Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 10 Mar 2011, 22:51

Acum serios, Adelin...exact ce fir era? Model exact, Sufix de care si Stren de care? Poate ai scris un mesaj subliminal, dar nu am inteles exact despre care e vorba.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 10 Mar 2011, 23:26

deci nu-s singuru care n-a inteles ce fir era..... :lol: :lol: :lol: :lol:

ma Adeline... nu-mi schimb nick-ul caci mie frica ca mi-l ia altu pe aista..., si-ar fi pacat...
singura solutie ar fi sa-mi mai deschid inca un cont ca , clona mica Tristian aka chief aka the tungstenmaster... :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 11 Mar 2011, 10:08

Pai deja ala "kuintautti" cu care esti citat peste tot pe-aicia e la liber, deci careva se poate juca cu el linistit :elkgrin:
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 11 Mar 2011, 11:16

"Toate mulinetele au fost echipate cu fire Sufix de 20 lb."

...asta am luat-o din articolul de pe blog: http://www.wsbteam.com/diverse/baitcast ... e-departe/

...iar asta e al doilea test:
Adelin scrie: Azi am iesit la Mures cu Razvan si Gigi si cum nu am gasit pestii, la finalul partidei am zis sa facem cateva lansari masurate cu naluci reale.Am insistat sa lanseze Razvan, chiar daca am ales sa testam lungimea lanseurilor cu lanseta mea, pt ca eu sunt poaspat operat la mana si nu am voie sa fac efort si miscari bruste....dupa cateva contre, Razvan a acceptat provocarea, initial nefiind de acord sa-i faca moftul lui Dumitru.
Am masurat si marcat din nou un poligon inprovizat si ne-am apucat de treaba.Nu am avut la noi voblere insa am apelat la Gigi care a gasit la el in trusa un model de Rapala Coutn Down 3cm- 4gr.Am ales sa dam cu jguri de 3,5gr, 5gr, 7gr iar ca si guma am optat pt un Relax Kopyto de 7,5cm, pt ca e una din cele mai populare de pe piata.
Testul a fost facut doar din curiozitate, pe fuga iar la final s-au alaturat 2 pescari cunoscuti din Arad Cipri si Sorin, care au fost martorii la masuratori.
Rezultate:

-Vobler Rapala 3cm/4gr - lanseuri intre 20-25m
-Jig 3,5gr + Kopyto 7,5cm - lanseuri intre 30-32m
-Jig 5gr + Kopyto 7,5cm - lanseuri intre 38-41m
-Jig 7gr + Kopyto 7,5cm - lanseuri intre 45-48m

Promitem sa facem un test care sa contina mult mai multe date exacte si informatii pecise, cu poze si detalii macro imediat ce se indreapta vremea.Avem cateva idei care sigur o sa va intereseze...de exemplu cat influenteaza grosimea firului lansarea cu mulneta de baitcast.
Iar apoi ca si completare am mai scris:
Adelin scrie: Nu am dat cu batul lui Andrei pt ca am fost la pescuit nu la teste. Am dat cu lanseta mea Legend Elite 6'8" 1/4-5/8, mulineta Shimano Core si fir Stren de 8lb, care e mai gros decat Sufix de 20lb...acuma cred ca lucrurile sunt destul de clare ca sa se ne poata acuza Dumitru de frauda la lansare. :lol: :lol: :lol:
Pai ce pana mea sa mai scriu, sau cum sa o mai scriu ca sa se inteleaga ce fir am folosit?!Vreti in chineza?! :shock: ...nici o problema:

第一次测试,我们使用20磅的å
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 11 Mar 2011, 11:23

Cele petru mulinete din testul nostru ( http://www.wsbteam.com/diverse/baitcast ... e-departe/ ) au fost echipate cu fir Sufix Performance Braid de 20 lb.

http://www.totalfishing.ro/fir-textil-s ... -3476.html

Strenul de 8 lb de pe mulineta lui Adelin, cu care am facut al doilea test, nu stiu suta la suta de care era, insa cred ca este acesta:

http://www.wsbteam.com/anunturi/arata-anunt/?id=50
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 11 Mar 2011, 11:27

razvan m. scrie: Strenul de 8 lb de pe mulineta lui Adelin, cu care am facut al doilea test, nu stiu suta la suta de care era, insa cred ca este acesta:

http://www.wsbteam.com/anunturi/arata-anunt/?id=50
Da, asta e.
WSB CLUB

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 11 Mar 2011, 12:44

Multumesc, pentru raspuns, desi a fost greu, ca o nastere :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 11 Mar 2011, 13:34

baaa dar v-ati scremut olea ... :lol: :lol: :lol: :lol:

daaa culmea e ca sufixu de 20 lb e dupa cum zice Adelin de 0,18 mm pe cind asta mai gros de 8 lb e de 0,12 mm :lol: :lol: :lol: :lol: deci nu v-am acuzat de nimic ... dar nici nu v-am crezut... si asta pe buna dreptate caci ... cind nu se pupa nu se pupa si gata :lol: :lol: :lol: :lol:

in concluzie testu cu naluci a fost facut cu lanseta mai lunga si fir mai subtire !

gata ! mergem mai departe ! :wink:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 12 Mar 2011, 00:10

Pai mai Dumi tu nu te lasi doar de dragul de a o tzine pe a ta.Pai tu ziceai ca mulineta de baitcast nu se arunca un vobler de 5gr si uite ca a aruncat de 4gr...a, dar nu e corect ca am aruncat cu o lanseta mai lunga cu 15cm si cu fir diferit(eu zic ochiometric chiar mai gros) deci nu se pune...ok, nu se pune, dar ideea e ca se poate!. O fi testul nostru mincinos sau nu, dat iote ca se poate lansa cu un vobler de 4gr, fara sistem de transfer al greutatii, pana la 25 de metri....si asta cu un echipamend medium de salau. Cu siguranta ca se poate lansa mult mai mult daca adaptam echipamentul...dar pe mine personal nu ma intereseaza sa dau cu micro la baitcast.
WSB CLUB

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 12 Mar 2011, 00:35

ma Adeline... voi chiar o luati personal acu... nah... v-am crezut cu firu si iechipamentu si va cred si cu distanta ! :lol:

nu mai tin minte... cit o fo ? 25 metri cu bobler floating de 4 grame ? :lol:

eh... acu aveti ceva de aratat si demonstrat la alti... , cine stie ? pe viu ? :lol: ca nah... voi umblati pe la concursuri si va intilniti cu multa lume... :lol: , aghia astept s-aud confirmari ! :lol: nu... ca... n-ati putea demonstra intre timp filmind toata minunea ... :wink:

nici la lasarea aia de peste 70 de metri cu 20 grame nu m-as uita ! :wink: :lol:

Scrie răspuns