fir textil ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 28 Apr 2010, 15:14

eu i-as da acest topic unui moshnegut care pescuieste pe Dunare la crap sau rotativa la avat cu fel de fel de fire mono finute de intre 0.40 si 0.80mm sa-si dea si el cu parerea depsre fire... ca daca-si da cu parerea depsre subiect...cred ca va lesina de ras cand va citi despre probleme noastre: fasaie firul... dupa 7,54 de partide se docoloreaza pe-o parte, si straluceste exagerat pe cealata... nu e la fel de smooth ca matasea de shanghai si alte asemenea bazaconii... :D
clar, firele sunt pareri subiective si nu prea mai exista produse/fire care sa dea o revelatiune din aia cu furnicaturi sub genunchi sau pe ceafa... vecina cu emotia primei iubiri sau primul tzac te baga in preinfarct, la cat de misto se simte prin nush ce fir...
Eu incerc de cativa ani sa testez mai putin si sa pescuiesc mai mult...dar zilele astea voi testa ceva nou. Spun ce dupa test, oricum e doar un fir ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Apr 2010, 15:22

Ovidiu,esti total.. :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 28 Apr 2010, 15:53

E foarte greu sa nu fii subiectiv cand faci o comparatie de genul Sunline Super PE vs Varivas Avani Sea bass Premium PE. Ca sa nu mai zic de o comparatie Sunline vs Varivas, ca asta e deja SF.
Ca sa compari obiectiv primele doua fie despre care vorbeam ar trebui sa treci firele respective prin mai multe teste si, eventual, sa faci aceste teste pentru fiecare grosime (ca sa-i zic asa) in parte.
Ma indoiesc ca a facut cineva asa ceva.

Parerea mea, care pescuiesc de mai mult timp cu Sunline Super PE, in special de 15 lb (dar am si de 6, respectiv 8 lb) si mai nou cu un Varivas Avani Sea Bass Premium PE de 16 lb.
Varivas-ul de 16 lb este mai subtire decat Sunline-ul de 15 lb, dar rezista mai putin decat acesta la nodurile Allbright si Alberto.
Nu pot afirma ca unul este mai bun decat celalalt. Ambele sunt fire foarte bune.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 28 Apr 2010, 16:15

Concret, ca sa stie toata lumea care mai citeste si sa stiu si io:

La ce pret se poate achizitiona de pe piata Romaneasca, azi, o rola de fir Varivas Avani Sea Bass premium PE?
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

bogdan_c.
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bogdan_c. » 28 Apr 2010, 16:23

astea sunt num ai si numai amanunte , incearcale si daca e bun sau ...cel mai bun cu care ai dat ai ghicit smecheria cu care prinzi mai mult decat ceilalti. nu avea pretentie sa fie firul absolut in toate conditiile si mai ales nu da cu fire de 3-6-8lb indiferent care cu jiguri mai mari de 21gr si cu pari sau rangi ca numai cu alea arunci de la 21gr+....................cred ca e cam fasait si topicul ca firul celui de mai devreme.

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 28 Apr 2010, 17:06

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 28 Apr 2010, 18:23

Tristian scrie:Concret, ca sa stie toata lumea care mai citeste si sa stiu si io:

La ce pret se poate achizitiona de pe piata Romaneasca, azi, o rola de fir Varivas Avani Sea Bass premium PE?
Colegu ,la suma modica de 142lei/150 m.
http://fishshop.ro/Products/customview.aspx?id=632
Iar la Cluj la mag. Avat la fel.
O fi mult o fi putin cine mai stie.
Pt. vinzator poate e putin pt. cumparator poate fi mult,dar toata lumea trebuie sa traiasca .
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 28 Apr 2010, 18:40

fire Varivas(nu stiu daca si Avani) la Captain Hook in Buc

cata_asp
veteran
veteran

Mesaj de cata_asp » 28 Apr 2010, 21:11

Am recitit un pic cate ceva din ce s-a scris pe aici, si desi credeam ca parerea expusa de fiecare membru este una pur personala, mai mult sau mai putin obiectiva, fara a avea pretentia de a le sti pe toate, totusi am schitat niste ipoteze, folositoare (sper) pt. mine si alti juniori de pe acest forum:
1. Guvidu meu are inele naspa;
2. Maine pun toporu' pe mulineta ca aseaza firu aiurea;
3. E bine sa ceri voie celor mai "batrani" cand vrei sa deschizi gura;
4. In general, un pescar mishto are o atitudine de je m'en fiche;
5. Daca esti meserie prinzi pestele cu mana;
6. Daca ai auzu mai fin, sigur se gaseste cineva sa-ti arda una peste ea (urechea);
7. In Romania, bashcalia se gaseste moca;
8. De maine bag mono pe mulineta;
9. Cand 'oi imbatrani, pun numa' fir de 1mm;

Si-or mai fi...da-i cam tarziu...
Scuze celor care se simt atinsi cumva, da' n-am vrut!
:lol: :twisted: :twisted:

Fire (textile) intinse!

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 29 Apr 2010, 14:59

hai ca sunteti gigea toti, 'rati ai 'reacu de simpatici, cum zicea nea' mitica de la liga :D :D :D ...

intrebare : razvane, zici ca varivasu ala e mai slab pe nod decat sunline ?

pai atunci inseamna ca e prastie rau ....

sunline de 15 nu tine la nod cat pp de 10 .... deci daca varivasu e mai slab ... inseamna ca e bun de pescuit numai in cada , si cu grija sa nu agati dopu cu jigu :D :D

Scrie răspuns