Fir mono clean
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- stefanflorin
- veteran
Re: Fir mono clean
Ps: Mandravela, sa stii ca nu agreez nesimtitii! Deci mai atent cu jignirile te rog! Nu ne cunoastem nici nu ne tragem de maneca.
Urasc atarnatorii!
-
- junior
Am scris "sa-ti explic ca sa intelegi si tu", dar se pare ca nu poti sau nu vrei... Ca tine, cu "pledoarii" am vazut destui, chiar si dintre cei care "presteaza la bara" si tari in gura, indivizi care au ca grad de comparatie pentru nivelul lor de pregatire si social doar "WC-ul din curte".
"Faci parte din categoria romanului nemultumit de ceea ce i se ofera, ca majoritatea dintre noi." Nu esti tu in masura si ai lipsuri mari ca sa fii la nivelul necesar (nu si suficient) pentru a face aprecieri despre mine, iar daca prin absurd iti vei mai permite poate ca esti inconstient...
Eu ti-am scris pentru ca tu ai intrat in dialog cu mine si ai avut o "abordare" de o maniera neeleganta, ca sa nu spun mitocaneasca.
Cat despre post-scriptum "Mandravela, sa stii ca nu agreez nesimtitii! Deci mai atent cu jignirile te rog! Nu ne cunoastem nici nu ne tragem de maneca." : daca intr-un final ai realizat ca nu ne cunoastem si nu ne tragem de maneca, cu o minima decenta tu ar trebui sa inveti sa exprimi ceea ce gandesti (se prezuma ca ai aceasta capacitate) fara sa jignesti. Iar faptul ca nu agreezi nesimtitii.... ori iti este indiferenta persoana ta ori nu te-ai mai "intalnit" demult cu tine... in oglinda?!
In apel incearca sa-ti folosesti vointa pentru a te abtine sa-mi mai raspunzi!
"Faci parte din categoria romanului nemultumit de ceea ce i se ofera, ca majoritatea dintre noi." Nu esti tu in masura si ai lipsuri mari ca sa fii la nivelul necesar (nu si suficient) pentru a face aprecieri despre mine, iar daca prin absurd iti vei mai permite poate ca esti inconstient...
Eu ti-am scris pentru ca tu ai intrat in dialog cu mine si ai avut o "abordare" de o maniera neeleganta, ca sa nu spun mitocaneasca.
Cat despre post-scriptum "Mandravela, sa stii ca nu agreez nesimtitii! Deci mai atent cu jignirile te rog! Nu ne cunoastem nici nu ne tragem de maneca." : daca intr-un final ai realizat ca nu ne cunoastem si nu ne tragem de maneca, cu o minima decenta tu ar trebui sa inveti sa exprimi ceea ce gandesti (se prezuma ca ai aceasta capacitate) fara sa jignesti. Iar faptul ca nu agreezi nesimtitii.... ori iti este indiferenta persoana ta ori nu te-ai mai "intalnit" demult cu tine... in oglinda?!
In apel incearca sa-ti folosesti vointa pentru a te abtine sa-mi mai raspunzi!
- stefanflorin
- veteran
-
- junior
Daca din nou "te mananca" si desi ti-am spus sa-ti folosesti vointa pentru a te abtine... vad ca arunci "petarde semantice" (frustrat), atunci voi face cateva precizari:
"Ma tine" sa interactionez cu oricine chiar la orice nivel... Iar cand se intampla sa fiu in situatia de a interactiona cu cate un 'telectual asemenea tie... ii explic. Daca nici ulterior nu isi revine, atunci inseamna ca ori nu poate sa inteleaga, ori nu vrea... si il las in "fericirea" lui!
"Ma tine" sa interactionez cu oricine chiar la orice nivel... Iar cand se intampla sa fiu in situatia de a interactiona cu cate un 'telectual asemenea tie... ii explic. Daca nici ulterior nu isi revine, atunci inseamna ca ori nu poate sa inteleaga, ori nu vrea... si il las in "fericirea" lui!
-
- veteran
Mancav-as ! Chiar din orice subiect faceti motiv de disputa si ajungeti la expresii jignitoare ? Chiar e greu de inteles ca natura umana este extrem de diversa si fiecare are modul lui de a rationa , de a privi faptele , de a judeca ce e bine si ce e rau, etc . ? Dati dovada de mai multa toleranta fata de semenii vostrii, cu atat mai mult fata de cei cu aceeasi pasiune ca si voi.
In privinta faptului ca nu am scris ASSO ultra cast , am considerat ca nu e cazul sa fac reclama la un produs distribuit de o alta firma decat detinatoarea prezentului site. Asa mi se pare corect mai ales ca ambele firme sant din acelasi oras.
Mandravela : imi pare rau ca ai ramas cu o impresie proasta la Otopeni. Eu de cate ori am fost acolo am fost bine primit, bine servit si sant si la ei destule produse care-si merita banii. Este foarte adevarat ca atitudinea binevoitoare a vanzatorului atrage clientii ,mai ales daca le are cu pescuitul si mai poate da un sfat sau o lamurire legata de produsul dorit. La urma urmei sant si ei oameni si mai pot avea o zi proasta.
Stefan Florin : marea deosebire intre comertul la noi si la ei este faptul ca daca nu-ti convine un produs, " la ei " poti sa-l returnezi in 30 de zile chiar folosit, cu urme clare de utilizare si nu face nimeni nici un fel de obiectie. Pana o sa ajungem si noi la stadiul asta , mai curge ceva apa pe Dambovita....
In privinta faptului ca nu am scris ASSO ultra cast , am considerat ca nu e cazul sa fac reclama la un produs distribuit de o alta firma decat detinatoarea prezentului site. Asa mi se pare corect mai ales ca ambele firme sant din acelasi oras.
Mandravela : imi pare rau ca ai ramas cu o impresie proasta la Otopeni. Eu de cate ori am fost acolo am fost bine primit, bine servit si sant si la ei destule produse care-si merita banii. Este foarte adevarat ca atitudinea binevoitoare a vanzatorului atrage clientii ,mai ales daca le are cu pescuitul si mai poate da un sfat sau o lamurire legata de produsul dorit. La urma urmei sant si ei oameni si mai pot avea o zi proasta.
Stefan Florin : marea deosebire intre comertul la noi si la ei este faptul ca daca nu-ti convine un produs, " la ei " poti sa-l returnezi in 30 de zile chiar folosit, cu urme clare de utilizare si nu face nimeni nici un fel de obiectie. Pana o sa ajungem si noi la stadiul asta , mai curge ceva apa pe Dambovita....
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
- stefanflorin
- veteran
Domnul Florin, la capitolul asta aveti dreptate. Cine se risca, se risca pe banii lui, legile sunt de asa natura.
Una peste alta, nu vad nimic rau in a da numele unui produs comercializat de o firma concurenta. Pot sa scriu St Croix, fara ca produsul reespectiv sa nu se afle in gestiunea siteului totalfishing. La urma urmei este un forum cu niste reguli, si nu cred ca este mentionat ca nu ai voie sa dai denumirea anumitor produse decat daca se regasesc si pe magazinul online. Oricum Asso e un fir foarte bun, si este un produs care dupa mine, lipsea de pe rafturile magazinelor, oricare ar fi ele.
Una peste alta, nu vad nimic rau in a da numele unui produs comercializat de o firma concurenta. Pot sa scriu St Croix, fara ca produsul reespectiv sa nu se afle in gestiunea siteului totalfishing. La urma urmei este un forum cu niste reguli, si nu cred ca este mentionat ca nu ai voie sa dai denumirea anumitor produse decat daca se regasesc si pe magazinul online. Oricum Asso e un fir foarte bun, si este un produs care dupa mine, lipsea de pe rafturile magazinelor, oricare ar fi ele.
Urasc atarnatorii!
-
- junior
@florin1948 Multumesc domnule... pentru implicare. Eu nu am scris numele firului (tot) din respect pentru afacerea lui Dan Radulescu (sper ca nu gresesc numele, nu l-am cunoscut personal) - o afacere bine facuta o "vezi" chiar din primul moment in care iei contact cu oamenii din fata, in cazul totalfishing cu cei din magazin - nu oricine stie sa-i aleaga pe cei care "duc" afacerea si il reprezinta (sau altfel spus "cum e turcul... si pistolul")!
In ceea ce priveste firul respectiv si marketingul de produs, pe site-ul firmei din Otopeni firul a aparut la sectiunea "prezentare de produse" in iulie 2014. Nu trebuia sa le aiba careva cu pescuitul, era suficient ca cei care au expus produsele la targ dupa ce le-au "pus" pe site sa mai aiba macar bunul simt de a le prezenta (produsele noi) atunci cand un vizitator isi manifesta interesul in standul lor, nemaivorbind ca ar fi fost si interesul lor mai ales cand fire "made in Japan si trase pe rola in Italia" erau si in standul de vis a vis! In ceea ce priveste firele/nodurile nici nu era nevoie sa intre in "teoria elasticitatii", ci ar fi fost suficient sa-si rupa de la gura pretul unei mostre care sa le ramana in stand si pretul unor coli de hartie pe care sa copieze datele din fisa tehnica sau declaratia de conformitate macar pentru produsele noi! Nu atac o firma sau alta, ci ignoranta si lipsa de profesionalism ale unora de care fara sa vrem depinde mica placere a pescuitului. Si o precizare: nu e vorba de pretul pe care ar trebui sa il platesc pentru o rola (chiar si fir "ieftin", dar "proaspat"), ci de timpul pierdut pentru a gasi un fir (necunoscut), stiut fiind ca in functie de compozitie si de procesul tehnologic de fabricatie firul se comporta diferit: caracteristicile firului variaza atat pe lungime si in sectiune, cat si in timp mai ales atunci cand forma suprafetelor pe care se exercita actiunile (forte de intindere, compresiune, forfecare/momente) se modifica (si cazul nodurilor) etc.
In ceea ce priveste firul respectiv si marketingul de produs, pe site-ul firmei din Otopeni firul a aparut la sectiunea "prezentare de produse" in iulie 2014. Nu trebuia sa le aiba careva cu pescuitul, era suficient ca cei care au expus produsele la targ dupa ce le-au "pus" pe site sa mai aiba macar bunul simt de a le prezenta (produsele noi) atunci cand un vizitator isi manifesta interesul in standul lor, nemaivorbind ca ar fi fost si interesul lor mai ales cand fire "made in Japan si trase pe rola in Italia" erau si in standul de vis a vis! In ceea ce priveste firele/nodurile nici nu era nevoie sa intre in "teoria elasticitatii", ci ar fi fost suficient sa-si rupa de la gura pretul unei mostre care sa le ramana in stand si pretul unor coli de hartie pe care sa copieze datele din fisa tehnica sau declaratia de conformitate macar pentru produsele noi! Nu atac o firma sau alta, ci ignoranta si lipsa de profesionalism ale unora de care fara sa vrem depinde mica placere a pescuitului. Si o precizare: nu e vorba de pretul pe care ar trebui sa il platesc pentru o rola (chiar si fir "ieftin", dar "proaspat"), ci de timpul pierdut pentru a gasi un fir (necunoscut), stiut fiind ca in functie de compozitie si de procesul tehnologic de fabricatie firul se comporta diferit: caracteristicile firului variaza atat pe lungime si in sectiune, cat si in timp mai ales atunci cand forma suprafetelor pe care se exercita actiunile (forte de intindere, compresiune, forfecare/momente) se modifica (si cazul nodurilor) etc.
-
- veteran
Draga Mandravela, faci parte din categoria celor care depica firul in 4 , 8 , 16 si asa mai departe. Fisa tehnica, declaratie de conformitate, declaratie vamala, etc. La urma urmei nu cumperi vreun cuptor cu microunde ci o banala rola de fir de pescuit ! In mod normal, datele inscrise pe ambalaj ( sau direct de eticheta rolei ) ar trebui sa ajunga pentru ca cel care cumpara sa ia cunostiinta de caracteristicile firului. Elongatia pe metru liniar, rezistenta la nod, rezistenta la UV, etc. - astea sant niste caracteristici pe care pescarul le constata singur cu usurinta. Si la urma urmei nu o data mi s-a intamplat sa cumpar fir de spining si sa constat ca e cu totul altceva decat scrie pe rola - ce nu ai vazut lansete pe care caracteristicile de putere si de actiune sa fie date total aiurea ? Sau fir de 0,30 care tine 12 - 14 kg. ? Cand capeti un pic de experienta nu mai pui botu' la toate prostiile. Important este daca in conformitate cu necesitatile mele produsul este bun sau nu.
In alta ordine de idei, de acord cu tine ca la TOTAL FISHING poti gasi un sprijin in cei care se ocupa de vanzarea produselor. Dar nici la Otopeni lucrurile nu stau chiar asa de rau. Daca vrei, ma ofer sa mergem impreuna pana acolo si poate reusesti sa-ti schimbi impresia.
In alta ordine de idei, de acord cu tine ca la TOTAL FISHING poti gasi un sprijin in cei care se ocupa de vanzarea produselor. Dar nici la Otopeni lucrurile nu stau chiar asa de rau. Daca vrei, ma ofer sa mergem impreuna pana acolo si poate reusesti sa-ti schimbi impresia.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
-
- junior
Precum preopinentul meu care scria "Faci parte din categoria..." comiti aceeasi greseala de a "categorisi"...florin1948 scrie:Draga Mandravela, faci parte din categoria celor care depica firul in 4 , 8 , 16 si asa mai departe. Fisa tehnica, declaratie de conformitate, declaratie vamala, etc. La urma urmei nu cumperi vreun cuptor cu microunde ci o banala rola de fir de pescuit ! In mod normal, datele inscrise pe ambalaj ( sau direct de eticheta rolei ) ar trebui sa ajunga pentru ca cel care cumpara sa ia cunostiinta de caracteristicile firului. Elongatia pe metru liniar, rezistenta la nod, rezistenta la UV, etc. - astea sant niste caracteristici pe care pescarul le constata singur cu usurinta. Si la urma urmei nu o data mi s-a intamplat sa cumpar fir de spining si sa constat ca e cu totul altceva decat scrie pe rola - ce nu ai vazut lansete pe care caracteristicile de putere si de actiune sa fie date total aiurea ? Sau fir de 0,30 care tine 12 - 14 kg. ? Cand capeti un pic de experienta nu mai pui botu' la toate prostiile. Important este daca in conformitate cu necesitatile mele produsul este bun sau nu.
Am explicat suficient, dar probabil ca am scris prea mult ca sa aveti timp sa parcurgeti si sa judecati mai mult decat simplist inainte de a raspunde... Multumindu-ti pentru implicare as fi asteptat sa imi dai un raspuns la ce te-am intrebat in primul mesaj despre fir (un fir nou) - parerea ta dupa ce l-ai folosit (un fel de "review"), nu sa faci filozofeala ca sa ajungi la "Cand capeti un pic de experienta nu mai pui botu' la toate prostiile."!
"In alta ordine de idei" nu caut sprijin intr-un magazin, ci pentru orice produs oferit spre vanzare pe raft sau pe site, vanzatorul are obligatia sa-ti dea toate informatiile necesare pentru acceptarea ofertei!
Nu stiu ce cuprinzi in intelegerea ta prin experienta, dar incerc sa te lamuresc cat de cat... Am avut privilegiul de a cunoaste (nu intamplator) multe dintre cursurile de apa pe care s-au construit baraje si acumulari hidrotehnice (unele si inainte de executia lucrarilor) incepand de la PF1, PF2 pana pe vaile muntilor (Cibin, Sadu, Aries, Sebes etc), locuri pe care altii nu au apucat nici sa le vada (nici macar pe google maps). Atunci pescuiam cu lansete din 2 bucati de bambus cu maner de pluta, imbinare si port-mulineta din alama si din 2 bucati de otel (era chiar lanseta, nici par nici ranga) cu mandrina si imbinare din dur aluminiu, cu mulinete romanesti; ulterior de prin '84 si cu Germina s.a.m.d.
In rest... educatia, scoala si "practica" imi permit sa am o opinie pertinenta in suficiente situatii sau domenii... chiar si cum se construieste, se ia sau se distruge un business, o piata sau doar un brand...
Va reamintesc (si puteti reciti mesajele) ca eu doar imi manifestasem interesul pentru un fir nou - la intrebarile mele nu am primit inca nici un raspuns util. Poate explicatia a'sta va e mai clara: macar sa spuna careva daca firul e de kkt ca atunci inteleg si cum e cu nodul (inca nu a reusit careva sa faca nod la kkt, dar aveti ocazia sa ma contraziceti)! Nu chestii neaparat tehnice, ci o parere dupa ce respondentul l-a folosit sau daca nu il folosise deja sau doar a vrut sa faca reclama unui produs/unei firme putea sa taca! Fiecare respondent a reusit doar "sa faca... valuri"!
Sa aveti fir intins si ata lunga, ca vorba aia "s-a rupt ata, s-a dus... "!

-
- veteran
Faptul ca am dat afara un fito destul de mare, luat la " japca " in timp ce dadeam la biban cu firul mentionat, jig de 2 gr si carlig nr. 2 cred ca spune multe despre fir si nu sant necesare alte comentarii. Pretentiile tale de documentatie tehnica,etc. nu ti le va pune la dispozitie nici un vanzator pentru simplu motiv ca nu le are. Ca pescuiesti de multa vreme ,cinste tie si eu pescuiesc de pe la 1955 toamna si nici pe departe nu pot spune ca stiu totul despre aceasta indeletnicire superba. Ca pescar, ai de invatat toata viata si e mai bine sa asculti parerile tuturor, sa selectezi ce ti se pare interesant si sa incerci sa pui in practica. Cu aroganta si spirit de galceava nu faci altceva decat sa-ti indepartezi partenerii de discutii, ceea ce am sa fac si eu acum, incheind acest subiect. Am raspuns tuturor celor care m-au contactat pe privat. Iti doresc numai bine.