Fir mono clean
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Fir mono clean
Mi-am luat Trabucco T-Force Trouter de 0,14 si de 0,16. L-am incercat astazi pe cel mai gros, este destul de matasos si rezistent. Sa vedem cum se comporta in timp.
Cel de 0,16 este foarte aproape de Stroft GTM de 0,16.
Cel de 0,16 este foarte aproape de Stroft GTM de 0,16.
Eu am folosit pe rauri montane si submontane Competition Leader 0.14.
Suficient de matasos, ceva mai putin elastic dar si mai rezistent la abraziune decat un mono clasic. Din pacate, doar la 50 m rola...
Stroft 0.14 folosesc acum, e ok, dar cedeaza mai rapid, se uzeaza mai usor la abraziv, e mai elastic, nu se coace foarte rapid.
Suficient de matasos, ceva mai putin elastic dar si mai rezistent la abraziune decat un mono clasic. Din pacate, doar la 50 m rola...
Stroft 0.14 folosesc acum, e ok, dar cedeaza mai rapid, se uzeaza mai usor la abraziv, e mai elastic, nu se coace foarte rapid.
-
- veteran
Folosesc de ceva timp un fir ieftin, adus de curand de una din firmele din Buc. ( nu-i dau numele ca nu e frumos, dar il spun pe privat) care este surprinzator de bun si rezistent in timp. Regula mea este sa nu cumpar fire de pe site-uri sau firme mari, care aduc marfa in cantitati mari si cand il cumperi poate sa aive si 2 ani de stat in depozit. Cumpar fire de la firme mai mici (importatori) care nu au potenta financiara sa aduca in cantitati mari si atunci am garantia ca iau un fir proaspat. Cea mai mare calitate la un fir ( mono) este sa fie proaspat, chiar si fire banale, daca sant proaspete sant surprinzator de bune. Daca le cumperi vechi, state prin depozite, sant terminate. Cu firul de care vorbeam la inceput, grosimea 0,16 am dat vineri undeva dupa biban, lanseta 3-9 gr si jig de 2 gr. cu carlig de 6 si am dat afara , cu ceva emotii , un fito de 6 kg. Firul este made in Japan si tras pe role in Italia.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
-
- junior
Corect, cu precizarea ca in Romania nu prea pot fi diferentiate firmele importatoare mari/mici. Si unii chiar daca nu aduc cantitati mari stau cu ele prin depozit mult timp din diverse motive chiar daca firele sunt bune. Din pacate chiar daca pe rola sau cutie nu e trecuta data fabricatiei si cu atat mai putin data expirarii, importatorii in documentele de import au cel putin data fabricatiei (lotul) si din documentele tehnice ale produsului chiar si perioada si conditiile in care produsul isi pastreaza proprietatile... si au obligatia sa prezinte la cerere orice informatie legata de produs pe suport fizic (macar hartie). "Produs in Japonia si tras pe role in Italia" ar putea fi adus de o firma din Otopeni, Brasov sau Targu Mures... Se poate o precizare pe privat? Merci 

-
- veteran
Cum e la concursurile alea la care ai dreptul la trei incercari : ai nimerit-o " din prima ".
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
-
- junior

-
- junior
Unul dintre motivele pentru care si acest targ se duce... este si acesta: unii au ramas la nivel de "butic" sau chiar taraba, nu au invatat nici dupa atatia ani cu ce se "mananca" afacerile din vanzari, ca la un targ nu trebuie sa fie prezenti ca sa se "umfle" nici prin marimea standului si nici prin nesimtirea sau foamea cu care cer acelasi pret din oferta obisnuita sau cu discounturi doar la produsele pentru care se chinuie sa lichideze un import facut acum 5-6 ani! ... ca la un targ nu trebuie sa fie prezenti ca sa faca vanzare la bucata, ci ca sa (isi) promoveze produsele noi si pentru a'sta nu e suficient sa-si balaceasca una-alta prin ligheanul din stand, la fel de bine ar fi putut baga in piscinele a'lea niste hostesse care sa se joace cu ratusca... 

- stefanflorin
- veteran
Cate coteli si ascunzisuri frate. O fi greu sa scrieti Asso ultra cast.
Ce ar fi ca fiecare client sa faca cate un nod la o rola de fir, eventual la 2m de capat, dupa care rola aia sa ajunga in posesia unuia din voi?
Vrei sa testezi, cumperi!
La supermarket gustati din toate produsele inainte de a le cumpara?
Targurile la noi nu sunt facute pentru prezentare de produse, sunt facute pt. vanzarea lor.
Daca vreti prezentare mergeti la Efftex!
Ce ar fi ca fiecare client sa faca cate un nod la o rola de fir, eventual la 2m de capat, dupa care rola aia sa ajunga in posesia unuia din voi?
Targurile la noi nu sunt facute pentru prezentare de produse, sunt facute pt. vanzarea lor.
Daca vreti prezentare mergeti la Efftex!
Urasc atarnatorii!
-
- junior
@stefanflorin "Ce ar fi ca fiecare client sa faca cate un nod la o rola de fir, eventual la 2m de capat, dupa care rola aia sa ajunga in posesia unuia din voi?
Daca vreti prezentare mergeti la Efftex!"
Sa-ti explic ca sa intelegi si tu: scrisesem ca fire mono "made in Japan" si trase pe rola in Italia sunt importate de firme din Otopeni, Brasov si Targu Mures, unele fiind prezente cu stand la targ si as fi vrut sa pot avea termeni de comparatie intre ele (fire). E absolut normal ca un importator sa aiba atunci cand participa la targ cate o mostra din fiecare produs pentru prezentare (in cazul unui fir sa il poti pipai, sa poti afla caracteristici care sunt scrise in fisa tehnica a produsului si care iti pot fi oferite direct de catre firma importatoare) - absolut normal pentru oameni civilizati (normali) intr-o tara civilizata si ar fi cazul dupa atatia ani sa se intample si la un targ din Romania (unde organizatorul nu a catadicsit sa aseze macar o scrumiera la intrare/iesire acolo unde expozanti si vizitatori stateau la o tigara iar pe jos era un covor de chistoace)!
Incearca sa fii mai ingrijit si daca poti elegant in exprimare... Sau tu esti unul dintre a'ia care la supermarket gusta din toate produsele inainte de a cumpara... chiar din toate?
Pentru tine se pare ca exista o sinonimie intre (a gusta) a baga in gura si a trage pe... rola!
Nu agreez felul in care te-ai exprimat, asa ca lasa harfele de felul "Daca vreti prezentare mergeti la Efftex!"...
Ma vad nevoit sa redau in acest topic ceea ce am scris in altul in urma cu cateva ore:
Citesc de mult acest forum, iar aseara am scris primul meu mesaj si astept raspunsuri, cat de cat, de bun simt.
Sub aspect negativ nu prea ma mai surprinde ceva si am parcurs destule subiecte pana sa ajung sa scriu totusi un mesaj.
Din putinele mele cuvinte scrise se putea intelege sau macar intui ca am mai "socializat cu lumea"... Dar se poate (sa scriu) si altfel in cazul in care cineva are chef de 'sto-uri rasuflate, harneala ieftina sau daca ultima data cand a fost la peste a plouat si s-a umflat smecheria in el!
Daca vreti prezentare mergeti la Efftex!"
Sa-ti explic ca sa intelegi si tu: scrisesem ca fire mono "made in Japan" si trase pe rola in Italia sunt importate de firme din Otopeni, Brasov si Targu Mures, unele fiind prezente cu stand la targ si as fi vrut sa pot avea termeni de comparatie intre ele (fire). E absolut normal ca un importator sa aiba atunci cand participa la targ cate o mostra din fiecare produs pentru prezentare (in cazul unui fir sa il poti pipai, sa poti afla caracteristici care sunt scrise in fisa tehnica a produsului si care iti pot fi oferite direct de catre firma importatoare) - absolut normal pentru oameni civilizati (normali) intr-o tara civilizata si ar fi cazul dupa atatia ani sa se intample si la un targ din Romania (unde organizatorul nu a catadicsit sa aseze macar o scrumiera la intrare/iesire acolo unde expozanti si vizitatori stateau la o tigara iar pe jos era un covor de chistoace)!
Incearca sa fii mai ingrijit si daca poti elegant in exprimare... Sau tu esti unul dintre a'ia care la supermarket gusta din toate produsele inainte de a cumpara... chiar din toate?

Nu agreez felul in care te-ai exprimat, asa ca lasa harfele de felul "Daca vreti prezentare mergeti la Efftex!"...
Ma vad nevoit sa redau in acest topic ceea ce am scris in altul in urma cu cateva ore:
Citesc de mult acest forum, iar aseara am scris primul meu mesaj si astept raspunsuri, cat de cat, de bun simt.
Sub aspect negativ nu prea ma mai surprinde ceva si am parcurs destule subiecte pana sa ajung sa scriu totusi un mesaj.
Din putinele mele cuvinte scrise se putea intelege sau macar intui ca am mai "socializat cu lumea"... Dar se poate (sa scriu) si altfel in cazul in care cineva are chef de 'sto-uri rasuflate, harneala ieftina sau daca ultima data cand a fost la peste a plouat si s-a umflat smecheria in el!
- stefanflorin
- veteran
Faci parte din categoria romanului nemultumit de ceea ce i se ofera, ca majoritatea dintre noi. Tot timpul facem referire la "afara" fara ca sa punem cap la cap lucrurile si sa vedem cum sta de fapt treaba. Atata timp cat in tara asta majoritatea locuitorilor au wc in fundu' curtii, iar de apa calda nici nu se pune problema, nu putem vorbi despre civilizatie.
Ca tu sa gasesti, pipai, admiri un produs, indiferent care ar fi ala, cineva plateste foarte multi bani, si acel cineva vrea sa isi recupereze investitia, eventual si ceva profit, de pe urma ta, a clientului. Eu nu cred ca undeva in lume, cineva se duce la un magazin, desigileaza un produs, iar apoi in functie de particularitatile produsului, il cumpara sau abandoneaza pe raft, ca produs nevandabil (defect). Unii vanzatori, acorda posibilitatea asta de a pipai, cu riscul de a ramane cu produsul ala blocat, sau de a-l trimite unuia care nu are posibilitatea sa puna mana pe el, si care il cumpara dupa ce citeste o descriere si vede o poza. Asta din urma e clientul ideal. Celalalt, e clientul dificil, care nici nu cumpara, consuma timp pretios, si banii investitorului. Daca la magazin ar fi un vanzator obiectiv, si care ar cunoaste bine produsele, eu garantez ca nici nu ar mai trebui desigilat un produs de genul "fir".
La Emag cand te duci in showroom, ai posibilitatea sa pui mana pe niste mostre, mostre care sunt apoi vandute ca produse resigilate, la un pret ceva mai mic. In pescuit nimeni nu vrea sa vanda un produs achizitionat cu pret intreg, la un pret redus, doar pt. ca a fost desigilat. Cum ar fi sa iei o stella la 3/4 din pret, doar ca a fost scoasa din cutie si expusa intr-o vitrina? Ar insemna ca vanzatorul sa ti-o vanda sub pretul de achizitie, si asta e imposibil.
Se poate discuta pe tema asta la infinit, insa eu aici imi inchei "pledoaria".
Ca tu sa gasesti, pipai, admiri un produs, indiferent care ar fi ala, cineva plateste foarte multi bani, si acel cineva vrea sa isi recupereze investitia, eventual si ceva profit, de pe urma ta, a clientului. Eu nu cred ca undeva in lume, cineva se duce la un magazin, desigileaza un produs, iar apoi in functie de particularitatile produsului, il cumpara sau abandoneaza pe raft, ca produs nevandabil (defect). Unii vanzatori, acorda posibilitatea asta de a pipai, cu riscul de a ramane cu produsul ala blocat, sau de a-l trimite unuia care nu are posibilitatea sa puna mana pe el, si care il cumpara dupa ce citeste o descriere si vede o poza. Asta din urma e clientul ideal. Celalalt, e clientul dificil, care nici nu cumpara, consuma timp pretios, si banii investitorului. Daca la magazin ar fi un vanzator obiectiv, si care ar cunoaste bine produsele, eu garantez ca nici nu ar mai trebui desigilat un produs de genul "fir".
La Emag cand te duci in showroom, ai posibilitatea sa pui mana pe niste mostre, mostre care sunt apoi vandute ca produse resigilate, la un pret ceva mai mic. In pescuit nimeni nu vrea sa vanda un produs achizitionat cu pret intreg, la un pret redus, doar pt. ca a fost desigilat. Cum ar fi sa iei o stella la 3/4 din pret, doar ca a fost scoasa din cutie si expusa intr-o vitrina? Ar insemna ca vanzatorul sa ti-o vanda sub pretul de achizitie, si asta e imposibil.
Se poate discuta pe tema asta la infinit, insa eu aici imi inchei "pledoaria".
Urasc atarnatorii!