dimensiunea plasticelor pt salau ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Florin M
senior
senior

dimensiunea plasticelor pt salau ?

Mesaj de Florin M » 08 Dec 2008, 20:53

Plasticele cele mai des utilizate la pescuitul salaului ce dimensiuni au ?

E specificat pe plastice daca sunt sinking, floating, suspending ?

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 08 Dec 2008, 23:19

pe lac folosesc intre 5 si 8cm uzual, iar pe dunare 8-12cm.
nu stiu daca scrie pe ele, unele plutesc altele nu... inca nu mi-am dat seama daca este bine intr-un fel sau altul.
Antrenament! :wink:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 09 Dec 2008, 08:35

Eu folosesc uzual de 7-10 cm , iar in conditi unde se impun 12-14 cm.!! :P

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 09 Dec 2008, 10:39

vorbesc in numele meu dar daca ar trebui sa aleg un singur model de twister si o singura culoare as alege un shad alb sidef de 8 cm, mi se pare o marime si culoare extraordinara pentru dunare si am prins cu ea mai mereu

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 09 Dec 2008, 10:54

In ultima vreme am inceput sa dau la salau numa cu shaduri mari , 12 cm si mai mari , asta ca sa fac un pic de selectie in ei !
Nu e o regula k mananca numa la mare dar la mine in ultima vreme a functionat !

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 09 Dec 2008, 11:49

Si contatarea mea e ca acum in prag de iarna merg mult mai bine gumele mari 12-15 cm ....chiar si la adincimi de 17 m. :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 09 Dec 2008, 13:35

un pretin are urmatoarea teorie .

cu cat se merge mai sus in iarna, strapa prefera shaduri mai mari, pt ca face acelasi efort,atacul, pt o prada mult mai mare, deci mai multe calorii....

suna oaresicum logic ...

dar ........ acelasi pretin, si eu, de altfel, credem ca de principiu salaul nu ataca guma de foame ... iar asta e chiar mai logic ... ce peste are culoare chrtreuse glitter? sau limetreuse ? sau hot orange sau sau sau .......

sau ce peste are forma multor naluci dubioase cu care prindem, si numai a peste nu arata?

asta in conditiile in care salaul vede absolut spectaculor, color, si distinge nuante de culoare la jde mii de metrii adancime, in mijlocul noptii, fara luna ?

deci, probabil ataca din alte motive decat de foame ... nervi, scandal, instinct de conservare , alea alea .... poate uneori o face si de foame, dar cred ca mult mai rar .....

in alta ordine de idei ....

eu pe balta dau cu 6 - 10 cm, cand dau dupa salau .... de preferinta 6-7-8 .... de 10 de obicei numai bass assasin .....

pe curgatoare bag si 10, si 12 si 15 ... 15 destul de rar ... 12 uneori ...

in general to 8-10 e baza .... bataie mai larga, mai marunta, culoare mai naturala, mai stridenta, pana mea, pana la urma iese ceva :D :D :D

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Dec 2008, 17:30

cine e prietenul ala ? :lol:
ca e oarecum confuz, ori ataca pentru calorii, ori din agresivitate
chiar si asa, referitor la teoria calorica, nu uita ca apa rece inseamna metabolism scazut, deci treaba sta altfel: metabolism crescut mancare multa si invers

eu as zice doar: salaul ataca din agresivitate
daca e mai agresiv, naluci mai mari, vibratie mai puternica
salau mai putin agresiv: naluci mai mici, vibratie mai moale
salau care se hraneste: baboi viu sau bucatica :)
salau care nu se hraneste: ceva care sa-l enerveze

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 09 Dec 2008, 22:28

Si daca reflexul de agresivitate ar fi in lumea subacvatica echivalent cu cel alimentar :roll: (sau "sinonim" ca la gramatica,adica cu semantica partial suprapusa :shock:) precum sensibilitatea gustativa se confunda/suprapune cu sensibilitatea olfactiva (de ex. la somn)? Adica acelasi aparat pt. 2 functii.Am un prieten care este mai agitat de felul lui si care rontaie tot timpul cate ceva,zice el ca are o foame nervoasa(cand e nervos mananca si cand mananca prinde puteri si se enerveaza si mai tare :lol: :lol: :lol: ).

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Dec 2008, 08:29

agresivitatea si foamea nu merg impreuna neaparat
am intalnit multe situatii cand dadea si nu se hranea sau invers, si nu primavara cand ai putea spune ca are motiv

Scrie răspuns