Grub v Shad

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 16 Aug 2006, 11:03

Sunt ferm convins ca indemnurile astea venite de la clone au o mare valoare :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Aug 2006, 11:57

Gerula scrie:Sunt ferm convins ca indemnurile astea venite de la clone au o mare valoare :lol:.
mah, tu ai innebunit cu clonele astea. care e pe bune aici? sa stim si noi :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 16 Aug 2006, 12:13

salut,

va rog frumos rezumati-va exclusiv la discutia despre shad-uri si grub-uri

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 16 Aug 2006, 12:24

cristi scrie:
Consider ca la stiuca, e mai potrivit shadul, avand in vedere modul in care vaneaza si vederea foarte buna...asta in balta si cu apa curata...in rest...fara prejudecati
In anumite conditii, concluzia ta poate fi valabila. Da, controlezi mai bine structurile in locuri cu iarba rara.
Dar ce te faci atunci cand e covor de iarba pe tot fundul apei, cu coloane verticale de bradis ce se ridica pana spre suprafata, Parca te/ai descurca mai bine cu o oscilanta, nu ?
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 16 Aug 2006, 12:33

da, Razvan, mai ales cu una usoara.
dar cred ca mere si cu gruburi/shaduri/slidere pe jiguri usoare.
ce-i drept, trebuie recuperate mai rapid si risti sa dea avatu-n ele :D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

cristi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cristi » 16 Aug 2006, 12:43

situatia descrisa de tine e pentru popere... (lasa ca stim noi ca le preferi), voblere de suprafata, oscilane mari si usoare si cate un lusox eventual fara plumb
nu cred ca se poate da cu silicoane in cazul acela...deloc.
Fara plumb suficient nu lucreaza, cu plumb destul se acata de iarga de nu mai ai nici o traba cu pescuitul...poate cu curatatul de locuri
dar daca e sa aleg intre shad si grub la stiuca... shadul e prima alegere...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 16 Aug 2006, 12:45

razvan m. scrie:
cristi scrie:
Consider ca la stiuca, e mai potrivit shadul, avand in vedere modul in care vaneaza si vederea foarte buna...asta in balta si cu apa curata...in rest...fara prejudecati
In anumite conditii, concluzia ta poate fi valabila. Da, controlezi mai bine structurile in locuri cu iarba rara.
Dar ce te faci atunci cand e covor de iarba pe tot fundul apei, cu coloane verticale de bradis ce se ridica pana spre suprafata, Parca te/ai descurca mai bine cu o oscilanta, nu ?
chiar am patit asta, si nu aveam oscilanta la mine, dai cu shad in suuuuper viteza la suprafata, in 10 lanseuri 4 erau agatate daca reduceai viteza de recuperare, si culmea, atacau intens, a fost o zo nebuna, ma refer la stuci bineinteles, in mijlocul Oltului, adancime de 50 cm coloane de iarba cu frunza lata culcate de suvoi, practic aveai cam 5-10 cm de apa chiar sarea shadul afara si am avut atac, am patito si la lingura sa ocolesc o creanga in apa si in urma zgomotului produs de iesirea lingurii din apa sa am atac, creca e ideea de la poper cu galagia in suprafata, chiar si un avat mia facut asta cand shadul iesise din apa datorita curentului si floshcaia in suprafata

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 17 Aug 2006, 18:02

cristi scrie: dar daca e sa aleg intre shad si grub la stiuca... shadul e prima alegere...
Sa nu crezi ca nu te poti intalni si cu situatii in care "viermele" e mai atractiv ca "pestele". ....poate daca iesi rar! :lol: :lol: :lol:

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 17 Aug 2006, 19:28

Spre exemplu, pe acelasi lac, am un prieten care da exclusiv la grub si ia stiuca cu o frecventa comparabila cu capturile la shad.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 17 Aug 2006, 20:03

am facut un mic test pe un canal din sf gheorghe. perioada 3 zile. 15 lansari grub-7 marle(pana in juma de kil)+2 rateuri, 15 lansari shad-9marle(cam 800g medie)+1rateu. ziua 2--> 10lanseuri grub-3marle, 10 lanseuri shad-5marle+3 rateuri. ziua 3---> 5lanseuri grub-o marla de 500g, 5 lanseuri-3 marle medie ~1kg. am observat ca marlele mai mari veneau numa la shad, sa fi fost pestele in toane...nush ce sa zic...

Scrie răspuns