Echipament Spinning
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran

un vobler de 3 cm de firma nu are mai mult de 3 max 4 g, unul facut de cineva poate atinge max 5-6 gr.!
Ovidiu... cu un vobler Salmo de 2.5 cm si 1.5 grame, cu un fir de 0.18 sau/si 0.20 mm (diferenta nu e semnificativa aici, in ceea ce priveste distanta) cu o lanseta de fibra de sticla cu actiune ceva parabolica, de lungime 1.8 m, lansezi cam cat zici tu... 15 - 20 m... Am testat acest lucru si am masurat distantele.andrei-ovidiu scrie:![]()
cu voblere de 3 cm nu dai cu un fir finut de 0,14-0,16 mm mai mlut de 15 max 20 de m, asta in cazul in care lanseta este din gama UL-L, hai merge si un ML, si firul sa fie de f. buna calitate... si un factor deloc de neglijat este tipul de inele! Concept0urile sunt no. 1!
un vobler de 3 cm de firma nu are mai mult de 3 max 4 g, unul facut de cineva poate atinge max 5-6 gr.!
In schimb, pe langa ce spui tu si bine spui, mai conteaza si lungimea lansetei (o lanseta mai lunga te ajuta sa lansezi mai departe) si conteaza la fel de mult si mulineta, modelul tamburului, cum e pus firul etc...
Cu un vobler de 3 grame, nu stiu, dar cu un jig de 3 grame si nailon 0.16 mm si cu o lanseta adecvata, lansezi peste 25 m.
Parerea mea
la asemenea voblere conteaza foarte mult si marimea si forma barbetei. De exemplu: Salmo Hornet de 2,5 cm si Salmo Hornet Shallow Runner de 2,5 cm. Ambele au cam 1,5 gr. dar modelul SR se lanseaza considerabil mai mult decat primul, si asta datorita barbetei care e mai mica. 

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Cu lanseta mea ALL STAR TITANIUM de 3.5m. (fly blank W5)arunc lejer (in conditii fara vant)la peste 20m. un jig de 0,9g.(1/32oz.) cu fireline de 4lb.,mulineta DAIWA SS TOURNAMENT 700,iar cu lanseta de 9'(2,7m.) KISTLER HELIUM LTA,fiind mai flexibila ,arunc putin mai departe.
Cu un jig de 3g.normal ca arunc mult mai departe.
Jean Scurtu
Cu un jig de 3g.normal ca arunc mult mai departe.
Jean Scurtu
-
- veteran
Normal nea Jean, un jig de 3 g se lanseaza altfl decat un vobler de 3 gr... indiferent de calitatea echipamentului...
Asa e Paul... am uitat sa precizez ca si forma tamburului conteaza, conteaza de altfel si cum pune mulineta firul pe tambur clar... dar asa cum ai punctat conteaza si lungimea lansetei...
Asa e Paul... am uitat sa precizez ca si forma tamburului conteaza, conteaza de altfel si cum pune mulineta firul pe tambur clar... dar asa cum ai punctat conteaza si lungimea lansetei...
Asta observasem si eu : jig-ul de 3 gr se lanseaza mai lung si mai exact decat voblerul de 3 g(pe aceeasi tehnica de lansare). Am crezut ca gresesc eu. Nu am vazut inca pe nimeni practicand acest stil. Ceea ce stiu am deprins de pe acest site si din practica (2 ani - fara iesiri constante la pescuit).
Ansamblul lanseta-mulineta eu zic ca-i suficient (shimano SALAX210ML - 5-20g - Cormoran cormobil). Cred ca la fir o sa umblu pentru ca nu am incercat decat un fir Predator 0,16 (inchis la culoare si mai "sarmos"-am primit cateva role, si dau la stiuca fara struna) dar astept o mulineta shimano ALV1000RA si o sa incerc un fir textil Fireline 4lbs. Poate atunci o sa simt o diferenta ... sper.
Ansamblul lanseta-mulineta eu zic ca-i suficient (shimano SALAX210ML - 5-20g - Cormoran cormobil). Cred ca la fir o sa umblu pentru ca nu am incercat decat un fir Predator 0,16 (inchis la culoare si mai "sarmos"-am primit cateva role, si dau la stiuca fara struna) dar astept o mulineta shimano ALV1000RA si o sa incerc un fir textil Fireline 4lbs. Poate atunci o sa simt o diferenta ... sper.
vlad
-
- veteran
- georges
- utilizator constant
Echipamentul meu , de inceput
->
lanseta : Ron Thompson Steelhead 2.70, 7-25 gr
mulineta : Mitchell Avocet 2000 Pro
Am vrut sa imi iau un Ron Thompson Monterra de 2.40 sau 2.70 , dar mi s-a spus ca nu e recomandata pentru stiuca (nu ar rezista) , ci pentru salau. Rezista RT-ul si Avocet-ul mai bine...

lanseta : Ron Thompson Steelhead 2.70, 7-25 gr
mulineta : Mitchell Avocet 2000 Pro
Am vrut sa imi iau un Ron Thompson Monterra de 2.40 sau 2.70 , dar mi s-a spus ca nu e recomandata pentru stiuca (nu ar rezista) , ci pentru salau. Rezista RT-ul si Avocet-ul mai bine...