fir textil ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 03 Noi 2009, 17:39

:lol: :lol: :lol: pune mai intai 70-80m,daca nu e suficient mai pui iar vreo 70-80m si tot asa pana crezi tu ca-i bine,dar masurat exact cu un metru d'ala de tamplarie.Important e sa ai si un creion chimic dupe ureche,te ajuta la insemnat. :wink: Lasa-l tu pe" taica' in pace,auzi pan'la buza tamburului :lol:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 03 Noi 2009, 17:56

cibononi scrie:
taicanoe scrie:Incarci tamburul mulinetei pana aproape de buza ... si gata.
da dar intrebam CATI METRII... deci cam cat sa pun.... 70 m ? 80 m ?
Pe tamburul mulinetei tale ce scrie? Cat fir de ce grosimi "inghite"?. Daca zice ca iti manca 200 de m de 0.20, e clar ca daca vei pune fir de 0.15, iti va manca tot textilul tau de 274 m, asta daca nu pui backing sub textil.

vali stratonov
veteran
veteran

Re: help

Mesaj de vali stratonov » 03 Noi 2009, 17:58

cibononi scrie:buna,am si eu o inrebare....cu cati metrii de fir sa incarc tamburul mulinetei,pentru pescuit la rapiror,spinning ,nu de alta dar am o rola de fir de 274 metrii
asta e in functie de ce tambur ai la mulineta ...
in mod normal scrie pe tambur citi metrii incap in functie de diametru...
daca nici sa nu te decurci ,mergi la un mag. de specialitate si roaga-i pe angajatii de acolo sa-ti puna rola pe masina de bobinat si sa-l si masoare in acelasi timp.....
depinde si de ce firma de fir textil ai ,in unele cazuri la la anumite firme (japoneze) au cite un semn la fiecare 75 m.....
as ca ai variante acum.... :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 03 Noi 2009, 23:03

Ca stiuca taie textilul ca si cand nu este, asta e clar, indifirent de grosime... Nu stiu daca pe acasa se comercializeaza produsele Drennan... dar am gasit aici un leader, bulk, la 25 m, extraordinar de bun(si mai e si ieftin) si strunele mi-le confectionez singur... avantajul e ca-ti pui agrafe de care vrei, varteje de care vrei, si o faci la lungimea la care vrea muschiu' tau... :) Am mai rupt cateva strune prin cioate si tufe, dar niciodata in gura stiucii....

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 03 Noi 2009, 23:15

VladTepes scrie:Hmm, deci nu poate textilul sa inlocuiasca sub nici o culoare struna?, recent am comandat si io fire multifilament de 0,08 cu forta de 12 kg de rupere ce intentionez sa il folosesc pe mulineta, si ma gandea ca dara nu se taie asa repede, unele textile imi este greu sa le tai si cu foarfeca
Asa ceva e exclus: textil de 0,08 = 12 k!

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 03 Noi 2009, 23:21

shootgun scrie:Ca stiuca taie textilul ca si cand nu este, asta e clar, indifirent de grosime... Nu stiu daca pe acasa se comercializeaza produsele Drennan... dar am gasit aici un leader, bulk, la 25 m, extraordinar de bun(si mai e si ieftin) si strunele mi-le confectionez singur... avantajul e ca-ti pui agrafe de care vrei, varteje de care vrei, si o faci la lungimea la care vrea muschiu' tau... :) Am mai rupt cateva strune prin cioate si tufe, dar niciodata in gura stiucii....
Heheheee am si eu un tambur drennan 7strand pike wire 20lb. Cea mai tare inventzie in domeniu pescuit stiuca ever! Nu mai cumpar strune de ani de zile.

JONES
veteran
veteran

Re: fir textil ?

Mesaj de JONES » 04 Noi 2009, 07:35

Razvan Serban scrie:as vrea sa fac o deplasare la clean, biban....! se poate sa folosesc un fir textil 0,10 mm...silicon coated, in locul unei linii normale? si cu ocazia asta sa renunt si la struna? chiar daca se poate intampla sa vina si salau sau stiuca? :?:
daca te lamureste mai bine . Iti povestesc patiania mea. Odata intr-un repezis puternic arunc pe langa o tufa. Am luat o stiuca intepat in ultima ancora a voblerului. Zic ca imposibil sa mai fie vreo stiuca prin zona si dau tot fara struna.
Dupa cam 10 minute arunc si intep o alta stiuca cam dubla cat prima dupa 2 zmucituri din cap imi reteaza firul cu tot cu voblerul meu norocos. Ca sa fie ghinionul complet nu am mai gasit voblerul ala decat peste alte 3-4 luni cand nu mai era sezon de stiuca.
Deci daca e cumatra prin zona nici sa nu te gandesti sa dai fara struna.
the angler is catching xxx, not by the lure

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 10 Apr 2010, 10:38

Salut. Foloseste careva dintre voi acest tip de fir textil ? Rog exprimati ceva pareri pro si contra.Numai bine. Mircea13
http://www.abrevis.ro/produse.php?Categ ... tifilament

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 10 Apr 2010, 11:13

shootgun
Drennan... dar am gasit aici un leader, bulk, la 25 m, extraordinar de bun(si mai e si ieftin) si strunele mi-le confectionez singur
vrei sa-mi dai mai multe amanunte ? numele exact si materialul ...

eu pentru strune folosesc Graphite Metal Tresse de la technipeche la role de 5 sau 10m ca nu mai gasesc de la Cannelle
S'altare și bunăstare !

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 10 Apr 2010, 13:02

@mircea13
Eu il folosesc, si pana acum mi se pare cel mai bun fir, din cate am incercat eu. Folosesc verde de 15 lb, care comparat 15lb de la alte firme, zic eu, e mai subtire, aluneca mai usor prin inele, isi pastreaza culoarea, nu absoarbe apa, senzitiv. Din punct de vedere al rezistentei la rupere, este mai slab decat alte fire din aceeasi clasa de putere, dar daca tragi progresiv de el, nu violent, eu zic ca e ok.

Scrie răspuns