Evergreen Balista

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 23 Ian 2008, 16:21

Ce imi place cand aud de la cineva despre un batz ca e bun, e extraordinar, dar cand sa argumenteze concret de ce anume e atat de bun si de extraordinar in comparatzie cu alt model, o da in lambada si uite ce iese:"...un blanc care sa lucreze in atatea moduri, e greu de descris, din nou, trebuie sa dai cu ea sa vezi." Nu contest ca e deosebita, dar cred ca exista tendinta de a fetisiza sculele, asta nu numai la noi...au facut-o altii inaintea noastra.Ce nu pot insa sa contest e placerea de a pescui cu un batz deosebit, care te face sa te simtzi bine.De aici pana a ne inchina la combo e drum lung.Un lucru e e sigur, nu batzul te face pescar, dar asta nu inseamna ca daca iti iei un batz deosebit o faci pt ca esti frustrat.Daca o faci pt ca ai ajuns la un nivel la care betele ordinare nu te mai satisfac, e O.K. si foarte e normal sa vrei mai mult.....dar daca o faci pentru impresia artistica, nu faci decat sastarnesti controverse!

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 23 Ian 2008, 16:36

Adelin scrie:Ce imi place cand aud de la cineva despre un batz ca e bun, e extraordinar, dar cand sa argumenteze concret de ce anume e atat de bun si de extraordinar in comparatzie cu alt model, o da in lambada si uite ce iese:"...un blanc care sa lucreze in atatea moduri, e greu de descris, din nou, trebuie sa dai cu ea sa vezi." Nu contest ca e deosebita, dar cred ca exista tendinta de a fetisiza sculele, asta nu numai la noi...au facut-o altii inaintea noastra.Ce nu pot insa sa contest e placerea de a pescui cu un batz deosebit, care te face sa te simtzi bine.De aici pana a ne inchina la combo e drum lung.Un lucru e e sigur, nu batzul te face pescar, dar asta nu inseamna ca daca iti iei un batz deosebit o faci pt ca esti frustrat.Daca o faci pt ca ai ajuns la un nivel la care betele ordinare nu te mai satisfac, e O.K. si foarte e normal sa vrei mai mult.....dar daca o faci pentru impresia artistica, nu faci decat sastarnesti controverse!
mdea ! dacord cu tine ! :wink: dar e valabil acelasi lucru si la mulenete domle ! :D caci stiu eu pe unu cu 2 Stela si iexact lambada canta :lol:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 23 Ian 2008, 16:53

In fond e doar o mulineta, e foarte usoara, merge perfect, are frana ireprosabila, arata bine si atat.Ma simt bine cand pescuiesc cu ea si nu am luat-o sa o tzin de panoplie, sau sa ma faca mai pescar decat sunt.Am luat-o pt ca nu am fost multzumit de frana celor de dinainte.Ca e deosebita sustzin si acum, dar e doar o mulineta. :wink:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 23 Ian 2008, 17:00

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 23 Ian 2008, 17:05

Bre Adeline, ...io nu tre sa ma justific nimanui de ce am dat atatia bani pe o lanseta si ce face lanseta aia de banii astia...poate doar lu` nevasta-mea :roll: :lol:

Nu ai inteles of-ul meu cu oamenii care se baga in seama aiurea pe aici.
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 23 Ian 2008, 17:06

Adelin scrie:In fond e doar o mulineta, e foarte usoara, merge perfect, are frana ireprosabila, arata bine si atat.Ma simt bine cand pescuiesc cu ea si nu am luat-o sa o tzin de panoplie, sau sa ma faca mai pescar decat sunt.Am luat-o pt ca nu am fost multzumit de frana celor de dinainte.Ca e deosebita sustzin si acum, dar e doar o mulineta. :wink:
Nici nu vreau sa ma gandesc ce iese daca incep sa vb de Calcutte DC p`aici..
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 23 Ian 2008, 17:45

Andrei scrie:
Chiar zilele trecute vorbeam de lansete si acest evergreen. Acuma am citit topicul si cand am vazut 180g mi-a picat fata. Si cea mai grea lanseta St.Croix LE putin peste 300$ are 134g.
Ce de polemici a putut sa ishte un batz :))))... lanseta discordiei absolute:)

Sa vb putin despre greutatea lansetei :). TR-FR-ul are o putere de aruncare intre 1/2 si 4 oz., adica 14 - 113 grame, fir mono 16-30 lbs., si fir textil 40 - 80 lbs. - valori inscriptionate pe talon. Aplicatiile recomandate de producator sunt: frogs in heavy cover, heavy plugs in clasa 1/2-4 oz. si jiguri/monturi in ultra-heavy cover. Este foarte versatila pt. o lanseta de big bait, care poate fi folosita atat cu jiguri, cat si cu naluci mari, gen swimbait. Ca fapt divers, TR-FR-ul detine recordul pt. cel mai mare bass prins in Japonia: 8,620 kg :).

Cea mai apropiata lanseta de la St. Croix ca lungime si putere este un Avid AVC76MHXF de 7'6'' lungime, putere 1-3 oz., fir mono 10-20 lbs. Cat cantareste asta: 173 grame.

La fel si in cazul Kistler - Kistler Helium 2 LTX He2HC76T de lungime apropiata, 7'6'', putere 3/4-2 oz. (deci putere de 2x mai mica decat TR-FR-ul)... Cat credeti ca atarna? :) "Numai" 173 grame, si-i "dezbracat la piele"(adik fara foregrip, blank neacoperit de rasini etc.) ... In plus, vb de un flipping stick, nu de un swimbait rod :)... pe de alta parte, TR-FR-ul are full grip, plus "zorzoane metalice" de infrumusetare + acoperire cu rasini a blank-ului + contragreutate de echilibrare in talon, duce pana la 4 oz... pt. ca este un big bait rod. Lansetele de swimbait se stie ca atarna, pt. ca trebuie sa fie solide (peretii mai grosi ai blank-ului) pt. a face fatza lanseurilor cu ditamai porcii de naluci.

Aveti review-ul si datele despre Kistler aici http://www.tackletour.com/reviewkhe2hc76t.html

E bine si corect sa comparam lansetele in clasa lor de putere, nu cu lansete de clasa inferioara.

Dragos - eu zic, totusi, sa-ti iei si un Conquest DC :)

In rest, numai bine la toata lumea de pe forum si fir intins pe tot 2008-ul! :)

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 23 Ian 2008, 18:10

Dragos Cretu scrie: Nici nu vreau sa ma gandesc ce iese daca incep sa vb de Calcutte DC p`aici..
S-ar putea sa ai perfecta dreptate si mai bine nu mai incepe ... :wink: ca doamne fereste ... daca la purtatorii de adidashi nu le prieste dupa cum ne spune noua Adelin … ce ne facem ?
Adelin scrie:Poate ca la un anumit nivel pare a fi snobism, dar cand treci la un nivel superior si ai anumite pretentzii, iti spun eu ce e: profesionalism! :lol: :twisted:
8)

:lol: dar nu trebe luate toate in serios caci dupa cum vezi vorba lui cu descrierea mulinetei Stella
Adelin scrie: la care nu ai ce defect sa ii gasesti, in afara de faptul ca e mai perfecta ca Pamela
Adelin scrie:E mai buna decat tot ce am vazt pana acum....
Adelin scrie: Ai impresia ca invartzi manerul intro carcasa goala, asta e descrierea care as face-o in cateva cuvinte. :wink:
...................
Adelin scrie:In fond e doar o mulineta
este lambada noastra capricioasa ? :lol: :lol: :lol: :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 23 Ian 2008, 19:37

AndreiZ scrie:
Andrei scrie:
Chiar zilele trecute vorbeam de lansete si acest evergreen. Acuma am citit topicul si cand am vazut 180g mi-a picat fata. Si cea mai grea lanseta St.Croix LE putin peste 300$ are 134g.
Ce de polemici a putut sa ishte un batz :))))... lanseta discordiei absolute:)

Sa vb putin despre greutatea lansetei :). TR-FR-ul are o putere de aruncare intre 1/2 si 4 oz., adica 14 - 113 grame, fir mono 16-30 lbs., si fir textil 40 - 80 lbs. - valori inscriptionate pe talon. Aplicatiile recomandate de producator sunt: frogs in heavy cover, heavy plugs in clasa 1/2-4 oz. si jiguri/monturi in ultra-heavy cover. Este foarte versatila pt. o lanseta de big bait, care poate fi folosita atat cu jiguri, cat si cu naluci mari, gen swimbait. Ca fapt divers, TR-FR-ul detine recordul pt. cel mai mare bass prins in Japonia: 8,620 kg :).

Cea mai apropiata lanseta de la St. Croix ca lungime si putere este un Avid AVC76MHXF de 7'6'' lungime, putere 1-3 oz., fir mono 10-20 lbs. Cat cantareste asta: 173 grame.

La fel si in cazul Kistler - Kistler Helium 2 LTX He2HC76T de lungime apropiata, 7'6'', putere 3/4-2 oz. (deci putere de 2x mai mica decat TR-FR-ul)... Cat credeti ca atarna? :) "Numai" 173 grame, si-i "dezbracat la piele"(adik fara foregrip, blank neacoperit de rasini etc.) ... In plus, vb de un flipping stick, nu de un swimbait rod :)... pe de alta parte, TR-FR-ul are full grip, plus "zorzoane metalice" de infrumusetare + acoperire cu rasini a blank-ului + contragreutate de echilibrare in talon, duce pana la 4 oz... pt. ca este un big bait rod. Lansetele de swimbait se stie ca atarna, pt. ca trebuie sa fie solide (peretii mai grosi ai blank-ului) pt. a face fatza lanseurilor cu ditamai porcii de naluci.

Aveti review-ul si datele despre Kistler aici http://www.tackletour.com/reviewkhe2hc76t.html

E bine si corect sa comparam lansetele in clasa lor de putere, nu cu lansete de clasa inferioara.

Dragos - eu zic, totusi, sa-ti iei si un Conquest DC :)

In rest, numai bine la toata lumea de pe forum si fir intins pe tot 2008-ul! :)
apoi eu din mesaju asta n-am inteles mare brinza ! ca una e mai grea ca alta ? :lol:

fratilor ... care vrea n-are decit sa stea capra pt citeva zeci de grame

fara suparare dar lasand la o parte termeni tzantzosi si stufosi pe care cu siguranta autorul folosindui ii intelege perfect , reflectinduse clar documentarea intensa de pe net , am inteles ca producatori recomanda lanseta de la atita la atita ( ete fleoshk ! ) si cine are o daia cred ca o foloseste la minim ... 14 grame , sau corect ar fi sa zic maxim ? cum e ? :lol:

am eu o lanseta pe care scrie pina in 30 grame dar eu dau cu ea de ani de zile cu naluci de 45 grame si pe fund cu plumbi de 60 grame , deci dublu si n-am facut sacrifici sa o cumpar ! :lol:

mofturi domle mofturi !

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 23 Ian 2008, 20:28

E prea dulce mierea ca sa stai departe de ea! :lol:

:arrow: :arrow: :arrow:

Scrie răspuns