fir textil

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 06 Oct 2010, 09:42

Ce parere aveti de Berkley Fireline Tracer 0.14? Mie mi s-a parut subtire si rezistent pana peste poate la rupere (agatat in craci sau in agatatura pe fundul apei am facut mari eforturi sa-l rup). Am impresia ca punctul slab este la abraziune, pentru ca nereusind sa-l rup infasurat pe maneca, am incercat cu o bucata de lemn si dupa mai multe incercari in care firul aluneca pe lemn, pana la urma s-a rupt de sus de unde l-am tot frecat. In schimb e un super transmitator de semnale !

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 06 Oct 2010, 09:45

SF scrie:...... insa ma uimeste cat de bine rezista Stren Superbraid in timp , Ultracastu l-am schimabat primu si putin probabil sa mai folosesc asa ceva cu peste 40 de grame , sub , si cu minnows ar merge .
Acelasi lucru am facut si eu cu Spider Ultra Cast.Rezistenta scazuta la nod,poate am nimerit si eu unul mai copt,cine stie...Acum folosesc Penn,rezistent intr-adevar la nod,dar contrar celor spuse de producator,slabutz la abraziune.

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 06 Oct 2010, 13:51

Care este diferenta de calitate dintre astea doua fire?
http://www.totalfishing.ro/fir-textil-p ... -1106.html
http://www.xxx.ro/produs/999/PowerPro ... erPro.html
sau este aceasi calitate ,dar difera ambalajul?
:shock: :shock:
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 06 Oct 2010, 13:54

Cred ca unul e facut ptr USA (exprimare in yards si lbs) iar celalalt ptr Europa (exprimare in metrii si kg)... cred :?
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 06 Oct 2010, 14:12

Ambalaj vechi si ambalaj nou..Dar se poate ca doar poza e cu ambalaj vechi.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 06 Oct 2010, 16:37

Poza de pe totalfishing a ramas aceeasi de mult timp si da e ambalajul vechi dar cu siguranta rolele care le au pe stoc au ambalajul nou.
www.pentrupescuit.ro

andreiu_32
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreiu_32 » 06 Oct 2010, 23:45

la ultimele 5-6 iesiri la dunare am folosit varivas,luat de la xxx.ro,cel verde fluo,am de 12,16 si 23 lbs.
Vreau sa spun ca este cel mai smeker fir pe care l-am avut pana acum si am incercat cam tot ce exista pe piata.
cel de 23 lbs este mai subtire decat power pro de 15 lbs si mai rezistent la nod.In plus este ff moale nu sta sarma ca pp-u

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 07 Oct 2010, 16:10

andreiu_32 scrie:la ultimele 5-6 iesiri la dunare am folosit varivas...
cel de 23 lbs este mai subtire decat power pro de 15 lbs si mai rezistent la nod.In plus este ff moale nu sta sarma ca pp-u
...ai dreptate , am amic care foloseste acest fir , dar ...
...dupa cum nici Dacia nu-i Mercedes , nici Power Pro nu-i Varivas
...deocamdata se pare ca PP este unul din cele mai "populare" fire textile si raportul : pret / calitate este unul OK

Fir intins !...tuturor. :wink:

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 07 Oct 2010, 18:56

deocamdata se pare ca PP este unul din cele mai "populare" fire textile si raportul : pret / calitate este unul OK
Am de doi ani pe un tambur Stren superbraid si in afara faptului ca si-a pierdut mult din culoare e inca super.
S'altare și bunăstare !

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 07 Oct 2010, 19:06

taicanoe scrie:
deocamdata se pare ca PP este unul din cele mai "populare" fire textile si raportul : pret / calitate este unul OK
Am de doi ani pe un tambur Stren superbraid si in afara faptului ca si-a pierdut mult din culoare e inca super.
...am citit, bun si ala , super fir , dar tot nu-i mai popular ca si PP-u'
...sunt cam la acelasi pret

Scrie răspuns