discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Adi G
- veteran

SEKO scrie:
Adi G.
Fii generos. Împărtăşeşte-mi şi mie. Un link, ceva ....
conector "no knot" pentru fire textile si mono:
pentru struna si fluorocarbon:
fuck knots...

-
Tavi
- veteran

Seko, las-o jos ca macane. Musti v-a data mura-n gura cum sa faceti. Nu-i musai la standardele alea, dar nu insulta inteligenta pescarilor. Faceti testul fara nod, ne descurcam noi mai departe sa alegem un nod care conserva un anume procent din rezistenta fara nod a firului. Eventual intr-un nou episod in care ne explicati cum sa facem noduri?
Simple exercitii ingineresti... care nu reusesc sa cuprinda inselatoarea, complexa, transcendentala si absconsa materie a pescuitului...da-o dreac.

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
bradypus
- veteran

Adi G scrie:
mda... deci nod bucla. cica cel mai bun nod la fire textile ar fi Bimini Twist Knot... e destul de complicat dar, cica ar avea 100%, sau chiar pana la 120% din greutatea declarata de producator, rezistentza la rupere. n-am incercat inca personal, dar asa zic expertzii.
apoi nod care sa tina mai mult ca firu in sine io pina acu mai rar am auzit
ala´i nod terminator , probabil doar wsb team si jiji is in stare s-al faca

-
Adi G
- veteran

bradypus scrie:Adi G scrie:
mda... deci nod bucla. cica cel mai bun nod la fire textile ar fi Bimini Twist Knot... e destul de complicat dar, cica ar avea 100%, sau chiar pana la 120% din greutatea declarata de producator, rezistentza la rupere. n-am incercat inca personal, dar asa zic expertzii.
apoi nod care sa tina mai mult ca firu in sine io pina acu mai rar am auzit
ala´i nod terminator , probabil doar wsb team si jiji is in stare s-al faca

poi daca pe ambalaju firului scrie ca tzine 10 kile, si tu il testezi cu "no knot" si vezi ca el de fapt tzine 12 kile? cum ii zici?

-
bradypus
- veteran

confuzi marfa cu ambalaju si nu tot ce zboara se maninca !

-
Adi G
- veteran

ambalaju face marfa... marfa si ambalaju is mana-n mana... ca nunta cu lautarii.... ca tzuica si pruna...

-
Adi G
- veteran

-
bradypus
- veteran

ce vreau io sa zic ca nu le poti lua de bune
ci asa , orientativ-informativ... si porma vezi tu... , dar aici nu sintem in magazin , si daca scrii ceva haios te risti sa devi ridicol si sa fi luat la mijto
nod , ca de nod era vorba... care tine mai mult ca firu insusi... , come on !
in mod cert ... ca o iexagerare , zis asa... la mijto... suna altfel ! dar nu la modul serios !
-
Adi G
- veteran

bradypus scrie:ce vreau io sa zic ca nu le poti lua de bune
ci asa , orientativ-informativ... si porma vezi tu... , dar aici nu sintem in magazin , si daca scrii ceva haios te risti sa devi ridicol si sa fi luat la mijto
nod , ca de nod era vorba... care tine mai mult ca firu insusi... , come on !
in mod cert ... ca o iexagerare , zis asa... la mijto... suna altfel ! dar nu la modul serios !
normal ca e orientativ-informativ ce scrie pe ambalaje, corect pana aici, fara indoiala.
tocmai ca nu de nod era vorba... era vorba de legatura "no knot".... care, dupa cum zice si numele, nu are nici o treaba cu nodurile...
deci montura nu mai are nici un punct slab, nodul nu mai are cum sa se taie singur si sa cedeze pentru ca.... nu mai exista...