fir textil
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
la prima vedere pare mai calumea decat pp....dar dupa ce il folosesti....parca tot PP e mai bun...... eu mi-am comandat din state o rola de PP de 10lb galben.....de 1500 yarzi....sa imi ajunga...adriancean scrie:Foloseste cineva Varivas? As deori cateva pareri de la cei ce il folosesc,care ar fi mai bun,cum se comporta si o comparatie cu PP.... Mersi.

am folosit varivas pe de 9kg rezistenta, insa zbura de multe ori in peruci de pe mulineta de spin si am pierdut peste 30m din el.adriancean scrie:Foloseste cineva Varivas? As deori cateva pareri de la cei ce il folosesc,care ar fi mai bun,cum se comporta si o comparatie cu PP.... Mersi.
nu merita banii, poate variantele mai scumpe.
Mi-am luat un Mustad Dynamite de 10lb. Este un fir extrem de subtire si extrem de rezistent; in afara de asta, aproape ca nu retine apa (spre deosebire de pp). Am pescuit cu el tot weekendul si nu mi-a creat nici cea mai mica problema. Am reusit si performanta de a indrepta ancora de la un Helic aruncat intr-un copac la vreo 25-30 de metri distanta
Daca mai e cineva care foloseste firul asta, as aprecia ceva detalii despre comportamentul in timp.

Daca mai e cineva care foloseste firul asta, as aprecia ceva detalii despre comportamentul in timp.
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
Salutare,
Mi-am luat Varivas Sea-bass de 12 Lbs cel verde.
Nu retine apa deloc (desi am pescuit ~5 ore continuu), pare cilindric...nu am fost foarte atent dar sigur nu este gol inauntru sa se aplatizeze. Dar pretul este destul de mare in comparatie cu alte fire textile laudate de voi.
Insa am avut p problema...am rupt vreo 30m. A facut o bucla in mulinare (la revenirea pick-upului pe care nu am observat-o) si la urmatoarea aruncare (cu thrill) s-a incurcat bucla cu firul care iesea de pe tambur si efectiv s-a taiatdin acea bucla din cauza frecarii. Acum trebuie sa il dau jos si sa mai completez cu alt textil pe tambur si sa il pun la loc.
PS: este mai mult un moft acest fir, desi fiind calitativ superior altora nu isi justifica pretul de 150ron/150m (de ~2 ori mai mare cu al altora). Este la fel ca si cu mulinetele si lansetele....nu cred ca prinzi mai multi pesti cu o mulineta sau lanseta de >200ron/>1000ron. Cui nu-i trebuie ultima fita sigur nu ii va simti lipsa.
Mi-am luat Varivas Sea-bass de 12 Lbs cel verde.
Nu retine apa deloc (desi am pescuit ~5 ore continuu), pare cilindric...nu am fost foarte atent dar sigur nu este gol inauntru sa se aplatizeze. Dar pretul este destul de mare in comparatie cu alte fire textile laudate de voi.
Insa am avut p problema...am rupt vreo 30m. A facut o bucla in mulinare (la revenirea pick-upului pe care nu am observat-o) si la urmatoarea aruncare (cu thrill) s-a incurcat bucla cu firul care iesea de pe tambur si efectiv s-a taiatdin acea bucla din cauza frecarii. Acum trebuie sa il dau jos si sa mai completez cu alt textil pe tambur si sa il pun la loc.
PS: este mai mult un moft acest fir, desi fiind calitativ superior altora nu isi justifica pretul de 150ron/150m (de ~2 ori mai mare cu al altora). Este la fel ca si cu mulinetele si lansetele....nu cred ca prinzi mai multi pesti cu o mulineta sau lanseta de >200ron/>1000ron. Cui nu-i trebuie ultima fita sigur nu ii va simti lipsa.