fir textil

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 05 Oct 2010, 13:13

Si mie imi pare cam plat pp'ul,dar merge:) Mai are un dezavantaj.....e destul de stlab la abraziune...am simtit asta pe pielea mea de cateva ori

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 05 Oct 2010, 13:14

ULK scrie:Vali...singurul lui(PP) defect e grosimea? Ca este plat , nu mai e o problema? Pentru mine nu e foarte deranjant, dar parca am citi pe undeva, ca tu folosesti doar rotunde. Daca ma insel , scuze.
Nu e rotund sub 10 lb......crede-am ca lumea stie asta.

Eu am folosit PP doar peste 10 lb chiar cel mai bina m-am impacat ce 15 lb. :lol: :lol: :lol:

Crede-ma ca ma deranjeaza foarte tare un fir plat pe care-l vad rasucit in fata ochilor....asa am patit din pacate cu acel fir Varivas ....daca il vrei ti-l ofer la jumate pret .....ipsesc doar vre-o 10 m (max)... :wink:

Ti-l dau cu placere. :lol: :lol: :lol: :lol:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 05 Oct 2010, 13:30

De care Varivas vorbesti?
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 05 Oct 2010, 13:47

ULK scrie:De care Varivas vorbesti?
Ala galben de 85 lei....de 10lb.

Exista si la Avat ,eu de acolo l-am luat....

Pt. tine firul costa 35 lei ...e bine?

Esti recidivist in a cumpara de la mine deci ai discount maxim :lol: :lol: :lol:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 05 Oct 2010, 13:59

Eu am destule fire, mersi :)..plus ca nu folosesc mai gros de 8...dar am un amic , care poate e interesat, il sun acum si revin....scuze de off.
UlKustom Rods

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 05 Oct 2010, 14:02

ULK scrie:Eu am destule fire, mersi :)..plus ca nu folosesc mai gros de 8...dar am un amic , care poate e interesat, il sun acum si revin....scuze de off.
vorbim in mp....ok?
daca vine din partea ta cererea e ca si cum ai cumparat tu..... :lol: :lol: :lol:

danielcocea
veteran
veteran

Mesaj de danielcocea » 05 Oct 2010, 15:40

valistrati scrie:
ULK scrie:Vali...singurul lui(PP) defect e grosimea? Ca este plat , nu mai e o problema? Pentru mine nu e foarte deranjant, dar parca am citi pe undeva, ca tu folosesti doar rotunde. Daca ma insel , scuze.
Nu e rotund sub 10 lb......crede-am ca lumea stie asta.

Eu am folosit PP doar peste 10 lb chiar cel mai bina m-am impacat ce 15 lb. :lol: :lol: :lol:

Crede-ma ca ma deranjeaza foarte tare un fir plat pe care-l vad rasucit in fata ochilor....asa am patit din pacate cu acel fir Varivas ....daca il vrei ti-l ofer la jumate pret .....ipsesc doar vre-o 10 m (max)... :wink:

Ti-l dau cu placere. :lol: :lol: :lol: :lol:
nu e vorba doar ca e deranjant in fata ochilor acel fir plat...eu zic ca mai e o alta chestie foarte importanta la pescuitul salaului ca firul sa fie rotund...."ciocanul" asa zisa trasatura salaului se pierde intr un fir plat mult mai repede decat intr unul rotund...pe 10 lb nu se simte la fel ca pe 5 , sau 8 lbs...e mult mai senzitiv de la 10 lb in sus....

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 05 Oct 2010, 17:13

valistrati scrie:Atentie si la Varivas ...sunt modele care nu sunt rotunde .
Vali, poti sa specifici cam care sunt modelele pe care le stii ca nu sunt rotunde? Intreb pt. ca Varivas este printre putinele brand-uri pe care nu le-am incercat. Voiam sa-mi iau o prima rola, pt. impresie, dar n-as vrea sa incep cu cea mai proasta varianta. Sau, sa te intreb invers, care ar merita incercat?
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 05 Oct 2010, 17:27

Musti scrie:
valistrati scrie:Atentie si la Varivas ...sunt modele care nu sunt rotunde .
Vali, poti sa specifici cam care sunt modelele pe care le stii ca nu sunt rotunde? Intreb pt. ca Varivas este printre putinele brand-uri pe care nu le-am incercat. Voiam sa-mi iau o prima rola, pt. impresie, dar n-as vrea sa incep cu cea mai proasta varianta. Sau, sa te intreb invers, care ar merita incercat?
Musti ,Varivas e firma Japoneza de renume despre care am citit ca face super fire ,mai ales pt Bass....

Eu m-am grabit atunci cind am cumparat acea rola de Varivas galben -fluo pt. ca aveam nevoie repede pt a pescui la un antrenament pe V.Argovei....

Firul costa 85 lei ,este cel mai ieftin fir Varivas comercializat in RO.dar din pacate am constatat ulterior ca este plat chiar daca era de 10 lb.

Am auzit colegi care au cumparat game mai scumpe si care sunt multumiti de fir ....iata citeva exemple :

http://www.fishshop.ro/Products/CustomL ... tegory=202&

Din spusele altora ce 2 fire Avani ar fi cele ok....nu stiu ce sa zic ...mie mi-a trecut sa mai cumpar Variva importat in Romania :lol:

Daca imi voi dori vreodata sa pescuiesc cu Varivas imi procur singur de pe siturile Japoneze sau Americane, macar voi sti ce iau. :wink:

Spor.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 05 Oct 2010, 18:32

pe 10 lb nu se simte la fel ca pe 5 , sau 8 lbs...e mult mai senzitiv de la 10 lb in sus....
Pot sa terog sa zici si dece? Nu se pierde din senzitivitate , exact din cauza grosimii mai mari? Zici ca, conteaza mai mult forma in diametru al firului decat grosimea?
UlKustom Rods

Scrie răspuns