discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
kzoli
- veteran

Voblerele ca si toate nalucile de altfel, sunt "consumabile". Majoritatea voblerelor sunt facute pentru pescari si pentru a fi "tinute in truse"

, nu sa fie rezistente, iar daca mai prind si pesti atunci e super

Sa produci un vobbler bun la preturi mici este aprope imposibil... pana un vobler sa ajunga pe raft, adica in mana pescarului cumparator sunt nevoie de minim 8-10 meserii diferite si 40-45 etape de lucru....
-
pikeman
- veteran

-
mai demult vorbeam cu un lurebuilder din Suedia care mi-a zis un lucru mare
Daca faci voblere, nu le fa indestructibile
E chestie de marketing, trebuie sa fie consumabile, nu va mai plangeti
Iar la vro 2 voblere de plastic de la rapala e a 2a oara cand ma roaga un prieten sa le repar ptr ca intra apa in ele, ce e drept sunt si forjate

-
lucutabogdan
- utilizator constant

kzoli scrie:Voblerele ca si toate nalucile de altfel, sunt "consumabile". Majoritatea voblerelor sunt facute pentru pescari si pentru a fi "tinute in truse"

, nu sa fie rezistente, iar daca mai prind si pesti atunci e super

Sa produci un vobbler bun la preturi mici este aprope imposibil... pana un vobler sa ajunga pe raft, adica in mana pescarului cumparator sunt nevoie de minim 8-10 meserii diferite si 40-45 etape de lucru....
Salut,
Deacord, sunt consumabile insa nu este normal sa platesti 35-45 ron si sa pescuiesti 2-3 partide (aprox 20 ore) , nu?
Desigur observatia cu pastratul in trusa - perfect deacord.
Cred ca exagerezi cu numarul etapelor de fabricatie, nu cred ca voblerele apreciate si care se cumpara in cantitati industriale se mai fac de mana, asa ca nu sunt nici 30-40 de etape si cu siguranta calitatea este mult redusa.
Fir intins !
-
anem
- veteran

da, atat kzoli si pikeman, aveti dreptate ... sunt consumabile si stiu chestia asta de cate ori arunc un vobler in apa neavand certitudinea ca il mai vad pe mal dar de la a fi consumabile pana a se distruge dupa 2-3 partide de pescuit e cale lunga ...
am mai cumparat in timp de mai multe ori si voblere second la preturi de nimic, deh, rapale sau alte voblere care nu mai erau bune pentru pescarii profi care foloseau doar japo si vreau sa iti zic ca in ciuda varstei (care se vedea pe culorile lor) stratul extern era intr-o stare mult mai buna decat ale multor voblere pe care le am in trusa si au tinut (unele mai tin inca) mult mai mult decat modelele mai noi ... deci da, pana la urma e o chestie de marketing prin care sa cumparam si mai mult ...
apropo ... de ce nu ma pot plange de straturile protectoare de la Predatek-uri ? ... am cateva voblere care au trecut prin niste locuri de unde un rapala sau salmo ar fi iesit ferfelita si vreun megabass probabil l-as fi scos de nerecunoscut ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
kzoli
- veteran

lucutabogdan scrie:
Deacord, sunt consumabile insa nu este normal sa platesti 35-45 ron si sa pescuiesti 2-3 partide (aprox 20 ore) , nu?
Sincer nu stiu, eu inca nu am dat 20 ore cu acelasi naluca, in locurile pe care frecventez pierd cam 3-4 bucati /dupamasa si asta in cateva ore si in zile bune in altele chiar si mai multe ...
-
MatrixVR5
- veteran

-
FISHING IS LIFE.
The rest just details!
-
anem
- veteran

eram sigur ca fanii JDM o sa sara pe mine ...
acum serios vorbind ... si cele japoneze au stratul protector slab si vopseaua la fel, din modelele care le-am incercat cu exceptia celor topwater toate se decojesc usor ...
ps : acum nu vorbesc despre un vobler recuperat in apa curata, vorbesc de lovituri de crengi, pietre sau alte obstacole ... in aceste cazuri sare vopseaua, in cazul in care il recuperezi pe apa curata se fac praf doar flancurile din cauza contactului repetat cu triplele ...
-
kzoli
- veteran

Predatekuri sunt concepute pentru pescuit marin... e alta chestie, insa de la salmo, skinnerul sau boxerul e "indestructibil" in conditii normale desi la boxer in ultima vreme barbeta a devenit destul de slaba... dar tine pestele si are sarma trasa din cap pana in coada bine lipita si cositorita...
Rapala era firav pana era din balsa, acum modele din plastic parca sunt mai bune...
-
pikeman
- veteran

-
kzoli scrie:
Rapala era firav pana era din balsa, acum modele din plastic parca sunt mai bune...
alea erau mai bune, nu se mai fabrica

-
anem
- veteran

nu stiu de skinner pentru ca am doar unul de 10 cu care am pescuit foarte putin iar boxer am doar unul de 4,5 cu care iarasi am pescuit maxim de 2 ori cate 10 minute (boxerul din cate stiu e din plastic ... nu?) ...
modelele cu care am pescuit destul de mult si la care am avut neplacerile astea sunt: Minnow, Thrill, Whitefish si Perch.
nu am avut aceleasi probleme cu: Hornet, Executor, Butcher, Tiny, Sting, Slider, Fatso, Spittin'Rover, Pop cu toate ca la Hornet am avut supriza sa imi sara vopseaua din zona barbetei dupa mai multe contacte repetate cu pietrele.
eu nu vreau sa ii "ponegresc" pe cei de la Salmo (chiar sunt fan Salmo as zice, voblerele lor fiind prima optiune pentru mine in multe cazuri) doar voiam sa spun ca in ultima vreme parca au lasat putin de-o parte calitatea cu care si-au obisnuit cumparatorii ...