discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
ovidiu
- veteran

-
iar am citit de am cazut...
GATA! ma apuc de cast...
voi ati vrut-o

.... bineeeeeeeee
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
rine
- veteran

eu cred ca am inteles .ceva ..ceva
si anume : sa folosesti castu' acolo unde spinnul lasa loc .unde nu mai poate.
sa folosesti cast-ul unde merge foarte bine cu spinn e...moda.
am receptionat bine?

-
Chief
- veteran

-
Nu-i nici o moda, nu-i nici o regula, parerea, mea. Unde scrie ca spinnul e primul sau e etalonul si ne raportam la el? Fiecare pescuieste cu ce vrea parerea mea. Tehnologia e mai la indemana la spinn si ca dovada sunt in METRO si Auchan mulinete cu 12 rulmenti la 70 de lei. Si au facut si rusii, si bulgarii si bangladejii s.a.m.d., si fara nici un rulment, si te mai miri ce. Le stim noi alea din tata-n fiu ca numa dinalea aveam. Is mulinetele "comuniste". Daca eram in America, sa zic, le vedeam odata si nu mai eram asa "sensibili" la baitcasting.
-
AdrianHD
- veteran

-
Chief scrie:Daca eram in America, sa zic, le vedeam odata si nu mai eram asa "sensibili" la baitcasting.
Daca eram in America,foloseam spinul cam rar....Acolo se foloseste castul cam....sa zic 90 %

Oare de ce il folosesc mai mult ca spin-ul? Poate din obisnuinta,poate din necesitate... Sau poate e mai eficient ca spin-ul?
Until next time....Tight Lines!
-
ULK
- veteran

Moda? Daca incerci naluci noi, fire noi, bete noi..etc....care difera prin diferite calitati, spectur de utilizare s.a.m.d....este moda? Atunci, dece ar fi baitcastingul? Doar ca nu era folosit la noi acum 20 de ani? Nici feeder, picker, boilie nu era pe la noi acum 20 de ani pe meleagurile noastre...sunt moda doar? Este ceva diferit, atat...unora le place sa experimenteze lucruri, altii da..trec doar pentru ca asa au azuit ca e cool...Depinde..
-
AdrianHD
- veteran

-
ULK scrie: Este ceva diferit, atat...unora le place sa experimenteze lucruri, altii da..trec doar pentru ca asa au azuit ca e cool...Depinde..
Dar poate descoperi ca iti place mai mult ca spin-ul dupa ce il folosesti si il inveti cat de cat...

Until next time....Tight Lines!
-
Chief
- veteran

-
@ULK si @Adrian HD: EXACT!
-
ULK
- veteran

Absolut adrian..asa e. Am mai zis..daca era doar moda la mine, nu stateam sa arunc de mii de ori, am ajuns sa ma intereseze fiecare mic detaliu , ce se leaga de "fenomen"..si nu exclud , asa simt ca o sa devin excusivist

(inafara de UL, ce imi place tot asa de mult si acum). La cine era doar moda...s-a lepadat repede de sculele cumparate doar la impulsul "cool"-ului. SI cu cat o sa apara pe mauri pescari cu astfel de echipamente...tot asa exponential o sa dispara "moda"...O sa devina ceva normal si cotidian...Si cine o sa ramana fidel metodei...sigur nu sa mai fie banuit de fashion-junkie

. Ramana sa vedem..in timp. Putem sa ne uitam deja la cateva galerii personale pe aici ..sa ne dam seama ca nu este vorba doar de o "prelungire" al spinului...Cateva aplicatii se suprapun...bine de tot