Evergreen Balista

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Ian 2008, 21:29

Costica, cum le gasesti tu punctul slab! O fi defect profesional?

Daca eram in State mai ziceam ca poate le vine batul, il pescuiesc 2 sapt si il dau inapoi daca nu le place. Dar aci, reclama e sufletul!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 27 Ian 2008, 21:38

treaba asta cu o iei, dai la peste cu ea si o trimiti pachet inapoi poti sa o faci cu lansete de o suta, doo sau trei de dolari. Niciodata cu ce e peste 500. Risti sa fii luat drept .... ignorant! :lol:

Mah, mai e o varianta: poate baietii au pescuit undeva (nu stiu unde) un' se da numai cu d-astea! io stiu.....poate au vazut la invitatii lui Nea' Tiriac.
Io stiu.... intreb si eu, asa, ca Gheorghe....
near the beer

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 27 Ian 2008, 21:55

Costica, pai nu ai auzit argumentele ? Credeam ca discutia e incheiata si lucrurile sint limpezi pentru toata lumea. Oamenii se bazeaza pe ce zic reviewurile.
adi777 scrie:

.....

1. Megabass Tomahawk F4-70 GT3 "Shiryu 70" U.S. Tour Limited, 7'0", Regular, 3/8-1 oz., 8-22 lbs. Pret aprox 420 euro
review pentru un bat asemanator
http://www.tackletour.com/reviewmbshiryu610.html
si descrierea de pe pagina lor
http://www.megabassusa.com/Tomahawk.htm

.......

2. Destroyer Orochi F7-74 DG "Destruction 74XH", 7'4", Medium Fast, 3/8-4 oz., 12-32 lbs. Pret aprox 450 euro
review pentru un bat asemanator http://tackletour.com/reviewmbmephisto.html
descrierea de pe pagina lor
http://www.megabassusa.com/Orochi.htm

.......

3. Evergreen CrossFire "Pantera", 6'2", Medium, 1/4-3/4 oz., 8-16 lbs.
pret aprox 500 euro
citeste aici http://bassclan.forumcommunity.net/?t=6383591

.....
Numai ca un alt evergrenist zicea ceva mai devreme ca cei de pe TackleTour nu ar fi chiar obiectivi, avand ceva impotriva EverGreen-ului pentru care au aranjamente cu fima Megabass:
AndreiZ scrie:

Anumite review-uri TT trebuie luate cu cativa graunti de sare :). Cal & Co. (TT) promoveaza f. mult produsele Megabass pe piata nord americana... au o intelegere cu M.M. de la MegabassUSA.
Cum ar veni cei de la TackleTour nu sint obiectivi in testarea produselor Evergreen pentru ca ei au o intelegere cu Megabass. Evergreenul e cu siguranta mai bun decat se zice acolo. Insa luam de bune reviewrile lor care lauda Megabass-ul, desi santem constienti ca e vorba de reclama.

E limpede, motivele alegerii unei lansete JDM sint neclare. Mai asteptam poate se mai ridica ceata pana la primavara !
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

superbaloane
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de superbaloane » 27 Ian 2008, 22:01

@Eugen,
Habar n-am cine esti, urmatoarele randuri nu sunt pentru tine, inteleg ca esti cu fly-fishing (frumos ar fi sa ni te arati in galerie cu ceva pesti, eventual scule daca ai ceva interesant) si mai mult decat atat, nu esti dispus sa platesti mai mult de 200-300 $ pe o lanseta. Cat despre faza cu “facutul la pesteâ€
De acum poti pleca linistit la pescuit, pentru decorul evenimentului tau ne ocupam noi. Detalii la www.superbaloane.ro

daspinningmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daspinningmaster » 27 Ian 2008, 22:24

Am citit si am tot citit; am vrut sa zic si eu ceva dar m-am abtinut. Vreau totusi sa imi exprim punctul de vedere si incep prin a spune din capul locului ca nu am nimic cu niciunul din evergreenistii prezenti in acest topic (unul imi e prieten foarte bun, cu altii am prieteni comuni, etc)

Parerea mea este ca daca cineva isi achizitioneaza o scula high-end, indiferent de marca, din motivul ca trebuie sa evolueze, sa treaca la un nivel superior (in pescuit ca sport) si considera ca doar asa poate da ce-i mai bun din sufletul lui de pescar (sportiv), atunci totul e in regula, toti ar trebui sa tindem spre asta. Problema e ca nu stiu daca e asa in toate cazurile si atunci nu inteleg de ce se vine aici sa se tina discursuri.
Problema e ca in tara asta prea multi pustani primesc masini de 300 de cai cand implinesc opspe' ani si cunosc mult prea multi indivizi pentru care nu prea conteaza ce manaca o saptamana dar trebuie sa aiba versace&co din cap pana in picioare. Asta nu e normal, nu prea mai gaseti prin alte tari spre a caror civilizatie-normalitate ar trebui sa tindem si noi dar la noi e la ordinea zilei si in orasele mici si in cele mari.
Din unele din posturile anterioare reiese, indirect adevarat, ca ar trebui sa invidiem toti analfabetii care au masini de peste 60K euro din care rasuna acordurile traditionalelor noastre manele.
A mai fost o discutie despre cei mai periculosi oameni - cei saraci si mandri. Din punctul de vedre al unui tata care spera sa-si creasca copilul intr-un mediu in care sa nu fie nevoie sa ai cel mai tare mobil si cei mai tari adidasi ca sa iti faci prieteni(asta fara sa fiu nevoit sa-mi trimit copilul la bunica la NY) : ce ar trebui sa faca cei care din anumite motive nu au reusit sa depaseasca salariul mediu pe economie domnilor? Sa fie umili? Sa-si plece capetele spre a fi taiate ?
Ma deranjeaza tonul cu care se fac acuze aici si cum se pleaca de la presupunerea ca doar cei ce au cumparat evergreen-uri le pot avea. E gresit total.

Nu stiu cat de concis am fost, oricum mai erau multe de spus insa nu sunt convins ca ajuta intr-un anume fel

Toate bune!
Fire zmucite!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 27 Ian 2008, 22:44

hai sa fiu al dreacu. Acu' am citit si io review-ul ala: "I adjusted and started to overcompensate on my hooksets - not a comfortable feeling when torquing a $600 fishing rod with no warranty!" :shock:

Mda!

2. In nimernicia mea, admit ca am pus mana pe vreo 3 japoneze din astea. Poate irelevant de putine. Si nici nu erau de +500 USD :D

De spinning, ca altele sunt limbi straine pt mine.
Nimic de zis in legatura cu finisajul. Insa toate (3 :D ) mi s-au parut foarte rigide.

Nu stiu de unde treaba asta cu moale-tare, insa mie mi s-au parut pari. chiar si o UL. Genul de ti-e frica sa nu rupi firul in intepatura. Si parca nici nu se incarca suficient (in partea inferioara a plajei. Deh era la o bibaniada :D )!
O fi treaba de gust, o fi trendul in Japonia asa sau am pus eu mana pe ce nu trebuia.....
Ma gandesc ca daca dai cu un stiulete de vreo 100 g pictat chartreuse, n-o mai fi chiar bat, dar mai stii....

Ziceti voi! :D

PS: acu vb serios....
near the beer

superbaloane
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de superbaloane » 27 Ian 2008, 23:03

@daspinningmaster

Si eu sunt tata si cred ca multe din cele bune vin din educatie si bun simt, calitati ce le primesti din familie si le ai toata viata.

In zilele de azi esti obligat sa-ti depasesti conditia, asadar daca nu ai un handicap fizic sau phisic, esti fortat sa-ti mai iei un job chiar daca e sub demnitatea ta – vezi tarile civilizate.

EverGreen sau Loomis sau oricare alta lanseta si-o poate permite oricine – credit de nevoi personale la orice banca cu salariul minim. Pasiune sa fie!

Am senzatia ca toata povestea cu EverGreen are un iz de interes comercial care ne antreneaza aiurea pe toti. Aveam banuiala de la inceput dar am vrut sa vad unde ajungem.
De acum poti pleca linistit la pescuit, pentru decorul evenimentului tau ne ocupam noi. Detalii la www.superbaloane.ro

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 27 Ian 2008, 23:15

eugen scrie:blah blah blah

sefeule, ai luat-o pe ulei? nu e vorba frate de niciun snobism. vorba e ca nu au tupeu sa recunoasca ca si le-au luat pentru ca-s cool. punct. ce-o fi asa de greu?
Nu-i asta aspectu hehehe!!!
Daca iti cumperi o scula , o faci ca sa pescuiesti , nu sa te arati pe net cu ea imediat dupa cumparare , imi plan hai sa-i las masca pe baieti . In functie de cine priveste se pot numi entuziasti sau snobi ( Razvane , daca nu te afisezi cu pozele , chestia cu snob intradevar cade ,insa cum lumea o atirnat poze , io zic ca ii valabil ).
Unii care atirna poze incearca sa-i atinga pe alti care atirna poze ( nu va apucati dracului sa dati pozele jos ) . Asta cu cool ai scos-o tu acuma , nu le-o cerut nimeni sa recunoasc asta de la inceput , si oricum nu ai pus poze .
Oricum , ii valabil ce-am spus mai sus , si aia cu scule mai "mediocre" , is destui care nu stiu de ce le au , da cum au multi pe linga ei , o platit si ei , sa fie in rind cu lumea .
Acu 4 ani daca aveai un TP se uita lumea deja rar la tine , acuma is multi care dau cu Stella.Aia care rideau de Loomis , si ziceau ca prind si cu Ron Thompson sau Cormoran , intre timp le-a trecut cite un Loomis prin minute .
Iti aminesti cind au aparut mobilele , cantitatea de bancuri si cum erau priviti primi posesori de telefoane mobile in tara ? Cel mai reprezentativ era ala cu lupu si iepurasul , cu morala la sfirsit .
Cam astea is aspectele .

Fir Intins!!!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 27 Ian 2008, 23:18

superbaloane,

daca nu te intepam urat, mai scriai asa frumos? don't think so.

imi cere scuze pentru atacul, sa-i zicem rautacios.

mi s-a parut la acel moment justificat, data fiind afirmatia ta cum ca astia care ne dam cu parerea o facem dintr-o "saracie combinata cu mandrie".
mi s-a parut ceva la granita dintre penal si patetic. ceea ce, fie vorba intre noi, ramane valabil.

acum, dupa ce ai specificat ca te invarti prin acele cercuri si cunosti toata lumea buna, ba inca ai mai si prins doua tone de salau, inseamna ca esti un baiat cu un caracter deosebit.

nu te mira, este perfect normal ca nu ma stii. eu merg cu oameni la pescuit, nu cu superpescari. sunt niste diferente de nuanta, pe care de la inaltimea turnului de fildes nu cred ca reusesti sa le percepi.

in caz ca nu te-ai lamurit, faceam misto cand mi-am cerut scuze.
ladies first, darling. nu eu am inceput.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 27 Ian 2008, 23:19

razvan m. scrie:Mah, tu esti evergreenist si nu zici nimica pana acuma ?!
As vrea eu sa fiu ever green , vesnic verde , adica tinar hehehe!!!
Nu , nu is .

Fir Intins!!!

Scrie răspuns