oare avatul si stiuca stiu sa traga progresiv de eliovys scrie:@mircea13
dar daca tragi progresiv de el, nu violent, eu zic ca e ok.
fir textil ?
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
Radule,anul trecut era langa mine in apa un amic,la care in  momentul in care i-a cazut voblerul in apa,cu coada ochiului am vazut cum lanseta se curbeaza si la vreo 30 m "explozia"apei.Din pacate la fel de rapid PP o facut baaang si am ramas cu intrebarea"ce si cat sa fi fost".Daca mi-aduc bine aminte cred ca firul era de 15lb.Dar nu pot baga mana in foc despre cum era facut nodul,dar oricum a fost prima oara cand am vazut cum "pusca"textilul in momentul atacului.... era timpul avatzilor cu multe kg. 

Cand am zis sa tragi progresiv de el, m-am referit in agataturi. In drill mulineta si lanseta trebuie sa-si faca treaba, nu doar firul. 
De taiat, mi la taiat stiuca(taie orice textil), si am avut o ruptura si la avat, dar era deja scos din apa, firul tensionat, si s-a zbatut tare(eram pe un mal mai inalt si nu aveam cu ce ajunge la peste, asa ca l-am scos din fir)

De taiat, mi la taiat stiuca(taie orice textil), si am avut o ruptura si la avat, dar era deja scos din apa, firul tensionat, si s-a zbatut tare(eram pe un mal mai inalt si nu aveam cu ce ajunge la peste, asa ca l-am scos din fir)
...ma baieti
...pe iovys il cunosc personal , am pescuit alaturi de el si cunosc si firul cu care da el. PE este un fir bun , dar mai sunt si altele...

...am ramas "fidel" textilului PP deoarece asta am "pe stoc" si inca vreo 2 ani tot cu asta am sa dau. Nu cred ca mai are nevoie de reclama , dar trebuie sa recunoastem ca e un fir OK , cel putin cel adus din state ( am auzit tot felul de "speculatii" pe seama celui facut pt UE sau , ma rog , inscriptionat cu unitatile de masura europene)
...la modul general...daca ai o mulineta ok , frana reglata la limita de rupere a firului , firul nu a suferit "accidente" si tipul de nod folosit ... nici un peste nu poate sa rupa. In cel mai rau caz il deruleaza tot de pe tambur si se duce cu el , dar nu-l rupe

...deci PE nu e PP...

...pe iovys il cunosc personal , am pescuit alaturi de el si cunosc si firul cu care da el. PE este un fir bun , dar mai sunt si altele...
...am ramas "fidel" textilului PP deoarece asta am "pe stoc" si inca vreo 2 ani tot cu asta am sa dau. Nu cred ca mai are nevoie de reclama , dar trebuie sa recunoastem ca e un fir OK , cel putin cel adus din state ( am auzit tot felul de "speculatii" pe seama celui facut pt UE sau , ma rog , inscriptionat cu unitatile de masura europene)
...la modul general...daca ai o mulineta ok , frana reglata la limita de rupere a firului , firul nu a suferit "accidente" si tipul de nod folosit ... nici un peste nu poate sa rupa. In cel mai rau caz il deruleaza tot de pe tambur si se duce cu el , dar nu-l rupe
...deci PE nu e PP...
Sa mor ca m-ai speriat Ilie!ilie scrie:Eu stiu ca era PP.de 15 lb galben.Eu dadeam cu 20lb.Oricum o fost o zi faina,iar unii au invatat cate ceva de la ziua si chiar de la intamplarea aia.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.