Echipament Spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 21 Ian 2007, 12:54

@cipic

cum adik "TI-a zis altcineva ca mulineta e folosita"??? :shock: :shock:

zici ca faci spinning de 3 ani.....dar daca acel cineva iti spunea ca mulineta e nou noutza?ce faceai..plecai fericit acasa? :lol:

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 21 Ian 2007, 16:33

La o mulineta poti sa pastrezi tamburul,manivela,pick-up-ul si sa-i schimbi doar corpul mulinetei cu unul nou NU-I ASA?Ala e crema!Nu trebuie sa o schimbi pe toata!Asa e?Pana nu desfaci "n" mulinete n-ai cum sa cunosti mecanismul lor ce e folosit si ce e nu!Cand te duci sa cumperi o mulineta in magazin zici ca e belea cand mulinezi,te uiti sa nu aibe jocuri din rotor,manivela etc!Mie mi s-a parut OK in momentul cumpararrii cu mici exceptii,adica avea mici jocuri la ce am spus mai sus,dar am zis ca asa sunt astea mai ieftine nu puteam sa o compar cu o Daiwa Caldia sau Capricorn si mi s-a parut suspect si asta si garantia c-am exagerata si am fost cu ea la vanzatorul asta care are si un atelier de mulinete si la doar o rotire de manivela i s-a parut ceva in neregula,s-a uitat pe axul acela care tine tamburul (nu stiu cum ii spune) si a vazut ca avea vaselina neagra,iar daca mulina-i undeva unde era liniste se auzeau si mici zgomote in interiorul ei,la rotor avea joc din ce in ce mai mare la fel si la manivela!Erau chestii pe care si un pescar cat de cat profesionist nu si-ar fi dat seama pe loc in magazin poate ca acasa sau pe marginea lacului!Manevrele astea sunt facute si ele de profesionisti nu de vanzatori pt ca nu erau urme la suruburi sau zgarieturi!Mulineta o fii fost pastrata de cineva impecabil astfel sa nu-i zgaraie corpul mulinetei, astfel nu se explica faptul, iar din fabricatie nu cred sa fi fost asa, totusi e o Daiwa chiar daca sunt facute in china regal-urile!

Si ca sa ma duc cu un prieten sa-mi cumpar asa ceva credeti-ma ca nu am nici un prieten caruia sa-i placa pescuitul mai ales spinning-ul,multi dintre ei ma cred nebun ca dau banii pe voblere,lingurite pt ca ma mai insotesc pe la magazine dar nu au nici o treaba cu spinningul!Cand am dat 350 de ron pe mulineta asta au zis ca sunt drogat,ca n-am ce face cu banii,sau ca puteam sa cumpar tot pestele dintr-o pescarie!Eu ma duc singur la peste desi mi-as dori sa am un tovaras la fel de fanatic ca mine cu spinning-ul si sa pescuiesc si pe alte balti in afara de Vacaresti sau Arges!V-am spus ca am invatat spinning-ul doar din reviste,nu a venit nimeni cu mine sa-mi spuna ce si cum!Singur m-am perfectionat si experianta nu am nici 10 % dar sunt multumit ca multi de pe balta ma copiaza si in felul cum conduc lingurita prin apa si in alegerea nalucilor!Pana asta-vara nimeni nu dadea la lingurita galbena,iar eu faceam drill-uri la fiecare loc cu bucati de-mi trosnea telescopica (aveam tele inainte,chinezeasca,nu MAVERUL ala cu iz de scandal :wink: glumesc valistrati scuze inca o data daca te-am suparat),iar acum daca te duci pe balta nu exista unu sa nu aibe 5-6 oscilante galbene dar toate sunt grele,la gramaj doar aia profesionisti sau prins de gramajul linguritelor mele!

Daca va uitati eu am facut niste topic-uri cu OKUMA ALUMINA VS RYOBI ECUSIMA sau doar cu OCUMA ALUMINA si am primit 6 raspunsuri la prima si 2 la ultima si nu prea am putut sa-mi dau seama ce si cum, asa ca am intrat pe site-uri de mulinete si de la noi si de afara si am dedus eu ce e bun si ce e rau in limita buzunarului meu!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 21 Ian 2007, 19:14

Am inteles ca nu ai prieteni prinsi de "microb" ,iti dau o sugestie :poti sa incerci sa vi la citeva concursuri din turneul Avp de unde o sa ai de invatat si cu siguranta o sa-ti faci si prieteni cu care sa poti merge la peste si la magazine.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 21 Ian 2007, 21:19

fratioare daca ma crezi asta e visul meu sa particip la un concurs de spinning sa vad si eu TITANII SPINNING-ului la lucru dar daca esti singur nu poti!Iti mai trebuie un prieten cu care sa mergi, pt ca asa se reduc cheltuielile de drum la jumatate si in plus eu nu am masina si nici nu am anturaj de pescari care sa ma ia dupa ei!Poate ca peste 2-3 ani o sa ma imprietenesc cu vreunu pe balta si care sa fie de treaba si aventurier ca mine!Eu apropo am 23 de ani si de varsta mea 2-3 vad pe balta o data pe luna si aia vin asa la mangleala,am mai fost cu pers mai in varsta pe alte lacuri dar nu prea se tin de cuvant cand spun ca merg undeva trebuie sa te rogi de ei ca de sfinti,eu in schimb sunt foarte parolist,daca zic ca merg undeva pai nu ma mai razgandesc,poate din cauza ca nu am obligatii (nevasta sau copii) daca ma crezi pana si pe prietena mea saraca o neglijez cu pescuitul dar e bine ca ma intelege!E bine ca am o balta la 15 min de casa si pot sa ma duc la orice ora vreau!

bogdan72_coco
junior
junior

Mesaj de bogdan72_coco » 22 Ian 2007, 00:15

poate mergem o data!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 22 Ian 2007, 13:48

Vezi frate ca incep sa apara ofertele :wink:
Ar mai fi o varianta :poti sa te inscri intr-un club sau asociatie de pescuit unde vei cunoaste cu siguranta pescari buni si problema ta e aproape rezolvata.In Buc. sunt citeva asoc. la care poti adera :Anglers XX1,Pescar 4 Ever,APR si or mai fi si altele dar eu nu le stiu inca.
Concursuri de spinning ai 3 in zona Buc.:
1.Valea Argovei - mai
2.Gostile -iunie
3.Sarulesti -oct.
poate pina atunci iti gasesti tovaras si vi la concurs unde te asigur ca ai ce invata si nu implica costuri f.mari.
Incearca pt. ca nu ai nimic de pierdut.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 22 Ian 2007, 16:49

mersi mult pt sfat VALI,pana la vara o sa mai vad poate ma infiltrez intr-o gasca :) si de concurs nu cred ca am experienta necesara momentan!

BOGDANE poate pe la primavara daca o sa vrei sa facem un pescuit impreuna pe lacul unde ma duc eu,aici in bucuresti!La prima vedere nu-ti spune nimic dar te asigur ca acolo inoata submarine,rare ce-i drept pt ca e braconata si cu plase si ce-i mai nasol ca e braconata cu curent si stiucile mari au dvenit mai hoate ca in anii trecuti,ce-i drept anul asta s-au luat bucatile cele mai mari din ultimii ani,probabil din cauza secetei,apa a scazut foarte mult si a scos-o din cotloane si papura!Mai ramane sa vb pana la primavara!

Alin0k
utilizator nou
utilizator nou

Re: Echipament Spinning

Mesaj de Alin0k » 25 Sep 2015, 14:34

Salutare,
Aveti idee la ce greutate rezista Shimano SALAX210ML, 210 cm, 163 g , 2 el., 7 inele? Ce greutate poate ridica maxim.
Multumesc

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 25 Sep 2015, 16:50

Nu stiu sa iti spun exact ce greutate maxima poti ridica (probabil 500 - 700g), insa nu recomand sa ridici din lanseta un peste cu greutate mai mare de 1kg. Incearca sa folosesti un Lip Grip sau un minciog.

Alin0k
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Alin0k » 25 Sep 2015, 19:49

Multumesc

Scrie răspuns