discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
sorinB
- veteran

RYOBI scrie:de la ce diametru PP e rotund? de 10lbs sau 15lbs cum e? eu am pescuit cu de 6lbs si nu am fost prea multumit de el

Marius, PP de 6 lb nu e...
5,8,10,15...
Ala de 10 e rotund, la fel si 15lb si 20lb...cel de 8lb nu-l cunosc...
-
RYOBI
- veteran

k scuze 5lbs acuma m-am uitat pe cutie

-
vlad21
si 8lb e tot "panglica"
-
boistean
- veteran

-
eu pescuiesc cu PP de 10lb (verde) si sunt multumit.
-
Nemernic
- veteran

eu PP de 10 si de 15 lbs .... cumparate de la un user de pe acest forum, daniel..... Super multumit de fir....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
vlad21
boistean scrie:eu pescuiesc cu PP de 10lb (verde) si sunt multumit.
si 10 si 15 si chiar si 8lbs sunt foarte ok.... sa nu intelegi gresit
fir intins.. indiferent de marca;)
v
-
Jedi
- veteran

Na ce bine...Toata lumea-i multumita

...Foarte rar mai apare cite unul la care i-a facut Varivasu o bucla si s-a rupt...De unde rezulta automat ca firul e nasol..

..Mulineta sau rasucirea firului de la vreo naluca tip morisca nu au avut treaba cu bucla respectiva..
-
Leba
- veteran

-
Desi suna a scenariu sf, cred ca trebuie sa ai si un dram de noroc atunci cand cumperi fire.
Doo exemple:
1. am nimerit un PP de 5 livre mai tare decat un altul de 8. S-au dezvoltat atunci tot felul de explicatii (n-am fost singurul cumparator): ca ala de 8 e dintr-un lot mai vechi, ca nu a fost depozitat in conditii potrivite

, ca e mama omida etc. btw, era destul de rotund
2. Am cumparat un PE alb de 10 livre si l-am facut varza intr-un concurs (prin stepi), pocnea ca ata de papiota, nu-mi explic de ce...

-
ovidiu
- veteran

-
dumi_id scrie:Salutare,
Mi-am luat Varivas Sea-bass de 12 Lbs cel verde.
Nu retine apa deloc (desi am pescuit ~5 ore continuu), pare cilindric...nu am fost foarte atent dar sigur nu este gol inauntru sa se aplatizeze. Dar pretul este destul de mare in comparatie cu alte fire textile laudate de voi.
Insa am avut p problema...am rupt vreo 30m. A facut o bucla in mulinare (la revenirea pick-upului pe care nu am observat-o) si la urmatoarea aruncare (cu thrill) s-a incurcat bucla cu firul care iesea de pe tambur si efectiv s-a taiatdin acea bucla din cauza frecarii. Acum trebuie sa il dau jos si sa mai completez cu alt textil pe tambur si sa il pun la loc.
PS: este mai mult un moft acest fir, desi fiind calitativ superior altora nu isi justifica pretul de 150ron/150m (de ~2 ori mai mare cu al altora). Este la fel ca si cu mulinetele si lansetele....nu cred ca prinzi mai multi pesti cu o mulineta sau lanseta de >200ron/>1000ron. Cui nu-i trebuie ultima fita sigur nu ii va simti lipsa.

Varivas-ul sea bass este un fir foarte bun (a se citi subtire si rezistent) cu varianata de 12lb l-am testat la dunare...taie curentul incredibil (subtire) si il rupeam din agatatura cu manusa). Intradevar trebuie sa fii atent sa nu comiti peruci..respectiv cand pui pick-upul sa nu prinzi bucle etc...fiind foarte subtire este si moale si poti sa o patesti (tu ai si patit-o)
Pentru un pescuit de finete..varivas sea bass este excelent...iar pentrucine conteaza daca este rotund ssau panglica...sea bass este aproape rotund, cu mentinuea ca sea bass de 16lb este mai subtire decat pp de 10lb
spor!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
dumi_id
- veteran

-
Jedi scrie:Na ce bine...Toata lumea-i multumita

...Foarte rar mai apare cite unul la care i-a facut Varivasu o bucla si s-a rupt...De unde rezulta automat ca firul e nasol..

..Mulineta sau rasucirea firului de la vreo naluca tip morisca nu au avut treaba cu bucla respectiva..
Am dat numai cu voblere si jiguri, nu a fost rasucirea firului de vina. Am mai spus ca e din cauza mulinetei ca a sarit o spira la revenirea pick-up-ului si la urmatoarea aruncare s-a incurcat spira cu firul ce iesea de pe tambur. Este un fir foarte bun dar il consider un lux la acest pret.