. Eu asta am dedus de-a lungul timpului punand mana si pescuind cu diferite bete americane/europene. D-aia zic, una scrie pe el si alta simti cand il balangani/pescuiesti.
Urasc atarnatorii!

RaPpSodIq
senior
senior

Mesaj de RaPpSodIq » 06 Feb 2012, 17:09

stefanflorin scrie::lol: ideea e ca nu ai sa gasesti 2 bete cu aceleasi caracteristici facute de firme diferite care sa se comporte identic. Abtibildu ala lipit pe ele cu CW, Line Rating, Clasa, are inscriptionat de cele mai multe ori valori informative, care nu reflecta ceea ce tu simti cand dai cu batul ala. Eu asta am dedus de-a lungul timpului punand mana si pescuind cu diferite bete americane/europene. D-aia zic, una scrie pe el si alta simti cand il balangani/pescuiesti.
Sa stii ca intradevar CW nu arata corect puterea de aruncare, insa pentru lansetele americane este mult mai aproape de adevar decat pt cele europene. Si im plus de asta, aici in uk nu am unde sa balangan o lanseta americana. Asta ii marele meu off. Ca ar fi simplu sa merg in magazin sa balangan cateva si sa ma decid asupra uneia sa o cumpar. Ms tuturor de sfaturi. Dar sa stiti ca e o mare lacuna in piata la bete lungi si cu o actiune light-medium light. Si sincer nu prea inteleg cum nu poate nimeni scoate un grafit de peste 8'6" la o actiune de la 5 gr in sus.
spinning la scobar

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 06 Feb 2012, 17:45

stefanflorin scrie:......

Eu am un lamiglas pe care chipurile scrie 10.5-56g si el saracu e ceva gen 7-21 sau pe acolo. Ia-ti un St. Croix Triumph Salmon and Steelhead, ieftin si bun pt ce vrei tu si nu te lua dupa ce scrie la CW.
pot sa te intreb care e lamiglasul ala ... sunt chiar curios ca eu am vreo 4 bete de la ei care arunca pana in 3Oz si nicicare dintre ele nu mi se pare supra-dimensionat, chiar as putea zice ca sunt sub, adica cel de 3 oz (cred ca 7ft arunca linistit si 150g) doua pana in 2,5 oz (8.6ft) cu care bat 100 de grame linistit si unul (8.6ft) pana in 18g cu care arunc si 25 fara probleme ...

RaPpSodIq
daca bugetul permite arunca un ochi la Lamiglas :

X 86 MTS din seria Certified Pro care e o minunatie de bat si care zvarle OK inclusiv voblere de 5grame dar si de 25
sau
G 1218 din seria G1000 care e putin mai scurt dar si ceva mai accesibil ca si pret ... pe asta nu il am dar am altele din seria G1000 (aia veche cu blank-uri negre nu rosii) ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 06 Feb 2012, 17:58

sapa aici si cauta un match care iti face treaba
http://www.mavershop.co.uk/coarse-match ... ngthft=118
walleye

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 06 Feb 2012, 18:06

Nu vad cum sa pescuiesti corect pe rau cu naluci de 3-6g si pe lac cu naluci de 10-12g cu aceeasi lanseta.

Nalucile de 3-4 g sunt aruncate si pescuite de o lanseta light iar cele de 10-12g de una ML chiar Medium.

In categoria Light iti recomand

http://www.phenixrods.com/index.php?mai ... page&id=10

pentru naluci mai grele eu as folosii o lanseta cu actiune mod-fast si elastice

Modelul Lamiglas G 1218 imi pare cam agresiv daca pestii sunt mai mici de 2kg si firele folosite mai subtiri de 6-8lb.

Blankuri bune sunt modele Hot Shot de la Rainshadow in special modelul de 3 oz.

Hot shot de 8`6``ft. (indiferent de marca)modele 3 sau 4 oz. functioneaza ireprosabil la pastrav de lac, avat si la alte specii unde sunt necesare oscilante ,voblere.

Si japonezii au modele foarte bune,performante dar mai scumpe

RaPpSodIq
senior
senior

Mesaj de RaPpSodIq » 06 Feb 2012, 19:02

Multumesc tuturor pt sfaturi. Sunt mai in ceata decat eram pana acum. :lol: ideea este ca o sa imi iau ceva light de 9 ft, o sa gasesc eu pana la urma.

@ Cristi Ene . Pot cu putina bunavointa lansa si voblere de 3, 4 gr cu un light si in acelasi timp pescuii cu el si pe lacuri dupa pastrav sau avat. Nu renteaza pentru mine sa imi cumpar 2 lansete aici avand in vedere ca deja le am acasa in Romania. O sa imi cumpar una care sa isi faca treaba si pe rau la pastrav cu 3, 4 gr si la avat cand ma intorc in tare. Plaja maxima care imi trebuie este gramajul thrillului 14 gr. Si daca mai pui ceva marje de eroare :lol: nu am nevoie de mai mult de 18 gr. maxim cast weight.

Multumesc inca odata.
spinning la scobar

moneytehnik
veteran
veteran

Mesaj de moneytehnik » 06 Feb 2012, 19:27

cristian.ene scrie: Si japonezii au modele foarte bune,performante dar mai scumpe

Rog pe cineva care cunoaste lanseta Daiwa Team Daiwa Mode 2,40m/7-28gr sa-mi spuna daca face banul.
Este intradevar xfast si respecta C.W.? Poate pescui jiguri de 28g sau mai mari?

Multumesc anticipat.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 06 Feb 2012, 21:10

TD Mode e bat de jig, e destul de tare pe varf, duce zic eu 28g si e senzitiv.

@anem: e vorba despre Lamiglas Rogue River 8'6" 3/8-2oz. Daca ala arunca mai mult de 30g (fie el vobler, pilker, sau jig) eu il rup pe genunchi :lol: E bat care arunca foarte bine orice intre 7g si 21g, si cu putina atentie poate si 30g. Nu am pus pe el mai mult de 28g, dar nici nu am curaj. Ce-mi place la el, ca e versatil.
Urasc atarnatorii!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 06 Feb 2012, 21:14

stefanflorin scrie: .......

@anem: e vorba despre Lamiglas Rogue River 8'6" 3/8-2oz. Daca ala arunca mai mult de 30g (fie el vobler, pilker, sau jig) eu il rup pe genunchi :lol: E bat care arunca foarte bine orice intre 7g si 21g, si cu putina atentie poate si 30g. Nu am pus pe el mai mult de 28g, dar nici nu am curaj. Ce-mi place la el, ca e versatil.
multam de lamurire .... putin cam ciudat ceea ce spui pentru ca pe aici sunt oameni care recomanda lanseta pentru somn si inainte de a imi cumpara ceea ce folosesc acum chiar ma gandeam sa il iau pentru asa ceva ... :roll: ... se pare ca am ales bine de nu l-am luat ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 06 Feb 2012, 21:33

ai dreptate cu Uk, e jale la ce au prin magazine
dar foloseste ebay.com

de ex http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=9%2 ... =1&_ipg=50

Scrie răspuns