Nu cred ca suntem off-topic, la urma urmei este vorba despre niste device-uri folosibile in pescuit chiar daca discutia implica ceva termeni tehnici.
Cam tot atat inteleg si eu din materialele folosite si realizarea propriu zisa a unei muste uscate...

.
Parere personala:
1. Regulatorul de turatie nu mi se pare ca ar fi o treaba extrem de utila, no offence.
Singurul beneficiu ar fi reglarea continua a turatiei dar chiar aveti nevoie de asta, nu ajung cele 5 + 3 viteze deja existente?
Nu cred ca ansamblul asta realizat artizanal o sa fie mai fiabil decat un comutator, chiar de curent mare.
In plus nu poti sa mergi la pescuit cu o barca plina de fire si cutiute cu "electronica".
2. Sistemul de orientare al motorului mi se pare util pe o barca de dimensiuni mari (nu e cazul meu).
3. Monitorizarea bateriei cred ca-i foarte utila si as participa la realizat asa ceva.
Nu cred ca masurarea tensiunii la borne si estimarea energiei ramase ar fi cea mai utila informatie.
Ca sa fiu mai clar inteles, cred ca pescarul ar trebui informat ca:
"LA VITEZA ACTUALA A MOTORULUI, mai puteti merge 2 ore / 3 km"
nu ca:
"Bateria este consumata 60%", pentru asta ajunge un voltmetru cu led-uri.
Partea mai dificila aici este masurarea curentului. Sunturile mi se par "incomod" de utilizat la curenti mari (cu cat tensiunea care pica pe ele este mai mica pentru a nu pierde mai multa energie decat e cazul cu atat trebuie masurate tensiuni mai mici ceea ce e dificil la distanta din motive de zgomot, probleme de contact s.a.m.d.).
As propune folosirea unui integrat care masoara intensitatea campului magnetic in genul ampermetrelor "cleste" de CC. La o cautare rapida am gasit A1324 produs de Allegro da` poate sunt si altele.
Deasemenea pentru masurarea vitezei as inlocui diversi senzori mai mult sau mai putin "exotici" cu integrarea unui modul GPS care la ora asta-i destul de ieftin. (am folosit unul impreuna cu un PIC asa ca vb in cunostinta de cauza).
Informatia afisata / memorata poate fi f. diversa, de la starea acumulatorului pana la "geo-tagging" da` asta-i deja problema de software odata hotarata configuratia "hard".

Evident sistemu` asta e mai mult decat un monitor pentru acumulator, seamana mai mult cu un computer de barca

... si ar fi pacat sa ramana la nivelul de prototip

.