Echipament Spinning
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Mihai V. eu nu sunt suparat pe nimeni din forumul asta sau pe pescarii de pe balta ca altfel nu as mai fi fost pescar la ora actuala!Eu inteleg ca omu a vrut sa ma invete ceva si ii multumesc!Eu am invatat spinning-ul singur,singurel,doar din reviste cumparate cu teancurile,pt ca pe balta daca ii intrebam pe astia cu scule smechere ma repezeau imediat si asa am schimbat o gramada de mulinete,bete si mai ales voblere pt ca nu erau bune,adica erau frumoase in magazin sau la taraba dar cand ajunge-ai cu ele pe marginea lacului iti dade-ai seama seama ca sunt de caca,vanzatorii erau smecheri si iti bagau pe gat tot felul de porcarii mai ales voblere si lingurite pt ca vedeau ca esti incepator,am doar 3 ani de activitate in spinning!Apropo cu vanzatorii sa va spun una adevarata patita de curand,scriu cu litere mari sa vada toata lumea :AM FOST LA ARROW SA-MI IAU MULINETA PANA IN 200 RON,AM VRUT ALUMINA SI NU MAI AVEAU SI MI-AU FACUT RECLAMA LA O DAIWA REGAL 2500 XI SI PANA LA URMA AM LUAT-O CU INCREDERE CHIAR MI-AU OFERIT SI UN AN GARANTIE ASA DIN PARTEA LOR,CEEA MI S-A PARUT PUTIN SUSPECT SI IN DRUM SPRE CASA M-AM OPRIT LA UN ALT MAGAZIN DE PESCUIT DE UNDE CUMPAR VOBLERE SI LINGURITE PT AI ARATA-O VANZATORULUI (precizez ca vanzatorul un baiat de nota 20, mi-a recomandat alumina de la arrow,sa nu se creada altceva din ce o sa spun mai departe) IAR ACESTA MI-A DAT UN VERDICT CLAR: ESTE FOLOSITA!!!!!!!! MULINETA NOUA DINTR-O REPREZENTANTANTA DE MULINETE, NU DE LA TARABA DIN OBOR! M-AM DUS CU EA INAPOI SI AM VB CU VANZATORII SA O SCHIMB LA ALT MAGAZIN ARROW IAR ACESTIA MI-AU SPUS CA NU SE POATE ASA CEVA PT CA NICI EI NU AR SCHIMBA, SI PANA LA URMA AM MAI PUS 150 RON SI MI-AM LUAT DAIWA LAGUNA SI FITI ATENTI CA PT ACEASTA MULINETA CARE COSTA APROAPE DUBLU FATA DE CEALALTA MI-AU OFERIT DOAR 6 LUNI DE GARANTIE,VA LAS PE VOI SA JUDECATI: AU VRUT SA-MI DEA TEAPA SAU NU!!!!!!!!!!!! DECI DACA INTRI INTR-UN MAGAZIN DE PESCUIT SI TE GINESC CA ESTI INCEPATOR AI SANSA SA PLECI CU O SCULA DEJA FOLOSITA SI ASTA PT CA PESCARII EXPERIMENTATI NU II AJUTA PE CEI INCEPATORI,NU TOTI,UNII SUNT DE TREABA!!!!!
-
- veteran
si la arrow, mai ca la toate magazinele daca te vad k esti incepator, sau nu prea stii cu ce se mnca, sau nu ai mai dat pe acolo, iti vor baga chestii de kk pe gat, si iti vor zice de le urca pe luna... am primit mai demult vreo 4 ani, de la un prieten plecat afara un RT de match, am mers la casa pescarului ptr a-mi mai achizitiona una si ghici ce? tipul de acolo imi baga pe gat o chinezarie, aceeasi marca, model....dar material de kk, si actiunea desi scria la fel era alta... daca nu cunosti pe cineva 'de-ai lor' ai toate sansele sa o iei in barba...
Ei, acu n-o sa zici ca Arrow vinde marfa folosita. O fi fost vreun vanzator cretin care face faze proaste si era bine daca in aceeasi zi luai legatura cu firma Arrow. Sunt convins ca ti se rezolva problema. Iar vanzatorul isi primea ce merita, adica ultimul salar!
Cat priveste politica de a baga pe gat marfa celor care nu se pricep, cred ca asta se intampla in tot comertul, nu numai la pescuit, si e o modalitate de a vinde mai mult. Sunt foarte rar cei care te sfatuiesc cinstit. In plus, pentru a da sfaturi pertinente trebuie sa te mai si pricepi.
Cat priveste politica de a baga pe gat marfa celor care nu se pricep, cred ca asta se intampla in tot comertul, nu numai la pescuit, si e o modalitate de a vinde mai mult. Sunt foarte rar cei care te sfatuiesc cinstit. In plus, pentru a da sfaturi pertinente trebuie sa te mai si pricepi.
cipic:te rog sa citesti regulamentul forumului in special punctele 4,5,8.
mersi.
mersi.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- veteran
Fratioare ,nu inteleg de ce ti-a sarit mustaru .
Sa fi sanatos cu Maverul tau cu tot nu am nici o treaba cu ce pescuiesti ,dar macar sa stii cu ce pescuiesti.
Nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca asi pescui cu bete de firma si ca am "besini in cap" pot doar sa te rog sa fi mai ponderat in afirmatii mai ales atunci cind nici nu esti prea bine informat.
In rest numai de bine ,ca de invatat avem cu totii.
Sa fi sanatos cu Maverul tau cu tot nu am nici o treaba cu ce pescuiesti ,dar macar sa stii cu ce pescuiesti.
Nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca asi pescui cu bete de firma si ca am "besini in cap" pot doar sa te rog sa fi mai ponderat in afirmatii mai ales atunci cind nici nu esti prea bine informat.
In rest numai de bine ,ca de invatat avem cu totii.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
GATA,de acum se discuta civilizat,on-topic,respectuos...altfel incep sa sterg.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
vali nu am zis de tine ca ai basini in cap,eu am spus de pescarii pe care ii intalnesc de zii cu zii pe balta (nu toti) probabil ai intalniit si tu din astia,eu ti-am multumit ca m-ai atentionat!Nu stiu eu ce bete ai,din partea mea poti sa le ai pe cele mai tari,si despre firma arrrow nu am decat cuvinte de bine o sa mai cumpar de la ei,e vb de vanzatori si de cei de la depozit,acolo am inteles ca se fac cele mai multe manevre,chiar un client intrase in magazin si ii spunea vanzatorului ca a fost la depozit si a incercat sa faca o manevra (se cunostea vanzatorul cu clientu),eu vreau sa trag un semnal de alarma pt incepatorii ca mine,fiecare pescar care e pacalit sau a vrut sa fie pacalit sa-i atentioneze pe ceilalti ca la randul lor sa nu-si ia teapa,adica sa caste ochii!
echpament spinning
Cipic,
Imi pare rau ca trebuie sa-ti spun ,dar la orice magazin daca te duci sa cumperi ceva trebuie sa mergi cu "lectia invatata de acasa"nu sa decida vanzatorul pt. tine,ca de cele mai multe ori vanzatorii sunt doar vanzatori ,mai mult sau mai putin cunoscatori in materie si nu merita sa te lasi pe mana lor.
Primul lor interes e sa-ti vanda marfa ,laudand-o ,ca doar n-o sa-ti spuna ca nu e buna si sa nu o cumperi ca atunci isi va pierde serviciul.Tu trebuie sa sti dinainte ce vrei sa cumperi, sa te informezi din timp,etc. daca nu vrei sa ai surprize.
Altceva ,tu care ai recunoscut ca esti la inceput in spinning,nu are rost sa te contrezi cu altii mai priceputi pt. simplul fapt ca nu te pricepi inca la spinning.
Cred ca nimeni nu te ia peste picior deoarece si cei mai avansati pescari au trecut odata prin faza in care esti tu acum.
Referitor la ustensilele de pescuit,ai si nu ai dreptate .E adevarat ca un pescar bun prinde peste si cu scule de mai slaba calitate,poate chiar mai multi decat unii cu scule de top.
Dar ca si in viata ,tendinta e intodeauna spre mai bine si in pescuit.
Si un pescar bun ,in masura in care posibilitatile lui financiare ii permit(de multe ori chiar cu sacrificii) isi va cumpara scule de calitate deoarece stie ,nu e un novice,care sunt avantajele unor bete,mulinete etc. de calitate. Nu si le cumpara ca sa rupa "gura targului"ci din necesitate.
Ca mai sunt pescari(putini cred) ce din snobism si permitandu-le buzunarul isi cumpara cele mai performante ustensile de pescuit,desi ei nu prea stiu sa pescuiasca,e altceva ,e o exceptie nu o regula,dar atunci ei cel putin nu mai pot avea scuze ca nu prind peste din cauza dotarii.
Dupa ce ai condus ceva timp sa zicem,un MECEDES,sau alta masina buna si apoi esti nevoit sa conduci o DACIE realizezi diferenta si ai dori sa conduci doar Mercedesul.
Nu e cea mai buna comparatie,dar simti ceva asemanator cand pescuiesti cu un bat ,f. usor bine echilibrat si cu o mulineta de calitate comparativ ca si atunci cand pescuiesti cu un bat greu neechilibrat,inele proaste si o mulineta sa zicem ...DELTA,AVAT.
Peste prinzi daca esti pescar bun in amandoua situatiile,doar ca dupa o zi de pescuit ce trebuie sa te relaxeze,nu trebuie sa te simti ca dupa o zi de munca voluntara.
Cel putin aici unde sunt eu in majoritatea cazurilor,pretul reflecta calitatea marfii.Nu te astepta ca o DAIWA REGAL sa aiba aceeasi calitate ca o DAIWA CAPRICORN ,sa zicem,daca preturile lor in magazin difera.
De asemenea de multe ori o mulineta de calitate, folosita dar nu abuzata ,e mai buna ca o mulineta noua cu "n" rulmenti,dar de o calitate mai slaba.
Daca iti cumperi ustensile de pescuit mai ieftine si de o calita mai slaba in final vei veda ca vei cheltui tot atat ca si pe scule mai scumpe deoarece ultimele te vor servi mai mult timp pe cand cele ieftine va trebui sa le schimbi,ca se vor strica mai repede.
De pe acest forum ai destule de invatat atat tu cat si pescari f. buni,doar sa filtrezi informatiile ce se scriu si sa cauti singur explicatia de ce asa si nu altfel,de ce batul "x',si nu "y" la un anumit tip de pescuit s.a.m.d.
Oricum fii binevenit pe acest forum,
Jean Scurtu
Imi pare rau ca trebuie sa-ti spun ,dar la orice magazin daca te duci sa cumperi ceva trebuie sa mergi cu "lectia invatata de acasa"nu sa decida vanzatorul pt. tine,ca de cele mai multe ori vanzatorii sunt doar vanzatori ,mai mult sau mai putin cunoscatori in materie si nu merita sa te lasi pe mana lor.
Primul lor interes e sa-ti vanda marfa ,laudand-o ,ca doar n-o sa-ti spuna ca nu e buna si sa nu o cumperi ca atunci isi va pierde serviciul.Tu trebuie sa sti dinainte ce vrei sa cumperi, sa te informezi din timp,etc. daca nu vrei sa ai surprize.
Altceva ,tu care ai recunoscut ca esti la inceput in spinning,nu are rost sa te contrezi cu altii mai priceputi pt. simplul fapt ca nu te pricepi inca la spinning.
Cred ca nimeni nu te ia peste picior deoarece si cei mai avansati pescari au trecut odata prin faza in care esti tu acum.
Referitor la ustensilele de pescuit,ai si nu ai dreptate .E adevarat ca un pescar bun prinde peste si cu scule de mai slaba calitate,poate chiar mai multi decat unii cu scule de top.
Dar ca si in viata ,tendinta e intodeauna spre mai bine si in pescuit.
Si un pescar bun ,in masura in care posibilitatile lui financiare ii permit(de multe ori chiar cu sacrificii) isi va cumpara scule de calitate deoarece stie ,nu e un novice,care sunt avantajele unor bete,mulinete etc. de calitate. Nu si le cumpara ca sa rupa "gura targului"ci din necesitate.
Ca mai sunt pescari(putini cred) ce din snobism si permitandu-le buzunarul isi cumpara cele mai performante ustensile de pescuit,desi ei nu prea stiu sa pescuiasca,e altceva ,e o exceptie nu o regula,dar atunci ei cel putin nu mai pot avea scuze ca nu prind peste din cauza dotarii.
Dupa ce ai condus ceva timp sa zicem,un MECEDES,sau alta masina buna si apoi esti nevoit sa conduci o DACIE realizezi diferenta si ai dori sa conduci doar Mercedesul.
Nu e cea mai buna comparatie,dar simti ceva asemanator cand pescuiesti cu un bat ,f. usor bine echilibrat si cu o mulineta de calitate comparativ ca si atunci cand pescuiesti cu un bat greu neechilibrat,inele proaste si o mulineta sa zicem ...DELTA,AVAT.
Peste prinzi daca esti pescar bun in amandoua situatiile,doar ca dupa o zi de pescuit ce trebuie sa te relaxeze,nu trebuie sa te simti ca dupa o zi de munca voluntara.
Cel putin aici unde sunt eu in majoritatea cazurilor,pretul reflecta calitatea marfii.Nu te astepta ca o DAIWA REGAL sa aiba aceeasi calitate ca o DAIWA CAPRICORN ,sa zicem,daca preturile lor in magazin difera.
De asemenea de multe ori o mulineta de calitate, folosita dar nu abuzata ,e mai buna ca o mulineta noua cu "n" rulmenti,dar de o calitate mai slaba.
Daca iti cumperi ustensile de pescuit mai ieftine si de o calita mai slaba in final vei veda ca vei cheltui tot atat ca si pe scule mai scumpe deoarece ultimele te vor servi mai mult timp pe cand cele ieftine va trebui sa le schimbi,ca se vor strica mai repede.
De pe acest forum ai destule de invatat atat tu cat si pescari f. buni,doar sa filtrezi informatiile ce se scriu si sa cauti singur explicatia de ce asa si nu altfel,de ce batul "x',si nu "y" la un anumit tip de pescuit s.a.m.d.
Oricum fii binevenit pe acest forum,
Jean Scurtu
-
- veteran
@cipic
Nea Jean a punctat cel mai bine multele aspecte la care face-ai referire.
Din pacate in cele mai multe magazine de pescuit lucreaza oameni care nu au ca hobby pescuitul si de aici un intreg lant al slabiciunilor.
Ma bucur ca esti un autodidact in ceea ce priveste spinningul dar permite-mi sa-ti dau un sfat ,ia cu tine un prieten mai experimentat cind vrei sa faci o investitie si scapi de o gramada de probleme .In timp ai sa acumulezi experienta si-ti vei da singur seama de ceea ce e potrivit pt. mina ta si ce nu.Asa am ajuns si eu ca dupa multi ani sa nu mai cumpar bete de pe piata ci sa pescuiesc cu bete construite pentru necesitatile mele si mai ales pe mina mea.
Nea Jean a punctat cel mai bine multele aspecte la care face-ai referire.
Din pacate in cele mai multe magazine de pescuit lucreaza oameni care nu au ca hobby pescuitul si de aici un intreg lant al slabiciunilor.
Ma bucur ca esti un autodidact in ceea ce priveste spinningul dar permite-mi sa-ti dau un sfat ,ia cu tine un prieten mai experimentat cind vrei sa faci o investitie si scapi de o gramada de probleme .In timp ai sa acumulezi experienta si-ti vei da singur seama de ceea ce e potrivit pt. mina ta si ce nu.Asa am ajuns si eu ca dupa multi ani sa nu mai cumpar bete de pe piata ci sa pescuiesc cu bete construite pentru necesitatile mele si mai ales pe mina mea.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!