Grub v Shad
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
In anumite conditii, concluzia ta poate fi valabila. Da, controlezi mai bine structurile in locuri cu iarba rara.cristi scrie:
Consider ca la stiuca, e mai potrivit shadul, avand in vedere modul in care vaneaza si vederea foarte buna...asta in balta si cu apa curata...in rest...fara prejudecati
Dar ce te faci atunci cand e covor de iarba pe tot fundul apei, cu coloane verticale de bradis ce se ridica pana spre suprafata, Parca te/ai descurca mai bine cu o oscilanta, nu ?
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
da, Razvan, mai ales cu una usoara.
dar cred ca mere si cu gruburi/shaduri/slidere pe jiguri usoare.
ce-i drept, trebuie recuperate mai rapid si risti sa dea avatu-n ele
dar cred ca mere si cu gruburi/shaduri/slidere pe jiguri usoare.
ce-i drept, trebuie recuperate mai rapid si risti sa dea avatu-n ele

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
situatia descrisa de tine e pentru popere... (lasa ca stim noi ca le preferi), voblere de suprafata, oscilane mari si usoare si cate un lusox eventual fara plumb
nu cred ca se poate da cu silicoane in cazul acela...deloc.
Fara plumb suficient nu lucreaza, cu plumb destul se acata de iarga de nu mai ai nici o traba cu pescuitul...poate cu curatatul de locuri
dar daca e sa aleg intre shad si grub la stiuca... shadul e prima alegere...
nu cred ca se poate da cu silicoane in cazul acela...deloc.
Fara plumb suficient nu lucreaza, cu plumb destul se acata de iarga de nu mai ai nici o traba cu pescuitul...poate cu curatatul de locuri
dar daca e sa aleg intre shad si grub la stiuca... shadul e prima alegere...
chiar am patit asta, si nu aveam oscilanta la mine, dai cu shad in suuuuper viteza la suprafata, in 10 lanseuri 4 erau agatate daca reduceai viteza de recuperare, si culmea, atacau intens, a fost o zo nebuna, ma refer la stuci bineinteles, in mijlocul Oltului, adancime de 50 cm coloane de iarba cu frunza lata culcate de suvoi, practic aveai cam 5-10 cm de apa chiar sarea shadul afara si am avut atac, am patito si la lingura sa ocolesc o creanga in apa si in urma zgomotului produs de iesirea lingurii din apa sa am atac, creca e ideea de la poper cu galagia in suprafata, chiar si un avat mia facut asta cand shadul iesise din apa datorita curentului si floshcaia in suprafatarazvan m. scrie:In anumite conditii, concluzia ta poate fi valabila. Da, controlezi mai bine structurile in locuri cu iarba rara.cristi scrie:
Consider ca la stiuca, e mai potrivit shadul, avand in vedere modul in care vaneaza si vederea foarte buna...asta in balta si cu apa curata...in rest...fara prejudecati
Dar ce te faci atunci cand e covor de iarba pe tot fundul apei, cu coloane verticale de bradis ce se ridica pana spre suprafata, Parca te/ai descurca mai bine cu o oscilanta, nu ?
Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
- Stefan Tudose
- Moderator
-
- veteran
am facut un mic test pe un canal din sf gheorghe. perioada 3 zile. 15 lansari grub-7 marle(pana in juma de kil)+2 rateuri, 15 lansari shad-9marle(cam 800g medie)+1rateu. ziua 2--> 10lanseuri grub-3marle, 10 lanseuri shad-5marle+3 rateuri. ziua 3---> 5lanseuri grub-o marla de 500g, 5 lanseuri-3 marle medie ~1kg. am observat ca marlele mai mari veneau numa la shad, sa fi fost pestele in toane...nush ce sa zic...