dimensiunea plasticelor pt salau ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
gozo
junior
junior
Mesaje: 96
Membru din: 19 Oct 2004, 15:17

Mesaj de gozo » 10 Dec 2008, 22:59

poate imi recomandati si mie un bat de dunare sa arunc si eu 50 de grame si sa fie tapan si nu prea scump,pescuiesc de pe mal!

Avatar utilizator
Adelin
Moderator
Moderator
Mesaje: 5271
Membru din: 14 Apr 2004, 22:53
Localitate: ARAD

Mesaj de Adelin » 10 Dec 2008, 23:29

Ganditi-va cate posibilitatzi de exprimare are salaul.Hai sa facem paralela cu o pisica.Cand e iritata de ceva o pisica da cu l.aba, gest pe care salaul nu prea poate sa-l faca....pt ca datul cu l.aba e o necunoscuta in lumea lui, deci da cu ce are in dotare: cu ciocu, sau pieptul.Noi ce vedem practic e doar faptul ca in urma unui tzac avem un salau agatzat in nas sau de piept( sau coada). Asta inseamna ca salaul a vrut sa manance jucaria care a avut-o in colimator?! Poate ca da, poate ca nu.Cum poate salaul sa se faca intzeles ca acea bucata de albie este pt el si pt cei din leatul lui?!Sa dea din labe, sa maraie, nu poate....deci ce-imai ramane de facut?! TZAC!!....adica :arrow: marsh clona in **** mea de aici!

Se stie ca pesti stau separatzi pe specii si ca rar se tolereaza 2 specii amestecate fara sa apara conflicte.Cei ce au acasa acvarii stiu ca pestii isi ciupesc aripioarele fapt ce duce de multe ori la moartea unuia dintre ei.Asta nu inseamna ca pestele a fost atacat de foame.Si acolo exista neintzelegeri si acolo exista arena si fiecare specie cauta sa stea acolo unde ii e mai bine, iar lupta pt un petec de pamant se da in fiecare clipa.

Sa ne imaginam ca un banc de salai a monopolizat un vad bun de vanatoare, care culmea coincide in acea perioada cu traseul unui banc de crapi de talie mare.Normal ca fiecare specie doreste sa isi atinga scopul, asa ca harjoeala e o manifestare normala. Fiecare cauta sa sa isi intimideze adversarul cu armele din dotare pt a domina zona de interes.

Sa nu uitam ca pestii sunt niste fiintze foarte curioase si ca intreaga lor exitentza se bazeaza pe explorare.In apa nu exista doar pesti.Viatza e foarte diversa si ia multe forme si culori.Crustaceele, viemii, molustele sau alte nevertebrate fac parte din aceeasi animatzie si eu cred tocmai aceasta varietate de pricolici care misuna prin preajma fundului si implicit a salaui il face sa "guste" si sa tatoneze terenul, sa ciocaneasca tot ce intalneste.(ganditi-va cand survine de obicei atacul :roll: )

Eu cred de fapt ca motivul pt care salaul ataca guma atunci cand nu ii este foame, este " SETEA DE CUNOASTERE"! :lol: :lol: :lol: ....pt ca mai apoi sa ajunga filozof in tigaie.
:lol: :lol: :lol:
Ultima oară modificat 11 Dec 2008, 18:55 de către Adelin, modificat de 2 ori în total.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Avatar utilizator
adiwolf
veteran
veteran
Mesaje: 4638
Membru din: 14 Ian 2006, 16:32
Localitate: Rm.Valcea

Mesaj de adiwolf » 10 Dec 2008, 23:40

Adelin scrie:......Eu cred de fapt ca motivul pt care salaul ataca guma atunci cand nu ii este foame, este " SETEA DE CUNOASTERE"! :lol: :lol: :lol: ....pt ca mai apoi sa ajunga filozof in tgaie.
:lol: :lol: :lol:
asta este de pus in rama
:lol: :lol: :lol:

puland
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 115
Membru din: 09 Iun 2006, 16:57

Mesaj de puland » 11 Dec 2008, 09:19

"SETE DE CUNOASTERE" de silicoane mari :)

razvan m.
veteran
veteran
Mesaje: 4456
Membru din: 18 Oct 2004, 17:24
Localitate: arad
Contact:

Mesaj de razvan m. » 11 Dec 2008, 09:54

toni f scrie: totusi, eu sunt convins ca nu da de foame .... cum zicea si dan... am intalnit mult prea multe partide in care nu se atingea de viu sau bucatica la cele 1 milion de lansete ale baboierilor, iar eu dadeam cu twister printre firele lor si prindeam super bine ... un exemplu este mihailesti ....
din 50 de partide sa zicem, nu cred ca este vreuna in care la viu sa se fi luat mai bine decat luam eu la twister, in sensul ca daca nu luam la twister nu se lua (sau nu se prea lua) nici la viu .... 1-2 pesti nu se pun, ma refer la ceva diferente notabile ... in schimb de foarte multe ori la baboi nu se lua nimic sau 1-2 pesti pe toata bucata de mal si eu ciupeam peste 10 pesti intr-un interval de timp de 3 ori mai mic ....

nu se poate zice ca eu luam pt ca eu il cautam, deoarece malul era impanzit de lansete, date la toate distantele posibile fata de mal ....

cum se explica chestia asta ? am vazut si momente in care se lua mai bine la viu decat la plastic, dar mai rare, clar mai rare .....
Nu cunosc exact conditiile in care ai pescuit, insa o posibila explicatie a faptului ca baboierii nu prindeau e aceea ca salaii nu erau activi, nu erau iesiti la vanatoare in cautarea hranei, ci stateau cantonati in anumite locuri. Cei de pe mal asteptau ca salaii sa caute si le gaseasca baboiul.
Spre deosebire de ei tu, care dadeai la jig, acoperind o suprafata mai mare de apa, aveai mai multe sanse sa ii gasesti.

De ce iti atacatu in conditiile astea naluca? Explicatiile pot fi mai multe (iar daca mai sunt si altele, va rog sa le adaugati):

- pentru a o manca. Si aici intervine acel oportunism de care vorbeam anterior - daca are ocazia de a obtine o masa cu efort minim, adica daca vietatea (naluca, potentiala hrana) i se flutura apetisant pe la nas, e foarte probabil sa o serveasca.

- pentru a o manca inaintea altuia din grupul respectiv. Intrucat salaii sunt pesti care stau de multe ori grupati, este firesc sa existe o concurenta intre membrii grupului. Cel care se va hrani intotdeauna inaintea celorlalti va creste mai mare si va avea mai multe sanse sa se reproduca.
Deci chiar daca sunt satui deja, e foarte posibi ca unul sau unii din grupul de salai, o data gasit, sa puna botul la naluca.

- din teritorialitate. Acest comportament este bine cunoscut in cazul salaului, mai ales in perioada de reproducere, cand este cat se poate de evident. Probabil este teritorial si in alte imprejurari.

- din curiozitate, pentru motivele aratate si de Adelin, mai sus. Pentru a vedea ce este acea vietate nemaintalnita ce ii trece pe la nas, ii incalca teriotriul etc.

Nu cred in basme de genul in ziua aceea numai la naluca X a mancat. Sau numai acea naluca i-a starnit agresivitatea.
Este, in opinia mea, evident ca un salau de dunare nu va avea chef intr-o zi sa atace doar la shaduri Ecogear (sa zicem), de culoare roz, ce nu au niciun corespondent in lumea lui. Totodata, poate cel care a inventat o astfel de naluca nici nu stie ca pe Terra exista o specie numita salau.
Cu toate astea, e posibil sa prinzi ca la un moment dat foarte bine la aceasta naluca. Poate pentru ca aceea se incadreaza in coordonatele potentialei prazi de la momentul respectiv, poate pentru ca pe aceea i-ai servit-o cum trebuie la momentul potrivit sau poate si pentru ca ai insistat mai mult cu acea naluca...

Chiar glumeam cu Stefan zilele trecute pe aceasta tema, distrandu-ne de faptul ca la fiecare etapa din Turneul AvP erau diverse grupuri si grupulete care descoperisera naluca secreta, la care manca cel mai bine. Fiecare alta.... :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Avatar utilizator
Adelin
Moderator
Moderator
Mesaje: 5271
Membru din: 14 Apr 2004, 22:53
Localitate: ARAD

Mesaj de Adelin » 11 Dec 2008, 12:05

danr scrie:
eu as zice doar: salaul ataca din agresivitate
daca e mai agresiv, naluci mai mari, vibratie mai puternica
salau mai putin agresiv: naluci mai mici, vibratie mai moale
salau care se hraneste: baboi viu sau bucatica :)
salau care nu se hraneste: ceva care sa-l enerveze
Crezi ca foamea si agresivitatea sunt singurele motive pt. care salaul ciocalizeaza naluca?! :lol: :lol: :lol:
Ca sa intaresc teoria conform careia cele mai multe tzacuri sunt date de curiozitatea si de "setea de cunoastere" a fiecarui individ, sustzin ca acesta e principalul motiv pt care cele mai numeroase capturi sunt juniorii intre 400-700gr.Ei pun botul cel mai repede si cel mai usor.De ce?! Pai simplu, curiozitatea scade direct proportzional cu varsta.....si asta e valabila si la alte specii...nu mai vorbim de om! :lol: Ganditi-va la catzelusi care dupa 4-5 luni cara totzi papucii si alte obiecte pe care le intalnesc cale, se aventureaza din ce in ce mai departe de casa pt a explora necunoscutul, mananca toate prostiile si de multe ori chiar inghit chestii care le fac rau...de ce?! DE CURIOZITATE!(...ca doar nu din agresivitate :lol: ) E singurul mod de a invatza cat mai multe despre lumea care ii inconjoara.
Cred ca in cadrul unui banc exista o stransa comunicare intre indivizi.Am observat ca atunci cand intalnim un banc de salai dispusi a ramana mai mult timp pe locul unde pescuim, se intampla sa prinzi la o guma si dupa cateva capturi pestii sa nu mai raspunda la acel stimul.Schimband ceva, atacurile incep sa reapara, pana cand din nou se trage semnalul de alarma...normal ca e o observatzie putzin fortzata, avand in vedere ca salaul e un peste dinamic( in raport cu stiuca sau somnul), iar lipsa prezentarilor la un moment dat se datoreaza dinamicitatzii bancului si a nesincronizarii noastre cu directzia de deplasare a pestilor.

Cert e ca fiecare intzelege altfel ceea ce se petrece sub apa si cred ca asta e partea cea mai frumoasa a pescuitului....nu exista un film care sa semene cu altul.

Ar fi interesant ca fiecare sa incerce sa explice ce crede el ce se intampla acolo jos si sunt convins ca fiecare am avea cate ceva de invatzat! :wink:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

razvan m.
veteran
veteran
Mesaje: 4456
Membru din: 18 Oct 2004, 17:24
Localitate: arad
Contact:

Mesaj de razvan m. » 11 Dec 2008, 13:04

Teoria agresivitatii cred ca este gresita. Ce inseamna de fapt ca ataca naluca din agresivitate ?

Potrivit DEX, AGRESÃ
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

horiavd
senior
senior
Mesaje: 300
Membru din: 03 Mai 2004, 14:10
Localitate: de regula, pe vreo apa...

Mesaj de horiavd » 11 Dec 2008, 13:42

razvan m. scrie:Tot in natura sunt foarte putine exemple de animale care omoara mai mult decat au nevoie pentru a manca. Nu imi vine niciunul in minte . :D
Lupul!

Avatar utilizator
Adelin
Moderator
Moderator
Mesaje: 5271
Membru din: 14 Apr 2004, 22:53
Localitate: ARAD

Mesaj de Adelin » 11 Dec 2008, 13:59

Cred ca inhaland naluca, in prima faza incearca sa culeaga informatzii despre aceasta, ea poate fi apetisanta, gurtoasa si catalogata ca si hrana, sau poate fi catalogata ca fiind pericol, sau intrus, sau corp neutru lipsit de interes.Deci inhalarea e un mod de a culege informatii din mediu.Sa ne gandim intr-un acvariu ce fac pestii in marea majoritatea a timpului?!....scormonesc, muta pietrcele, rup plante, deci culeg informatzii despre ceea ce ii inconjoara.De multe ori sapa cuiburi inhaland nisip si scuipandu-l mai incolo, exista chiar pesti care isi ascund progeniturile in gura, deci la pesti nu e cum ne spunea bunica ca: "gura e pt macat si kuru pt kkt" :roll: ( cu toate ca si bunica se insela amarnic, cand spunea asta :lol: :lol: :lol: ).Cu alte cuvinte pestii se exprima prin gura! :lol: :lol: :lol:
Eu am o alta intrebare care ma framanta:
"...oare si fetitzele de pe Private Spice ciocalieaza ca sa manance"?! :roll:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

puland
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 115
Membru din: 09 Iun 2006, 16:57

Mesaj de puland » 11 Dec 2008, 15:05

ca sa ramanem on topic:
intrebarea e: de ce dupa ce ciocalizeaza unele scuipa si altele inghit?

Scrie răspuns