Multumesc pt raspuns , dar de Daiwa Millionare-s Rells stiti ceva ,ca am gasit pe un sait undeva la 60 $ . (buna pt ce-mi trebuie mie ...adica la clonc)ULK scrie:Nici vorba sa fie la fel de puternica...Daca vrei pentru clonc..forget itRamai laC4 pentru asaceva.
Pretul de 50 de euro nu stiu de unde l-a scos autorul...Ma apuc sa caut..La pretul ala e chilipir....dar nu pentru clonc.
Acum vad..daca dati click pe 50 de euro in articol...va duce la Procaster de spin..care intradevar e la suma de 200 de ron..aprox 50 de euro...Greseala autorului...Advantage de cast este pe la 169$ afara si mai scump pe la noi...daca se gaseste.
Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Pai cred ca e vorba de evolutie, firele au evoluat si uite asa cei ce au mers pe vechea impletitura au ajuns sa produca fire mult mai groase la aceeasi rezistenta.Oricum am auzit ca cei de la Stren renunta din acest an la formula cu care ne-au obisnuit....cu toate ca mie personal imi placea tare mult...probabil ca si Tuf o sa faca la fel. Asa ca fa-ti un mic stoc, pt ca firele din noua generatie sunt intradevar fantastice din pct. de vedere al diametrului scazut si a faptului ca nu absorb apa, insa nu rezista la abraziune si la nod ca unul din vechea generatie. E parerea mea, nu vreau sa demolez nici un mit.kuin tauti scrie:nu v-am facut micncinosi !
deci care´i logica sa-ti iei fir de 8 lb care-i mai gros ca ala de 20 lb ?
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
- kuin tauti
- veteran
aia cam asa e ! am avut si io fir f subtire si cu rezistenta la rupere destul de mare... dar cum se freca olea nu mai tinea nici un kakat nica !
la nod tinea bine ! abraziunea era calcaiul lui achile
in multe cazuri in iexperienta mia la mono e fix la fel !
totusi compromisul tau e nashpa ! multi aleg textilu fix pt rezistenta la rupere mare si diametrul mic + lipsa ielasticitatii... dar cind e mai gros ca un mono la aceiasi rezistenta ramai doar cu rigiditatea si minusurile abrazivitatii la inele si galet
deci... ceva... tot nu se pupa !
la nod tinea bine ! abraziunea era calcaiul lui achile
in multe cazuri in iexperienta mia la mono e fix la fel !
totusi compromisul tau e nashpa ! multi aleg textilu fix pt rezistenta la rupere mare si diametrul mic + lipsa ielasticitatii... dar cind e mai gros ca un mono la aceiasi rezistenta ramai doar cu rigiditatea si minusurile abrazivitatii la inele si galet

SF scrie:Ai mai dat in mare ?marinica scrie:ma tenteaza foarte mult sa pescuiesc la mare aici in italia , am cativa amici italieni care ies in weekend cu barca in larg la jiging spining etc . de asta alegerea mea in acest sens iar eventual in tara la BIG GAME pe rauri sau in lacuri salau stiuca somn tot ce este rapitor si mare
http://www.lamincio.it/nqcontent.cfm?a_ ... npage=7161
acesta este batul pe care l-am ales dupa cateva tentative si informatii pe forumuri si pe sit-euri specializate in baitcasting !!!
chestia e ca nu se gasesc usor asa lungimi pentru casting iar probleme mea era ca o sa pescuiesc mult de pe mal de pe diguri in mare de pe plaja ...
nu nu am mai pescuit la mare ma gandeam la surf casting de pe plaja dar asta mai in colo fiind mai indracit cu spin ingul am optat pt alegerea asta !!!
beast master huchohucho
PETREMAN scrie:Am si eu o intrebare si anume daca mulinetele astea Abu Garcia Ambassadeur c4 cum are colegul Marinica ,merg folosite la pescuitul somnului la clonc. Ma gandesc ca nu trebuie sa arunci mult si par rezistente ,daca aveti idee .....as vrea sa incerc anul asta, acest tip de pescuit si vreau ceva rezistent Multumesc.
max drag. 15lbs.

beast master huchohucho
Ma Marinica, tu vrei sa dai la lostritza...marinica scrie:somn , salau , stiuca , mreana , biban , pastrav , orice gen de rapitor marimi xxl

WSB CLUB
WSB CLUB
Cum dreau sa fie mai rezistent un mono de acelas diametru cu un textil?!kuin tauti scrie: totusi compromisul tau e nashpa ! multi aleg textilu fix pt rezistenta la rupere mare si diametrul mic + lipsa ielasticitatii... dar cind e mai gros ca un mono la aceiasi rezistenta ramai doar cu rigiditatea si minusurile abrazivitatii la inele si galet

WSB CLUB
WSB CLUB
Adelin scrie:Ma Marinica, tu vrei sa dai la lostritza...marinica scrie:somn , salau , stiuca , mreana , biban , pastrav , orice gen de rapitor marimi xxl![]()
![]()
![]()
cine stie daca o sa am noroc poate agat si lostrita !!!

beast master huchohucho
- kuin tauti
- veteran
cum adica " cum dreaqu ? "Adelin scrie:
Cum dreau sa fie mai rezistent un mono de acelas diametru cu un textil?!...io zic sa ne oprim aici ca iar dai cu mitul de pamant!
![]()
![]()
![]()
![]()
poi tu vi si zici ca preferi un fir textil de 8lb care´i mai gros decit unu de 20 lb care are cam 0,20-0,22 mm in diametru...
deci logic firul tau textil de 8 lb ar putea avea 0,25 mm si tine sub 4 kgf....
ai idee cit tine un mono de 0,25 mm ?
io pun pariu ca tine mai mult de 4 kgf !
acu ai inteles ? aia e logica ! deci repet intrebarea... pt ce preferi un textil care la aceiasi grosime tine mai putin ca un mono ?
asa si cu mitul wsb team ... se tot mira... dar... cind nu se pupa... nu se pupa si gata !

Vad ca nu ne intelejem, lasa ca iti fac niste poze la prima iesire si pun fir langa fir ca sa vezi despre ce e vorba.Chiar am vazut ca nu ma inteleji, pt ca jur, la inceput am crezut ca ma iei la misto.O sa iau cu mine si un fir mono de 0,25mm ca sa il putem compara cu textilul la diametru.Oricum discutia a luat-o pe aratura, dar e inca constrctiva.kuin tauti scrie:cum adica " cum dreaqu ? "Adelin scrie:
Cum dreau sa fie mai rezistent un mono de acelas diametru cu un textil?!...io zic sa ne oprim aici ca iar dai cu mitul de pamant!
![]()
![]()
![]()
![]()
poi tu vi si zici ca preferi un fir textil de 8lb care´i mai gros decit unu de 20 lb care are cam 0,20-0,22 mm in diametru...
deci logic firul tau textil de 8 lb ar putea avea 0,25 mm si tine sub 4 kgf....
ai idee cit tine un mono de 0,25 mm ?
io pun pariu ca tine mai mult de 4 kgf !
acu ai inteles ? aia e logica ! deci repet intrebarea... pt ce preferi un textil care la aceiasi grosime tine mai putin ca un mono ?
asa si cu mitul wsb team ... se tot mira... dar... cind nu se pupa... nu se pupa si gata !![]()
![]()
![]()

WSB CLUB
WSB CLUB