dimensiunea plasticelor pt salau ?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
asa e ovidiu, the rule is there's no rule 
razvane, eu am spus agresivitate in sens general, si n-am spus ca e gratuita
daca un caine ma musca atunci cand trec prin zona lui din punctul meu de vedere e agresiv, din punctul tau de vedere dupa dex nu e agresiv, e teritorial
efectul e acelasi, da in intrus/naluca
oricum ideea de baza din punctul meu de vedere este ca nu trebuie sa privim naluca ca pe o imitatie de hrana pe care sa o servim cat mai natural salaului, ci ca pe un cumul de stimuli care trebuie servit de asa natura incat sa-i trezeasca instinctul de atac, no matter what este motivul atacului
si atunci rezultra n combinatii posibile date de parametrii nalucii: marime, culoare, vibratie, forma etc
in combinatie cu mana pescarului, evolutie, fir, directie, vant, curentul apei, oxigen, turbiditate, solunar, presiune, luminozitate, bafta, kkt pe bat etc rezulta forumula castigatoare sau necastigatoare

razvane, eu am spus agresivitate in sens general, si n-am spus ca e gratuita
daca un caine ma musca atunci cand trec prin zona lui din punctul meu de vedere e agresiv, din punctul tau de vedere dupa dex nu e agresiv, e teritorial
efectul e acelasi, da in intrus/naluca
oricum ideea de baza din punctul meu de vedere este ca nu trebuie sa privim naluca ca pe o imitatie de hrana pe care sa o servim cat mai natural salaului, ci ca pe un cumul de stimuli care trebuie servit de asa natura incat sa-i trezeasca instinctul de atac, no matter what este motivul atacului
si atunci rezultra n combinatii posibile date de parametrii nalucii: marime, culoare, vibratie, forma etc
in combinatie cu mana pescarului, evolutie, fir, directie, vant, curentul apei, oxigen, turbiditate, solunar, presiune, luminozitate, bafta, kkt pe bat etc rezulta forumula castigatoare sau necastigatoare
Poate parea filosofie de dragul filosofiei, insa intelegerea motivelor pentru care ataca la un moment dat ne poate ajuta sa ii servim naluca cea mai potrivita pentru a-i starni atacul.
Ar fi bine, de asemenea, sa stim daca salaul distinge sau nu culorile. Daca aveti date de genul asta, eventual articole despre walleye, ruda americana a salaului, bagati aici.
Ar fi bine, de asemenea, sa stim daca salaul distinge sau nu culorile. Daca aveti date de genul asta, eventual articole despre walleye, ruda americana a salaului, bagati aici.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
decat sa ma gandesc la toate astea... mai bine lansez relaxat, si i-o arat cum are el in minte ca tre sa arate ceva numai bun de atacatdanr scrie:de parametrii nalucii: marime, culoare, vibratie, forma etc

vantul ma afecteaza, ploaia... eruptiile vulcanice, stelele cazatoare si ultimul meteorit

restul.. tot ce enumera Dan mai sus...ma lasa rece, daca ma gandesc la ele nici nu creste oxigenul nici presiunea nimic...multe lucruri nu tin de noi iar prea multe ganduri ma distrag; eu sunt concentrat pe o singura treaba: sa prezint jigul cum trebuie!
drept ca sunt f multi factori pt care prinzi sau nu salau.
Dimensiunea nalucii conteaza clar, am incercat la dunare chestii de 5-6cm si am prins si pe ele dar nimic mare pesti de 1-3kg. Salai mai rasariti mi-au dat in dracii mai mari 8-12cm.
demult...demult...demult de tot am prins salai mari over 3kg la dandinete de 5-8cm dar aia e o dracie care nu merge in curentii dunarii doar pe lac.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Eu merg la pescuit cu cateva modele/silicoane dupa mine; am vreo 150-200buc asupra mea dar nu foarte multe culori-nuante... pt ca daca intru in caruselul schimbarilor si incercarilor ma ia inima... si sunt tanar.
Enervant fenomenul din mintea pescarului: increderea intr-un anumit twister; si eu sunt afectat de multe ori de asta, catedata desi prind bine pe ceva schimb doar ca sa prind si pe culoare opusa sau alte combinatii, doar ca sa-mi infrang niste prejudecati.
si tare greu e...

Enervant fenomenul din mintea pescarului: increderea intr-un anumit twister; si eu sunt afectat de multe ori de asta, catedata desi prind bine pe ceva schimb doar ca sa prind si pe culoare opusa sau alte combinatii, doar ca sa-mi infrang niste prejudecati.
si tare greu e...

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
ovidiu eu merg pe intuitie si experienta ( a mea sau a altora ) in alegerea nalucii, dar cine doreste sa faca predictii trebuie sa ia in calcul acei factori
un articol despre walleye si culori
http://www.walleyecentral.com/articles/?a=171
un articol despre walleye si culori
http://www.walleyecentral.com/articles/?a=171
"Location, lure type, lure action and the method of presentation are far more important elements of fishing than lure color. Color should primarily come into play once a few xxx have been caught using a particular lure and presentation."
interesant articolul dar in continuare tre' sa alegem din 1000 de combinatii si probabilit\ti influentate de multi factori...
La munca!
interesant articolul dar in continuare tre' sa alegem din 1000 de combinatii si probabilit\ti influentate de multi factori...
La munca!

bun indemn, ovidiule !!!!!!!!!!!!! la munca !!!!!!!!1
ps: totusi nimeni nu s-a obosit sa explice dc crede el ca io atunci am prins numa pe lemon shad si pe nimic altceva .....
@mircea
fratele meu, daca ai pe cineva care pleaca in ucraina , si poa sa-mi ia si mie shaduri dealea, as fi deosebit de indatorat ... ai mai fost le peste pe mihailesti ?

ps: totusi nimeni nu s-a obosit sa explice dc crede el ca io atunci am prins numa pe lemon shad si pe nimic altceva .....

@mircea
fratele meu, daca ai pe cineva care pleaca in ucraina , si poa sa-mi ia si mie shaduri dealea, as fi deosebit de indatorat ... ai mai fost le peste pe mihailesti ?