dimensiunea plasticelor pt salau ?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
dimensiunea plasticelor pt salau ?
Plasticele cele mai des utilizate la pescuitul salaului ce dimensiuni au ?
E specificat pe plastice daca sunt sinking, floating, suspending ?
E specificat pe plastice daca sunt sinking, floating, suspending ?
-
- veteran
un pretin are urmatoarea teorie .
cu cat se merge mai sus in iarna, strapa prefera shaduri mai mari, pt ca face acelasi efort,atacul, pt o prada mult mai mare, deci mai multe calorii....
suna oaresicum logic ...
dar ........ acelasi pretin, si eu, de altfel, credem ca de principiu salaul nu ataca guma de foame ... iar asta e chiar mai logic ... ce peste are culoare chrtreuse glitter? sau limetreuse ? sau hot orange sau sau sau .......
sau ce peste are forma multor naluci dubioase cu care prindem, si numai a peste nu arata?
asta in conditiile in care salaul vede absolut spectaculor, color, si distinge nuante de culoare la jde mii de metrii adancime, in mijlocul noptii, fara luna ?
deci, probabil ataca din alte motive decat de foame ... nervi, scandal, instinct de conservare , alea alea .... poate uneori o face si de foame, dar cred ca mult mai rar .....
in alta ordine de idei ....
eu pe balta dau cu 6 - 10 cm, cand dau dupa salau .... de preferinta 6-7-8 .... de 10 de obicei numai bass assasin .....
pe curgatoare bag si 10, si 12 si 15 ... 15 destul de rar ... 12 uneori ...
in general to 8-10 e baza .... bataie mai larga, mai marunta, culoare mai naturala, mai stridenta, pana mea, pana la urma iese ceva

cu cat se merge mai sus in iarna, strapa prefera shaduri mai mari, pt ca face acelasi efort,atacul, pt o prada mult mai mare, deci mai multe calorii....
suna oaresicum logic ...
dar ........ acelasi pretin, si eu, de altfel, credem ca de principiu salaul nu ataca guma de foame ... iar asta e chiar mai logic ... ce peste are culoare chrtreuse glitter? sau limetreuse ? sau hot orange sau sau sau .......
sau ce peste are forma multor naluci dubioase cu care prindem, si numai a peste nu arata?
asta in conditiile in care salaul vede absolut spectaculor, color, si distinge nuante de culoare la jde mii de metrii adancime, in mijlocul noptii, fara luna ?
deci, probabil ataca din alte motive decat de foame ... nervi, scandal, instinct de conservare , alea alea .... poate uneori o face si de foame, dar cred ca mult mai rar .....
in alta ordine de idei ....
eu pe balta dau cu 6 - 10 cm, cand dau dupa salau .... de preferinta 6-7-8 .... de 10 de obicei numai bass assasin .....
pe curgatoare bag si 10, si 12 si 15 ... 15 destul de rar ... 12 uneori ...
in general to 8-10 e baza .... bataie mai larga, mai marunta, culoare mai naturala, mai stridenta, pana mea, pana la urma iese ceva

cine e prietenul ala ? 
ca e oarecum confuz, ori ataca pentru calorii, ori din agresivitate
chiar si asa, referitor la teoria calorica, nu uita ca apa rece inseamna metabolism scazut, deci treaba sta altfel: metabolism crescut mancare multa si invers
eu as zice doar: salaul ataca din agresivitate
daca e mai agresiv, naluci mai mari, vibratie mai puternica
salau mai putin agresiv: naluci mai mici, vibratie mai moale
salau care se hraneste: baboi viu sau bucatica
salau care nu se hraneste: ceva care sa-l enerveze

ca e oarecum confuz, ori ataca pentru calorii, ori din agresivitate
chiar si asa, referitor la teoria calorica, nu uita ca apa rece inseamna metabolism scazut, deci treaba sta altfel: metabolism crescut mancare multa si invers
eu as zice doar: salaul ataca din agresivitate
daca e mai agresiv, naluci mai mari, vibratie mai puternica
salau mai putin agresiv: naluci mai mici, vibratie mai moale
salau care se hraneste: baboi viu sau bucatica

salau care nu se hraneste: ceva care sa-l enerveze
-
- veteran
Si daca reflexul de agresivitate ar fi in lumea subacvatica echivalent cu cel alimentar
(sau "sinonim" ca la gramatica,adica cu semantica partial suprapusa
) precum sensibilitatea gustativa se confunda/suprapune cu sensibilitatea olfactiva (de ex. la somn)? Adica acelasi aparat pt. 2 functii.Am un prieten care este mai agitat de felul lui si care rontaie tot timpul cate ceva,zice el ca are o foame nervoasa(cand e nervos mananca si cand mananca prinde puteri si se enerveaza si mai tare
).