despre voblerele Salmo

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
stradic
veteran
veteran

salmo

Mesaj de stradic » 04 Dec 2011, 15:09

De vreo 2 ani incoace calitatea voblerelor Salmo cam lasa de dorit.... :cry: Cele mai old in cutiuta rosie mult mai de calitate ca astea mai noi :idea: :shock:

cele mai vechi tot respectul....
pot sa remarc bullhead4,5 cm si 6 cm culoarea CL cu rezultate remarcabile noaptea la salau si slider 7cm sinking mai multe culori cu rezultate excelente la stiuca :idea: :idea:
rapala the best vobler in the world

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Re: ...

Mesaj de lucutabogdan » 04 Dec 2011, 22:34

"kzoli"
Eu am auzit ce deja se falsifica si acestea :shock: .... Voblerele Salmo devenind "destul de cautate" in ultimul timp , mai ales anumite modele ...deci atentie de unde procurati ...

Salut,
Eu am inceput cu Salmo, momentan apreciez mai mult Rapala dar....
Cu siguranta sunt si falsuri; intotdeauna ceea ce este bun si cautat, se va falsifica; eu unu daca as fi in locul "pagubitului" as merge la magazinul de unde l-am cumparat sa il dau de cap daca nu il inlocuieste (asta daca mai stie de unde a cumparat voblerul)
Cred ca un defect de fabricatie ar fi raspunsul (daca nu e fake)

Fir Intins !

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 04 Dec 2011, 22:58

danone scrie: Nu stiu ce naiba s-a intamplat ca unele din ele mi s-au crapat pe burta sau pe lateral fara sa le folosesc macar o singura data.
.
multe woblere noi creapa din cauza expuneri la soare in cutie !
salmo , spro , dam , savage gear , si nu numai aceste firme au probleme dar astea mi-am amintit acum . nu toate modelele de la firmele enumerate patesc asta . nu am patit sa crepe nici un wobler care nu era in cutie cu toate ca era expus la soare . in concluzie protejati cutiile de soare si caldura excesiva .

si ca sa nu fiu total off
skiner , slider - stiuc
thril - avat
frisky - salau

restul fiecare dupa cum se pricepe :lol:
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 05 Dec 2011, 08:58

anem scrie:asta e el ...

Imagine

doar cel cu burta in sus, celalalt e pus doar pe post de suport ...
Exact asa arata ca in poza si voblerele mele. Oare cum as putea sa le remediez? Asa crapate nu cred ca mai evolueaza cum ar trebui.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 05 Dec 2011, 09:23

Fiind din plastic nu cred ca ia apa, in consecinta nu cred ca este afectat si "evolutia lui ", este doar o problema estetica .... din cate am auzit polonezi au facut anumite schimbari "upgradeuri" la fabrica(tehnologia) respectiva si se pare ca sunt cateva loturi cu astfel de probleme, parca in unele locuri se shimba produsele respective cu altele noi ,dar inca nu am primit confirmarea "oficial"...

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 05 Dec 2011, 09:44

danone scrie: Exact asa arata ca in poza si voblerele mele. Oare cum as putea sa le remediez? Asa crapate nu cred ca mai evolueaza cum ar trebui.
pe mine nu ma deranjeaza prea tare crapatura aia, mai ales ca e pe un vobler cu care nu prea pescuiesc din cauza culorii ... dar in cazul in care pentru tine conteaza partea estetica (ca de functionat cu siguranta functioneaza) atunci chiar nu stiu ce sa iti spun sa faci, adica ar exista varianta unei revopsiri dar nu ar mai arata la fel dupa aia ...

poti incerca de altfel sa le trimiti un email alora de la Salmo atasand niste poze cu voblerele respective ... de obicei sunt foarte seriosi si schimba ei voblerele cu defecte ...

eu in decursul a vreo 5-6 ani de zile am reusit "performanta" de a cumpara vreo 7-8 voblere Salmo care erau defecte din fabricatie si la un moment dat cand am vazut numarul lor crescand le-am scris un mail celor de la salmo spunandu-le problema (fara sa le cer sa imi schimbe voblerele) iar ei mi-au raspuns cat se poate de rapid oferindu-se sa imi trimita ei voblerele in cauza si cerandu-si scuze pentru inconvenient ... dar aici vorbesc despre voblere cu barbeta montata stramb, cu anumite defecte de turnare s.a.m.d. ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 05 Dec 2011, 12:51

vizavi de Salmo si de activitatea lor (pe care am urmarit-o indeaproape in ultimii ani) mi se pare ciudat ca pe site-ul lor nu mai apare nimic nou de la sfarsitul anului 2009, cand s-au promovat noutatile pe 2010.
dupa mine asta inseamna o tot mai mica implicare in "problema", din cauze de suficienta sau altele.

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 05 Dec 2011, 13:03

boistean scrie:vizavi de Salmo si de activitatea lor (pe care am urmarit-o indeaproape in ultimii ani) mi se pare ciudat ca pe site-ul lor nu mai apare nimic nou de la sfarsitul anului 2009, cand s-au promovat noutatile pe 2010.
dupa mine asta inseamna o tot mai mica implicare in "problema", din cauze de suficienta sau altele.
Salut,
Stii principiul actiune si reactiune? (cu toti il stim), o sa simnta si ei in curand daca nu se pastreaza la acelasi standard inalt; eu am inceput cu Salmo iar acum sunt fan Rapala, asa ca .. incet, incet, cu siguranta multi fani Salmo se vor reorienta.

Fir Intins !

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 05 Dec 2011, 13:16

intr-adevar, si mie mi se pare ca in ultimi 2-3 ani calitatea voblerelor Salmo s-a cam dus la vale ... adica nu stiu cum se face dar am voblere de ani buni de zile cu care am pescuit muuuuuult si care arata mai bine decat cele cumparate de nici un an care sunt efectiv facute praf pe margini de la triple. nu stiu ce au schimbat dar stratul de protectie pe care il folosesc acum e sub cel care era folosit in urma cu cativa ani ...

nici cele de la rapala nu sunt de laudat in privinta stratului exterior care se face praf imediat, dar astea din punct de vedere al rezistentei au avantajul ca sunt cateva modele din plastic ...

mi-am luat in urma cu vreo 2 luni printre altele un CD de 7 (asta e de lemn) cu care la un moment dat am prins in vreo 3 partide peste 20 de avatei si care acum arata ca dupa razboi ... pai doar atat trebuie sa tine un vobler? ce se intampla daca avatei aia erau stiuculite?

de cele japoneze Megabass, Jackall, OSP, Yo-Zuri sau Deps nici nu vreau sa vorbesc ... vopseaua astora se face praf cum freci o crenguta de ele :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 05 Dec 2011, 13:30

[quote="anem"]
Salut,
Cred ca in viitor, practicarea spiningului va fi doar cu hand-made intrucat "investitia" din magazine se transforma destul de repede in paguba.
Ramane sa vedem ce si cat ne trebuie pentru a incepe constructia de voblere; eu unul as incuraja fenomenul, in speranta ca raportul calitate pret va fi mai convenabil.

Fir Intins !

Scrie răspuns