La o mulineta poti sa pastrezi tamburul,manivela,pick-up-ul si sa-i schimbi doar corpul mulinetei cu unul nou NU-I ASA?Ala e crema!Nu trebuie sa o schimbi pe toata!Asa e?Pana nu desfaci "n" mulinete n-ai cum sa cunosti mecanismul lor ce e folosit si ce e nu!Cand te duci sa cumperi o mulineta in magazin zici ca e belea cand mulinezi,te uiti sa nu aibe jocuri din rotor,manivela etc!Mie mi s-a parut OK in momentul cumpararrii cu mici exceptii,adica avea mici jocuri la ce am spus mai sus,dar am zis ca asa sunt astea mai ieftine nu puteam sa o compar cu o Daiwa Caldia sau Capricorn si mi s-a parut suspect si asta si garantia c-am exagerata si am fost cu ea la vanzatorul asta care are si un atelier de mulinete si la doar o rotire de manivela i s-a parut ceva in neregula,s-a uitat pe axul acela care tine tamburul (nu stiu cum ii spune) si a vazut ca avea vaselina neagra,iar daca mulina-i undeva unde era liniste se auzeau si mici zgomote in interiorul ei,la rotor avea joc din ce in ce mai mare la fel si la manivela!Erau chestii pe care si un pescar cat de cat profesionist nu si-ar fi dat seama pe loc in magazin poate ca acasa sau pe marginea lacului!Manevrele astea sunt facute si ele de profesionisti nu de vanzatori pt ca nu erau urme la suruburi sau zgarieturi!Mulineta o fii fost pastrata de cineva impecabil astfel sa nu-i zgaraie corpul mulinetei, astfel nu se explica faptul, iar din fabricatie nu cred sa fi fost asa, totusi e o Daiwa chiar daca sunt facute in china regal-urile!
Si ca sa ma duc cu un prieten sa-mi cumpar asa ceva credeti-ma ca nu am nici un prieten caruia sa-i placa pescuitul mai ales spinning-ul,multi dintre ei ma cred nebun ca dau banii pe voblere,lingurite pt ca ma mai insotesc pe la magazine dar nu au nici o treaba cu spinningul!Cand am dat 350 de ron pe mulineta asta au zis ca sunt drogat,ca n-am ce face cu banii,sau ca puteam sa cumpar tot pestele dintr-o pescarie!Eu ma duc singur la peste desi mi-as dori sa am un tovaras la fel de fanatic ca mine cu spinning-ul si sa pescuiesc si pe alte balti in afara de Vacaresti sau Arges!V-am spus ca am invatat spinning-ul doar din reviste,nu a venit nimeni cu mine sa-mi spuna ce si cum!Singur m-am perfectionat si experianta nu am nici 10 % dar sunt multumit ca multi de pe balta ma copiaza si in felul cum conduc lingurita prin apa si in alegerea nalucilor!Pana asta-vara nimeni nu dadea la lingurita galbena,iar eu faceam drill-uri la fiecare loc cu bucati de-mi trosnea telescopica (aveam tele inainte,chinezeasca,nu MAVERUL ala cu iz de scandal

glumesc valistrati scuze inca o data daca te-am suparat),iar acum daca te duci pe balta nu exista unu sa nu aibe 5-6 oscilante galbene dar toate sunt grele,la gramaj doar aia profesionisti sau prins de gramajul linguritelor mele!
Daca va uitati eu am facut niste topic-uri cu OKUMA ALUMINA VS RYOBI ECUSIMA sau doar cu OCUMA ALUMINA si am primit 6 raspunsuri la prima si 2 la ultima si nu prea am putut sa-mi dau seama ce si cum, asa ca am intrat pe site-uri de mulinete si de la noi si de afara si am dedus eu ce e bun si ce e rau in limita buzunarului meu!