fir textil ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Apr 2010, 12:32

Cred ca ii a doua oara ca pun linku asta

http://www.westernangler.com.au/default ... icle&ID=87

La mine , daca nu ii bimini ii FG Knot cind dau cu leader lung , printre inele . Restu de noduri is o gluma nereusita comparat cu astea doua . Ma gandesc cu groza :lol: ca exista inclusiv carti despre noduri si ca exista lume care le cumpara !

” stiuca taie orice textil” ...hmmm! Prea generalist nu credeti !

90% din assist hooks in deep jigging marin is legate cu textil ! Insa ii textil gros ! Ies asa chiar si doogteth tuna sau wahoo , si aia sfarteca in doua ce prind in fata !

Puteti sa va uitati la cate filme si forumuri de pescuit marin vreti , daca ii vorba de pescuit la artificial nimeni nu da cu struna , poate mici exceptii , insa rare comparat cu cei care dau cu leader fluorocarbon !

Fiecare priveste pescuitu din unghiul care vrea , insa daca dai la stiuca sansele sa inghita peste si sa ajunga la fir is destul de mici . Un pescuit stil baboier , cu naluci la care poate intra orice cu relativa usurinta , adica biban , clean , salau , marla sau somotel normal ca te costa daca intra o stiuca la vobler de 5 cm .
Dai cu naluci de la 10 in sus si o sa fie mai greu cu inghititu peste agrafa !
Cred ca daca intrati pe orice forum de pescuit la stiuca strainez multi o sa constate ca mai degraba stiucaru roman se apropie de pescuitu la biban decat stiuca !
Sint care dau si la stiuca mare , respect !

Un leader de flurocarbon de calitate , intr-o grosime corespunzatoare face fata la stiuca .
Din pacate piata ii inundata de tot felu de stifturi , cu numele de fluorocarbon , si care in multe cazuri nu bat nici macar prestatiile unui mono normal si obisnuit !

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 11 Apr 2010, 13:06

De acord cu tine, in legatura cu fluorocarbonul, dar nu textil. Chiar daca e naluca mare, de multe ori se rasuceste, si taie in operculi, sau dinti, iar cu stiuca mare, tot mai putine locuri(vezi Sacalaia CJ, Salatig SJ, etc)

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 11 Apr 2010, 13:35

explicatzia care a dat-o iovys nu ma multzumea,cum sa trag progresiv :lol:,mie imi place fortza in drill si agatzatura :lol: iar legat de agatzatura nu ai cum sa tragi progresiv ca se tensioneaza firu si pusca ca o coarda de chitara,cea mai buna metoda(a mea) e dezgatzatu prin socuri asa am scapat de fiecare data,tragi de fir pana ancora isi face loc sau se indreapta :lol: daca e bun firu, dar itzi ia timp :lol:

producatorul zicea ce e bun la abraziune si de 2,5 ori rezistent ca altele iar tu iovys zici ca la socuri in agatzaturi nu e bun,eu ce sa intzeleg din ce ai zis cand ai spus ca e ''ok'' firu,pe mine ma intereseaza da e bun sau nu la socuri(agatzaturi)si dril, de asta inca mai caut un textil de calitate pana vine mulineta de la capatu pamantului :lol:

ps:la noi agatzaturile is mai multe ca pestii asa ca trebe un fir de calite si asta caut acum dar explicatzile pe care le-am citit nu prea ma multzumesc avand in vedere ca firele bune nu se prea gasesc pe la noi,deci tot pe dincolo trebuie sa caut

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 11 Apr 2010, 13:52

producatorul zicea ce e bun la abraziune si de 2,5 ori rezistent ca altele iar tu iovys zici ca la socuri in agatzaturi nu e bun
Una e rezistenta la abraziune si alta e sa tragi brusc de el...oricum daca tu cauti un fir cat mai rezistent la socuri , lasand la o parte alte caracteristici pozitive..atunci trebuie sa cauti altceva..nu PE.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 11 Apr 2010, 13:52

@ed
iar tu iovys zici ca la socuri in agatzaturi nu e bun,eu ce sa intzeleg din ce ai zis cand ai spus ca e ''ok''

Eu am postat experienta mea cu acest fir, nu ce zice producatorul. Producatorul va zice mult mai multe de fiecare data(nu doar producatorul PE, ci toti, sau poate nici nu producatorul ci vanzatorul)
Deci, la socuri nu rezista mai bine decat alte fire, daca tragi progresiv, si nu este corpul voblerului intre bolovani sau altceva, ai sansa sa tragi copacul sau de ce e agatat afara, sau sa indrepti ancorele
Daca tragi incerci sa eliberezi naluca prin socuri, poate reusesti sa rupi si lanseta, sau sa distrugi mulineta in timp.
Chiar daca are si defecte, eu prefer acest fir, pentru calitatile sale.
Rezistenta la abraziune, zic eu e o chestie relativa la textil. Incearca sa tensionezi orice fir textil, si apasa-l pe un bolovan ascutit. Va ceda pe loc, fara sa fii nevoit sa freci firul de bolovan. Depinde si in ce mediu folosesti firul. Daca sunt structuri gen bolovani ascutiti, nici nu e recomandat textilul, sau daca pui totusi textil, este recomandat acel leader de fluorocarbon.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 11 Apr 2010, 13:56

http://www.abrevis.ro/blog/?p=162

Zabet explica foarte clar cum e firul si dece...pare mai slab doar fata de americanele supradimensioante...Nu ziceti ca isi lauda marfa , eu zic ca e invers, chiar de aia a adus pe stoc, pentru ca e convins ca e bun..si are ceva experienta tipu'

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 11 Apr 2010, 14:00

Si eu m-am convins ca e bun, de aceea il si folosesc, si mai am doua role pe drum, dar comertul e comert :wink:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 11 Apr 2010, 15:27

zamfi scrie:
ilie scrie:Eu stiu ca era PP.de 15 lb galben.Eu dadeam cu 20lb.Oricum o fost o zi faina,iar unii au invatat cate ceva de la ziua si chiar de la intamplarea aia.
Sa mor ca m-ai speriat Ilie! :shock: :lol: Ce zmei aveti acolo de trebe PP de 20 lbs? :shock: :shock: :shock: Pai eu obisnuiesc sa dau cu 10 lbs...E drept ca am si de 20 lbs pentru plimbari cu barca pe Dunare! Sa pleznesti un PP de 15 lbs ,cu un nod facut corect, cred ca trebe sa te loveasca trenul! :lol: Si sa ai firul legat de varf nu pe mulineta... sau gresesc? hai ca incep sa am cosmaruri...
Asa-s io mai fricos :lol: si dau cu 20lb.Anul trecut o fost PP-ul,inainte o fost Sufix-ul.Bune ambele daca-s originale.Oricum amicul e si pe forum,daca vrea poate confirma.Eu asa tin minte ca o zis,PP de 15lb.Dar o sa-i trimit un mp sa-l intreb .Cat priveste zmeii,stai linistit,nu apar decat in cateva zile pe an.Poate avem norocul si-i ocolim :lol: :lol:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 13 Apr 2010, 19:38

Am vb.cu amicul despre patanie:firul era PP de 10lb.

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 13 Apr 2010, 20:03

vedeti asta, mie imi place mai mult decat Super PE.
http://fishshop.ro/Products/CustomList. ... tegory=202

Scrie răspuns