Daiwa - ,,povestea merge mai departe"

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Daiwa - ,,povestea merge mai departe"

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Ian 2018, 18:02

Inca nici un semn ca vanzatorul a trimis-o , inca asteptam.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Ian 2018, 18:12

Si apropo, daca era fullmetal, nu-mi trebuia..mie imi trebuie una foarte usoara , sa adune firul bine si cata de cat sa fie silentioasa.

.

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 25 Ian 2018, 20:10

Exist 2018 vine tot cu o singura bara antitorsiune pe rulment care culiseaza in corpul monocoque. Am gasit imagini pe net cu ea desfacuta. In schimb pare foarte solid executata piesa aia antitorsiune.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 25 Ian 2018, 20:25

semlecangheorghe scrie:Si apropo, daca era fullmetal, nu-mi trebuia..mie imi trebuie una foarte usoara , sa adune firul bine si cata de cat sa fie silentioasa.

Fuego veche are carcasa din magneziu. Nu cred ca e cu mult mai grea ca seria noua. Plus ca wormshaft....

Poate sunt eu putin nostalgic dupa Daiwele vechi... insa nu as da o Fuego veche pe una din seria noua.
Imagine

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Ian 2018, 22:45

2500 are 205 gr. , 2000 are 180 gr..

.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 26 Ian 2018, 09:02

Erau si pe la noi Fuego LT la vanzare..nu stiu exact ce site si ce marimi aveau pe stocuri.
Undeva la 4-500ron.
Am vazut modelul anterior si invartit 3000H, se invarte frumos la rece, nu cred ca asta noua sa fie mai slab.
Astept si eu un review de la ai nostrii...poate imi fac un combo de biban pe viitor.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 29 Ian 2018, 12:10

Spring scrie:Salut George. Mârâit poate fi și ca se apasă prea tare pinionul conducator pe melc. Mecanismul asta are nevoie de o mică toleranta sa meargă fluid. Pune capcul fără șuruburi și in timp ce îl prestezi cu mâna dai o manivela. In funcție de cât de tare apeși creste sau scade intensitatea zgomotului.
Voi incerca varianta asta. :respekt:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 03 Feb 2018, 12:45

Din pacate Daiwa Fuego 2000 nu este disponobila inca, estimandu-se ca va aparea pe piata abia pe la sfarsit de martie-aprilie.
Totusi, pina atunci profit de ocazia ca un prieten si-a achizitionat un Legalis 2500 si va pun aici cateva impresii initiale.
Mulineta este foarte usoara. Nu are Magseal, iar manerul nu se infileteaza. Cu toate acestea jocul in manivela este minim; joc la rotor nu am observat.
De invartit se invarte foarte frumos, rotund, silentios..frana functioneaza impecabil.
Din punct de vedere al marimii diametrului tamburului , prin comparatie cu Ultegra 2500 S 2012, acesta este mai mic cu 1.5 mm decat la Ultegra. De fapt tot corpul pare la prima vedere o idee mai mic decat la Ultegra 2500, contand probabil la greutatea generala de 213 gr, cu tot cu firul de pe tambur. Mai jos doua imagini, intre care cea de-a doua cu schema mulinetei , cu dedicatie speciala pentru d-l T-dum..se pare ca seria LT, are aceeasi platforma, diferentele fiind minore de la un model la altul, cum dealtfel este si la Shimano.

Imagine

Imagine

.

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 03 Feb 2018, 14:12

@ Semlecan Gheorghe.
semlecangheorghe scrie: Mai jos doua imagini, intre care cea de-a doua cu schema mulinetei , cu dedicatie speciala pentru d-l T-dum..
Va multumesc pentru stradanie maestre. Din ceea ce spuneti, rezulta ca este o mulineta reusita. Si eu cred ca isi merita banii cu prisosinta. Se vad pe schema cele doua bare stabilizatoare ,,46" si ,,47" si cred ca piesa ,,43" reprezinta cel de-al doilea rulment cu bile de pe rotor, ceea ce este foarte bine. Apreciez si pickupul tubular si portgaletul ,,premium", masa mica, (lipsa magnetilor) etc. Cred ca aceasta mulineta alaturi de Exceler LT, vor fi doua optiuni notabile in ceea ce priveste raportul calitate/pret intre mulinetele noii generatii de la Daiwa denumita generic L.T. (light & tough). Solutiile tehnice alese par ok; sa vedem daca s-au folosit si materiale de calitate buna in alcatuirea lor, pentru a fi stabile/fiabile in timp.

Respectele mele si inca odata multumiri!

Rew.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 03 Feb 2018, 18:13

Pentru putin..
Am desfacut galetul si din pacate nu are rulment, se invarte pe o bucsa de teflon.Dar se invarte fara hopuri , cum am vazut la altele..nu stiu , poate acelea erau uzate.Am mai desfacut capacul lateral , dar nu am scos pinionul conducator, pentru ca vroiam sa o scot putin la apa si aproape se insera. Cat am putut sa vad , rotile dintate erau din zamac, dupa aspect..nu stiu, poate ma insel..

.

Scrie răspuns