fir textil ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Apr 2010, 23:28

Te referi la care? Vrei sa zici ca iti place mai mult Varivas decat Sunline....sau?

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 14 Apr 2010, 07:05

Ce bine ar fi sa nu am nevoie de struna de stiuca . Dar cand incepe sa se rasuceasca iti bobineaza o struna custom de 40 de cm . Mie imi plac mai lungi (am bat de 2,7 metri).

Fluo mi se pare moft cel putin la stiuca. Am folosit o struna transparenta dar nu am observat nici o diferenta fata cea din sarma.

Folosesc PP de 20 lbs care mi se pare pe departe cel mai ok raport pret calitate. Sa nu creada cineva ca nu sunt si fire mai performante.
the angler is catching xxx, not by the lure

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Apr 2010, 07:45

Acum 2 ani mi-a intrat pe Mures cind pescuiam dupa somn ,o stiuca de aproximativ 1.5kg,care a inghitit voblerul complet.Drilul a fost cu luminari si tot tacimul si s-a terminat in favoarea mea.Leaderul folosit,hot stuff ii zice,de la ultimate, a rezistat cu succes.Pe rola de 50 m,scrie ca rezista 25lb,parca,si arata ca si un monofilament gros de 0.50.Nu stiu pentru ce l-a facut firma respectiva ,dar folosit ca inaintas in zone cu pietre ,pomi si stiuci ratacite a fost pentru mine no 1.As fi fost curios cum rezista la o stiuca de 7-8 kg,dar n-a fost sa fie... :D
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 14 Apr 2010, 07:49

Da Ulk, imi place Varivas mai mult decat Sunline, dar de la Sunline nu am vazut inca decat ''Super PE'', mai sunt si alte modele care nu au ajuns la noi inca.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 14 Apr 2010, 09:16

a incercat cineva firul asta?
http://www.xxx.ro/fire-textile-s ... -4576.html
ma tnteaza sa iau pentru teste. la pipait arata bine darr eram curios daca poate da cineva o parere in cunostiinta de cauza. :roll:

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 14 Apr 2010, 09:21

Da Ulk, imi place Varivas mai mult decat Sunline, dar de la Sunline nu am vazut inca decat ''Super PE'', mai sunt si alte modele care nu au ajuns la noi inca.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 14 Apr 2010, 18:03

@ kingofbeasts
...Penn...l-am vazut si pipait...arata foarte bine , un fir matasos , dar am rezerve mari atunci cand iau in calcul raportul dintre diametru si rezistenta
...0,18mm/22k :shock:
...chiar daca ar fi real nu stiu ce rezistenta are la frecare .
...poate la crap sa fie OK , dar la spinning am indoieli
...alte pareri ?

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 14 Apr 2010, 22:08

evin scrie:Da Ulk, imi place Varivas mai mult decat Sunline, dar de la Sunline nu am vazut inca decat ''Super PE'', mai sunt si alte modele care nu au ajuns la noi inca.
Ce model iti place de la Varivas?!...si de ce iti place mai mult Varivas decat Sunline-ul?!
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 14 Apr 2010, 22:20

old_radu scrie:@ kingofbeasts
...Penn...l-am vazut si pipait...arata foarte bine , un fir matasos , dar am rezerve mari atunci cand iau in calcul raportul dintre diametru si rezistenta
...0,18mm/22k :shock:
...chiar daca ar fi real nu stiu ce rezistenta are la frecare .
...poate la crap sa fie OK , dar la spinning am indoieli
...alte pareri ?
mie mi-a placut faptul ca e cilindric pe langa aspectul matasos. si daca nu tine cat scrie tot e tare . dar intrebarea mea e aceeasi cu a ta:
cum se comporta in timp? rezistenta la abraziune, la razele soarelui,etc.
ma tenteaza sa-l testez dar e putin cam piperat cu toate ca e la reducere si parca n-as da banii fara sa aflu mai multe.

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 15 Apr 2010, 14:41

Dar despre acest fir ce parere aveti ?
http://www.totalfishing.ro/fir-textil-s ... 77_25_1073

Scrie răspuns