Daiwa - ,,povestea merge mai departe"

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
zvic
veteran
veteran

Re: Daiwa - ,,povestea merge mai departe"

Mesaj de zvic » 04 Ian 2018, 10:19

Nu inteleg cum serveste la franare si unde e saiba de sub rotor. Va rog sa ma ajutati cu o poza.

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 04 Ian 2018, 10:51

Va puneam poze cu mare placere, dar am inapoiat deja mulineta prietenului meu. Dar va explic:

Tamburul trebuie sa se aseze pe cel putin una din acele saibe din plastic sau teflon ce-o fi el , nu se se frece direct pe metalul saibei crestate. Este inca o parte a mecanismului de franare, care ajuta ceea ce este in tambur.

Iar pozitia rotorului, poate fi reglata mai sus sau mai jos, implicit depanarea firului primind astfel corectii. Daca puteti introduce o saiba sub rotor, mai precis sub camasa interioara a rulmentului de antiretur, deci intre rulmentul cu bile si cel de antiretur, cu contact doar pe camasile interioare ale celor doi rulmenti, atunci rotorul va fi pozitionat mai sus. Nu mai stiu exact acum cum este la Prorex, daca este sau nu vreo saiba sau nu din fabrica pusa in ansamblul de rulmenti, dar e o operatiune pe care am executat-o pe multe marci de mulinete atunci cand corectia din saibe nu a fost in regula. Sigur rotorul poate fi inaltat si in cazul mulinetei dv. Sper ca m-ati inteles...

Rew.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 04 Ian 2018, 11:01

Am inteles dar problema mea e invers, trebuie sa las mai jos tamburul deoarece imi face con cu latura mare la baza tamburului. O sa verific daca are cumva ceva saiba in plus sub rulmentul antiretur.

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 04 Ian 2018, 11:38

Eu am inteles bine. Cand nu se poate lasa tamburul mai jos, se poate ridica rotorul. Fac niste poze sugestive si vi le pun pe topicul de reparatii ok?

Rew.

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 04 Ian 2018, 12:59

@ Zvic.
Aveti pozele sugestive in topicul de reparatii pe pagina 14, ultima poastare.
(am folosit o alta Daiwa pt. sedinta foto, dar ideea e aceeasi)

Rew.

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 04 Ian 2018, 14:23

@ Semlecangheorghe
semlecangheorghe scrie:..pentru cine este curios cum este noua serie LT pe dinauntru..

https://www.youtube.com/watch?v=C04AiDcALI4
In acord cu concluziile formulate in pagina 21 a acestui topic impreuna cu colegii cu care am dezbatut la obiect, se impune o mica corectie in afirmatia dv. de mai sus, si anume:

,,pentru cine este curios cum este noua serie Ballistic LT pe dinauntru"...

O.K.? Cu respect!

Rew.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Ian 2018, 14:59

da, corect..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 04 Ian 2018, 15:10

Pe un filmulet despre ballistic lt apare informatia ca marimile sunt diferite 2500LT intre 2000 si 2500 vlasic iar 4000LT intre 2500 si 3000 clasic.

https://m.youtube.com/watch?v=V6MzKQVMBmo

Totusi, capacitatea tamburului la 4000 pare cam tot pe acolo deci ma gandesc ca se refera la dimensiunea corpului mulinetei. Asta vine in contradictie cu declaratia ca roata dintata e cu 15% mai mare ... nu?

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 04 Ian 2018, 16:03

semlecangheorghe scrie:
tdum scrie:Imagine
La multi ani tuturor. Ar fi interesanta fotografia de mai sus postata de dl. Semlecan intr-un scop evident, daca nu ar trada ceea ce s-a intamplat cu adevarat acolo.

Am mai vazut astfel de deteriorari si live nu doar in poze (nu spun la ce firma, deoarece nu are legatura cu acest topic) si se poate intampla oricarei mulinete cu tambur fix, indiferent de firma producatoare, cauzele pe care le-am intalnit pana acum, fiind doua:

1) In situatia in care se pescuieste cu fir mai rezistent decat recomandarea inscrisa de producator pe tambur si pestele din carlig deruleaza toata cantitatea de fir de pe tambur, atunci, la ultima spira de pe tambur, socul produs va indoi axul tamburului sau va rupe bratul pickupului, ori aripa de rotor, asa cum se vede in poza de mai sus.

2) O mulineta lovita accidental in pickup, (in bratul pickupului) fie ca a fost scapata pe jos, fie a fost aruncata lanseta la nervi dupa o ratare a unui peste, poate suferi astfel de daune. De obicei, cedeaza sectiunea cu suprafata cea mai mica. In cazuri asemanatoare cu cel din poza de mai sus, bratul pickupului se poate dovedi mai rezistent decat aripa de rotor la aplicarea unei alte forte de pe o alta directie decat cea pentru care a fost proiectata.

Din aceste doua situatii intalnite in practica, eu o aleg pe cea de a doua, fiindca se vede clar ca mai este fir pe tambur, deci, nu s-a derulat in forta pana la capat in urma vreunui dril extraordinar, ca sa putem vorbi de o situatie limita si ca atare, nici despre un produs vicios. Mai mult, daca privim bratul pickupului in apropierea galetului, se vede lejer ca acesta poarta urmele uneia sau mai multor lovituri.

Acestea sunt consideratiunile logice de luat in calcul daca vrem sa fim obiectivi. Daca nu, atunci suntem doar gratuit tendentiosi.

In alta ordine de idei, am o rugaminte la colegii de forum cu mai multa experienta si vechime decat mine pe forum: Sa raporteze unui moderator, daca cunosc procedura, deviatiile jignitoare care s-au strecurat in unele postari anterioare, cel mai probabil din asocierea alcoolului cu libertatea de exprimare si a rezultat un limbaj suburban si ofensator la adresa domnului Semlecan, un limbaj agramat, pe alocuri chiar greu de descifrat, nu doar pentru mine, care oricum nu sunt un vorbitor nativ al limbii romane. Asa o atitudine nu face cinste nimanui si nu isi are locul pe acest topic si pe acest forum, daca sunteti de acord.

Sper sa se faca curatenie pe acest topic si sa se restabileasca climatul placut, constructiv si de buna intelegere. Multumesc.

Rew.

Nu am avut alt scop decat sa va arat ca materiale clasice, considerate a fi de top, nu inseamna neaparat ca rezulta si cele mai solide mulinete, chiar daca acestea sunt cap de serie si costa pe la 1000 de dolari, suma la care oricat ai fi de nervos te gandesti bine daca o trantesti de podea sau alte asemenea. Exista si o explicatie la ce s-a intimplat , care in mare arata o greseala de proiectare, dar nu doresc sa intru in amanunte de genul datorita faunei de prinprejur..Este cum am zis eu, din acelasi aluat poate sa iasa o paine rumena si gustoasa sau o jumara arsa si amara..Din pacate Daiwa s-a dovedit de prea multe ori a fi un bucatar mediocru care nu a stiut sa isi gandeasca bine produsele. Aceasta este parereamea, nu caut sa o impun nimanui si nici nu o spun cu rautate ori satisfactie...este pur si simplu concluzia la care am ajuns studiind multe materiale asemanatoare cu imaginea de mai sus.

Totodata recunosc ca sunt mai mult fan materiale si conceptii noi, revolutionare , decat fan materiale si conceptii clasice,conventionale, de fapt ma cam feresc de conservatorism. Cu toate astea sa nu uitam ca soarele rasare la fel si peste unii si peste altii , si indiferent de ''orientare'' avem cu totii loc sub soare..[/quote]

Explicatia mai degraba ar fi ca ii pleca firu de pe tambur , o strans frana mai mult decat o putut tine el care deja probabil batu il avea doar de suport la mulineta si nu-l tinea prea bine , la vreo miscare mai violenta o izbit cu mosoru de barca si s-o termint totul , ii plin netu de indivizi care nu au habar de pescuit , insa au bani , platesc ghidu si pleaca unde ii peste , chiar daca nu prea apar toate nenorocirile pe net ca nu-i nimeni nebun sa puna cum isi da cu stangu-n dreptu :lol: , is o multime de videos unde vezi cat stie omu cu bani , dupa cum isi pozitioneaza corpu , batu si ce face cu el ,sau dupa ce scoate pestele , aia o sa rupa si o sa distruga orice , am vazut indivizi care aveau nevoie de mai mult de o jumate de ora ca sa-si dea seama ca au jigu parcat intr-o stanca , tot trageau in sus si faceau ca toti dracii pt. agatatura , bine , cu fire de taur ii mai greu sa rupi pana nu se uzeaza leaderu daca nu atinge textilu , credeau aia ca au peste :lol: :lol:
Cunosc un bulgar , inginer (stiti tipu , mai de la tara si pt. care sa fi inginer sau doctor ii un fel de titlu nobiliar :D, nu conteaza ca dupa aia lucrezi in cizme pe camp sau santier ) , ei , manu asta o rupt 3 bete intr-un an , dintre care un Lamiglass Surf and Jetty pana in 4 oz , cu batu ala scoti doi somni deodata , pai el l-o rupt intr-o agatatura , acuma dupa el nu era vina lui , era batu gresit proiectat , la fel ca alea doua dinainte , sincer , daca omu ii pe net pe undeva mi-e mila de aia care-l asculta .

Si inca ceva , 1000 de dolari or fi nu zic ca nu , insa te poate costa si 525 de euro acasa :wink: , ca din ce ramane pana 1000 de dolari cumperi un bat, zau , unu bun :wink:

In tot cazu , ne poti spune unde-s greselile alea de proiectare :)

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 04 Ian 2018, 19:45

SF scrie: In tot cazu , ne poti spune unde-s greselile alea de proiectare :)
Stai sa il citeze/citeasca pe Alan Hawk :lol1:

Scrie răspuns