fir textil ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 29 Apr 2010, 21:32

Razvan, pulover, pulover...dar din ce fir era impletit, ha? iti dai seama ca nu era lanica din oaie pura virgina ca aia ceda...trebe sa fi fost ceva calitate ;)

mai e mult pana duminca sa merg si eu la biserica? :roll: (ca vad ca altii baga in timpul saptamanii)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 29 Apr 2010, 23:02

ati dat-o-n dodii ca field-beaterii! :lol:

cel mai bun e firul textil DE PE MULINETA. gata!

daca te duci la peste si e in magazin, la cald, nu e bun! :wink:
Traieste-ti visele, nu-ti visa trairile! ;)

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 30 Apr 2010, 09:14

@ tristian : bro', am dat mah si cu giugelele alea, da cred ca erau prea mari pentru unde ma duc eu :D :D :D

am luat de la expo unele mai mici , sa vad ce si cum ... so far la stiuci am prins cu urmatoarele : slidere salmo ( bun bun ) , swimbaituri reaction strike ( bun bun) si sebile magic swimmer ( bun bun dar numai in anumite circumstante) .... zalturile se lasa asteptate deocamdata ...

dar sa revin la fire:

@ sorin : bro', asa mi-a rezultat mie pe balta ... precum ziceam, am si eu 2 tamburi de sunline, si chiar ii folosesc, si mi se par super, dar cu niste amendamente pe care le-am exprimat ... e mai bun la castabilitate decat celalat fir pe care il folosesc intensiv ( PP ), e mai subtire , este perfect rotund, e mai moale nitel, foarte bine "inchegat" , taie apa bine etc etc etc ....

dar, la nodul palomar pe care il folosesc eu ( si nu dau niciodata cu leader) , mie mi s-a parut ca este mai rezistent PP.

cu pp de 10 neciupit dezdoi ancorele de pe linguri si jigurile HW de 2/0, in 8 di 10 cazuri, iar cu sunline este invers, rup de 8/10 ori .....

asa ca in agatatura grava sau cataroaie dau cu pp, si unde e mai civilizat, dau cu sunline , ca sa ma bucur de avantajele lui ....

hai ca am scris romane aici ...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 30 Apr 2010, 10:17

lasa ma ai vorbit mult , mai aflam si noi o parere doua de pe apa ca de certuri vezi ca e plin .

deci la ce ai spus , da, daca dai prin chestii abrazive si prin asta inteleg piatra , scoica , si fara leader , PE se ciupeste mai repede neavand strat protector asa consistent ca altele ( e un compromis facut in schimbul castabilitatii superioare ) si ca atare rezistenta are de suferit si la nod si la fir
dar daca pescuiesti in apa ok chiar cu crengi si cocioc nu exista asa ceva ...

Fa un test si leaga cele doua fire si trage de ele
nu se rupe PE de 15 inaintea lu PP de 10 , adica PE de 15 nu tine nici macar 10 lb, .......veci pururi
eu din intamplare pescuiesc in mod frecvent cu amandoua , pe balti , imi plac f mult , doar cu leader legal la capat la amandoo ...dar n-am vazut asa ceva ce zici tu
n-ai sa vezi vreun PP original de 10 lb , rupand-se sub 10 livre , si nici un PE de 15 rupandu-se sub 15
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 30 Apr 2010, 10:47

@ sorin

stiu bro' ca pescuiesti cu amandoua, dar tu bagi balta multa iar eu salbaticie multa ....

chiar ma duc acasa sa testez empiric ce zisesi cu legatul firelor :D :D :D

ca idee, aici pe forum au fost date la un moment dat niste siteuri care au testat profesionist firele si parca tin minte urmatoarele : PP de 10 era dat mai gros 0.13 versus 0.11 cat zic producatorii, si rezistenta 17 lbs masurata de ei .... PE e for sure conform specificatiilor, si ca diametru si ca rezistenta ...

PE de 15, este un picutz mai subtire decat PP de 10 ...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 30 Apr 2010, 11:05

toni f scrie:@ sorin

stiu bro' ca pescuiesti cu amandoua, dar tu bagi balta multa iar eu salbaticie multa ....
corect , de aici diferenta , insa cine citeste si nu stie conditiile , poate trage concluzii gresite
pescuiasca si el va

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 30 Apr 2010, 11:12

Sorin scrie: si nici un PE de 15 rupandu-se sub 15
Mai incet , omule , mai incet , se presupune ca esti ardelean ce dracu te repezesti asa :lol: :lol:

Daca ii careva care crede ca japonezi nu mint pentru ca is japonezi , va reamintesca ca aceasta **** mentala functiona la greu cu americanii si firele americane , deasemenea pe acest forum , timpu insa o ma asezat lucrurile :wink:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 30 Apr 2010, 11:59

vezi ca sapt viitoare vin sa te vad la concurs, si iti fac inspectie la tamburi , poate ne trombonesti acilea pe site :D :D :D

tu de fapt dai cu mono crap expert si sustii pe aici diverse marci ....

ps: am vb aseara cu dragos si-mi arata neshte cataloage cu fire ... zicea ca o sa aduca neshte chestii interesante ... mega scumpe, dar daca fac ce scrie acolo, sunt tari de tot ...

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 30 Apr 2010, 12:43

zamfi scrie:Fain de tot topicul asta!Boboc!
Eu fiind mai de la tara ,am dat azi cu PP de 10 lbs si am "smuls" efectiv si tarat pe mal,din Mures , o haina de iarna ,gen pufoaica ,namolita rau...No zis nici pas! :lol: Noroc ca nu era si proprietarul in ea ca atunci cred ca-mi trebuia Varivasul ala...
Zici tu ceva acolo... Vezi ca este un varivas de 100lb pentru dat cu betzele alea de fibra de sticla x-fast da-i 23.000,00 yeni rola... ouch! Cam scump... :twisted:
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 30 Apr 2010, 14:28

SF scrie:
Sorin scrie: si nici un PE de 15 rupandu-se sub 15
Mai incet , omule , mai incet , se presupune ca esti ardelean ce dracu te repezesti asa :lol: :lol:

Daca ii careva care crede ca japonezi nu mint pentru ca is japonezi , va reamintesca ca aceasta **** mentala functiona la greu cu americanii si firele americane , deasemenea pe acest forum , timpu insa o ma asezat lucrurile :wink:
deci nu stiu ce se presupune da -s fagarasean clar :D ....si nu ma aprind ma , ce ai ? :D
nu e vorba de mintit ci de seriozitatea prducatorului
iar astia de obicei nu scriu bazaconii pt ca e posibil sa-i dea unii altii prin judecata si cum nu sunt vaporeni cu casuta postala , chiar poa sa aiba probleme
deci is seriosi de dragu lor nu al nostru

Toni
nu stiu unde vezi tu ca eu sustin vreun fir da sa stii ca doi tamburi de silstar cu carp expert de acu muuulti ani tot mai am pe acasa :D
ce nu sustin e inducerea in erori prin expresii ....gen ...ala se rupe mai nu stiu cum fata de ala desi scrie pe el ca e mai tare .... si aia am vrut sa precizezi clar ce si cum .

te astept la concurs da sa aduci si vreo 10 beri sa te uiti prin tamburi ca baietii vor fi insetati ...si o sa vezi vreo....5-6 tipuri si marci de fire de la mai multi producatori, in functie de aplicatie :D :D

cred ca cel mai onest e asa....veniti pe la concursuri , bagati un ochi si vedeti fiecare ce are pe molinete si in ce are incredere nu ce declara pe forum....

pe apa situatia e mai ......verde :D ....
pescuiasca si el va

Scrie răspuns