Evergreen Balista

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 22 Ian 2008, 15:29

Pai, sa fim in trend, nu?! :lol:
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 22 Ian 2008, 15:32

Da! iara facem aici pe avocatii, pe niste chestii evidente, care vorbesc de la sine.
TEAM ATOM

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Ian 2008, 15:49

Dragos Cretu scrie:i te asigur ca Sadoveanu avea cele mai tari scule de pescuit si pusti la acea vreme.
probabil de aceea a ajuns cunoscut ca scriitor !!!!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Ian 2008, 16:05

nu inteleg ce deranjeaza asa tare expresia sfanta germina.

eu am toata colectia si mi se par niste lansete foarte echilibrate. chiar si numele seriei e misto, amintind de genialitatea ingineriei germane. uber alles, daca e sa impletim pescuitul cu istoria cum iti place tie

pana la urma cine mai avea putin si castiga ambele razboaie, ha! japonezii o frecau cu sabia cand aia trageau cu pusca in ei. smart people indeed.

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 22 Ian 2008, 16:10

asa o fi fost. Numa ca chestiile s-au schimbat un pic. Japonezii is un pic mai in fata ca restu.
TEAM ATOM

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 22 Ian 2008, 16:18

Sunt mai in fata pt ca muncesc de frica...

Cine stie cand vine americanu si le mai da o bomba?!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 22 Ian 2008, 16:52

aia nu lucreaza de frica. Acolo e alta cultura.
TEAM ATOM

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 22 Ian 2008, 18:29

Eugene,
termina cu prostiile ca lumea nu stie ca glumesti.

Chiar zilele trecute vorbeam de lansete si acest evergreen. Acuma am citit topicul si cand am vazut 180g mi-a picat fata. O nalseta de spinning seeker asa de 7' si mai heavy cu inca 31,5g in coada are mai putin de atata, care vba aia e fibra de sticla nu grafit sau carbon. Macar daca ar fi inele TiSic pe ea, dar e cu alconite si tot e mai usoara. Acum nu vreau sa par amar, dar cand dai peste 300$(hai 500$ :lol: ) pentru o lanseta, pentru mine performanta, dincolo de sensibilitate se traduce intr-un echipament usor nu ceva de 180g fie el H sau XH .
Si cea mai grea lanseta St.Croix LE putin peste 300$ are 134g. Adevarat ca e un Heavy si nu un Xheavy. Dar daca facem diferenta intre un Heavy si Med-Heavy vedem ca diferenta nu e mai mult de 0,2oz. Sa presupunem ca ar fi diferenta de 1oz intre un presupus LE XHeavy si acest Heavy si tot n-ar avea 180g. Acum explicati-mi mie in afara de brizbrizurile acelea frumoase de pe acea lanseta si sa zicem senzitivitatea, ce anume o face o lanseta PREMIUM in afara de pretul care este evident premium(535$ :shock: ). Cred ca diferenta de pret este taxa "artistului", pentru ca intradevar o lanseta ca aceea e arta, dar din pacate nu unicat.

De banii aia faci un SCV un GLX sau ce mai stiu eu ce blank high end, cu componente premium sau cu toate brizbrizurile de la matagi are sa fie mult mai performant decat acea lanseta, mai frumoasa daca se poate spune si bineinteles mai ieftina, mi-as permite sa spun si mai ieftina.

Intradevar sunt lansete frumoase, chiar foarte frumoase dar din punctul de vedere al performantei nu le vad chiar atat de sus clasate.
Pe langa toate aceste dezavantaje evidente cred ca si garantia lor lasa foarte mult de dorit. Adica in momentul in care dai un ban klumea pe un obiect te si astepti sa ai o garantie minima, dar la lansetele japoneze nu este chiar asa. Cam toate companiile japoneze care produc lansete stau nu prost, ci foarte prost la capitolul garantie. Pentru mine este evident ca acest lucru se intampla pentru ca ar intra in pierdere, si dupa cum am citit pe tackletour sunt destule lansete japoneze rupte pt care nu-si iau garantia minimezimala, desi intradevar sunt care o mai si primesc. Pana si daca iei un blank american de calitate ai garantie Limited Lifetime, si chiar daca este vina ta cand l-ai rupt risti sa ti-l schimbe gratis sau pentru o suma modica.

Citat din reviewul tackleour
I lost my first two or three xxx on this rod before I adjusted and started to overcompensate on my hooksets - not a comfortable feeling when torquing a $600 fishing rod with no warranty!
O fi avand cei de la tackletour ceva aranjamente cu megabass, dar faptele concrete sunt greu de inghitit(greutate, pret, garantie).

Cred ca o sa mi se faca si mie un review nefavorabil dupa aceasta postare....EUGENEEEEEEEEE iti urmez pasii :lol: :roll:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Ian 2008, 18:33

bine mah si trebuia sa sari tu repede sa specifici ca glumesc. :)

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 22 Ian 2008, 18:43

@Andrei

Stiu ca te pricepi la bete. Cu respect eu zic sa le incerci (Evergreen, Megabass) si dupa aia mai vorbim. Dupa aia fa tu propriile teste G. Loomis vs Evergreen, St. Croix vs Evergreen si vedem la ce parere ajungi, is curios.
TEAM ATOM

Scrie răspuns