discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
demenicornel
- utilizator constant

dumi_id scrie:Jedi scrie:Na ce bine...Toata lumea-i multumita

...Foarte rar mai apare cite unul la care i-a facut Varivasu o bucla si s-a rupt...De unde rezulta automat cafirul e nasol..

..Mulineta sau rasucireafiruluide la vreo naluca tip morisca nu au avut treaba cu bucla respectiva..
Am dat numai cu voblere si jiguri, nu a fost rasucireafiruluide vina. Am mai spus ca e din cauza mulinetei ca a sarit o spira la revenirea pick-up-ului si la urmatoarea aruncare s-a incurcat spira cufirul ce ieseade pe tambur. Este unfir foarte bun dar il consider un lux la acest pret.[/qute
te salut cu respect,
Spunemi si mie te rog de unde sa cumpar firul asta laudat, sau poate ca intre timp ai gasit altul mai bun ,multumesc.
-
RYOBI
- veteran

Am tot citit pe aici ca PP-ul e ridicat in slavi mie mi se pare cablu nu fir are o memorie de elefant n-am gasit inca nici un fir cu memorie mai mare ca PP mi-am cumparat si eu crezand ca e un fir ok,dar am fost profund dezamagit cand am pus mana pe el parca am pipait o sarma nu un multifilament, am pescuit cu destule marci de fire textile pana sa incerc PP-ul.Pt mine firu asta nu mai exista.
De cand l-a cumparat shimano l-a facut bun de aruncat nu de dat banii pe el,totusi ca sa nu ziceti ca sunt subiectiv recunosc ca are rezistenta buna dar cu cate compromisuri....
-
ULK
- veteran

Ramane sarma si dupa 50 de aruncari? Devine moale ca ata de papiota.
Il accept ca donatie daca tot vrei sa-l arunci

-
JONES
- veteran

-
Recunosc frate RYOBI ca in parte ai dreptate despre PP. Are un parametru stiffness-ul adica cat e teapan foarte mare cea ce il face cel mai sarmos fir pe care am pus mana. Dar ramane firul meu preferat. De ce .?> Are rezistenta mare si daca accepti sa incarci numai 2/3 din tambur nu mi-a facut aproape nici o peruca. Mi-a mai facut noduri dar se pot desface tocmai ca nu e asa de moale. In rest are un pret decent pe metru cea ce varivasul nu prea are. Este disponibil pe cam toate siteurile fie aduse din State la preturi relativ ok (si eu am cumparat de la daniel).
Fiind asa sarmos trebuie sa fii foarte atent ce naluci folosesti. Cu naluci mici de sub 7 grame sincer PP cel de 20 lbs nici nu se intinde prea bine.
Am mai incercat XP de Tuff line ok, Coramoran CoraStrong supernasol, Milo - nasol, Sufix - Ok.
Dar eu tot pe PP de 20 lbs raman
the angler is catching xxx, not by the lure
-
danielcocea
- veteran

parerea mea ca Pp ul este rigid doar la prima iesire....eu folosesc la Dunare numai asa ceva de la 10 la 20 de lbs....nu am avut nici o problema cu acest fir , si pescuiesc cu el de mult timp....iar raportul calitate pret este cel mai bun de pe piata...

-
ULK
- veteran

Asta cu rigiditatea,ce zice sirJones , ma surprinde..Eu folosesc PP de 8 si de 5, dupa ce se duce invelisul este foarte moale si foarte rezistent, nu se scamoseaza ca si Sufixul, nu face zogomot in inele ca si PE-ul Sunline...Deci are atu-url...Dar pierde culoare, chiar pana devine alb si este plat tare, panglica si nici nu sta foarte bine la capitolul rezistenta/diametru real. Este un fir bun, merita pretul pe care il are, fara indoiala...dar nu este un fir FOARTE bun. In rest este chestie de gust

Repet , nu am observat sa fie sarmos,ca asa apare pe rola este altceva..in folosinta se schimba...dar poate la diametre mai mari se schimba mai lent...Aici nu pot sa ma pronunt, doar pana in 8 lb.
Dar de aici, pana ce afirma Ryobi despre acest fir..mai este mult.
-
cata_asp
- veteran

Hmmm....eu folosesc PP de 10 si e rotund in diamentru si maleabil. Nu am observat sa fi avut ceva invelis protector initial, si il pescuiesc fara probleme. Am aruncat fara probleme voblere de 6 grame si jiguri de 60.
Dar, (aici poate fi un dar) este achizitionat din state.
Mai am un PP de 8 luat de la noi, care e aproape plat, era rigid initial si se scamoseaza mult mai nasol decat cel de 10. Parerea mea este ca sunt ceva diferente....
Asta e!
Oricum, vb. lui Daniel, isi merita banii, fiind chiar ieftinutz fata de alte fire cu pretentii mari gen Varivas...
Numai bine!
-
informer
- senior

Da` de Cabela's RipCord Premium Braided ce parere aveti, ati folosit asa ceva?
Am vazut ca vindea cineva pe forum....
Am vreo patru role de 15lb (verde si galben) si nu stiu ce sa fac, sa le folosesc sau sa le vand...

.
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
-
ULK
- veteran

cata..eu binenteles vorbesc despre PP original..luat din State de pe Cabelas... Sa fie rotund in diametru un PP inca nu am azuit...luat de oriunde din lume

-
danielcocea
- veteran

informer scrie:Da` de Cabela's RipCord Premium Braided ce parere aveti, ati folosit asa ceva?
Am vazut ca vindea cineva pe forum....
Am vreo patru role de 15lb (verde si galben) si nu stiu ce sa fac, sa le folosesc sau sa le vand...

.
si aici aceeasi treaba....pareri si pareri.....dar daca fac o balanta intre Cabela's si Pp , clar aleg Pp...